?

?

שאלתי שאלה דומה ב"חינוך לגיל הרך". מקווה שאתה לא נעלב: בזמן שיחה שהייתה ביני לבין בני בן הכמעט 4, חלה אי הבנה בה לא הבנתי למה הוא מתכוון. הוא התפרץ וצעק עלי, ואני בתגובה כעסתי בשקט ואמרתי שאני לא מסכימה שהוא יצעק עלי. הוא ענה:"די תכעסי עלי. אני הילד הקטן שלך. הייתי קטן בבטן שלך, ועכשיו גדלתי, אז די תכעסי עלי". לא ידעתי איך "לאכול" את המשפט הזה. אציין שאני כועסת מעט מאוד, וכשאני עושה זאת, אני עושה זאת באיפוק ובמתינות. פרשנות?

גרא.

New member
את כמובן יכולה לשאול כאן בפורום כל

שאלה בתחומי החינוך והמשפחה ,אותה כבר שאלת במקום אחר.איני נעלב מזה, נהפוך הוא.לגבי הסצינריו שתארת,נוכח המשפט המתוחכם של בנך,כאשר לא ידעת איך ל"אכול" את זה,ונשארת כנראה המומה,תוהה,ואולי מבולבלת..התשובה פשוטה, היחידי שיכול להסביר לך למה התכוון בדבריו,הוא בנך..שכנראה רצה לומר משהוא,או שלא ידע איך,או שתגובתך הפתיעה והרתיעה אותו ,ולכן לא המשיך. הפשוט ביותר הוא לשוחח עם בנך,כשהוא רגוע להזכיר לו מה שהוא אמר,ולבקש ממנו להסביר לך למה התכוון.בשיחה,אל תשתמשי במילה "למה",כמו למה אמרת את זה,כי זה יחסום אותו בתגובה הגנתית..אלא תבקשי שיסביר..ואם מתקשה,את יכולה לשאול אותו האם התכוונת להגיד ש...? או ש...?דומה כי בשיחה כזאת עם בנך,שהוא כנראה ילד נבון ואינטליגנטי..תוכלי להבין למה התכוון..ואז נצפה שתסבירי לנו,מה את חשבת,ומה מטריד אותך באמירה הזאת.

...

במראה ראשוני היה לי די ברור למה הילד התכוון, אבל אחרי שחשבתי על זה אני לא חושבת שילד בן 4 יכול להגיע לרמות כאלה של מחשבה והתבטאות... אבל את זה ישפוט מי שיודע ולא אני... על פניו נראה שהילד אמר לך שתפסיקי לכעוס עליו כי הוא כבר לא קטן כמו שאת חושבת וכמו שהוא היה בבטן שלך אלא עכשיו הוא כבר גדול.... אבל זה לא הגיוני... ילד בן 4 לא יכול לחשוב ככה... להתבטא... אני מבולבלת... תודיעי לנו כשתגלי... יעל

קיבלתי תשובות דומות גם בפורום

חינוך. הוא שכח את הענין ולא המשכנו את הנושא. איזה פיספוס. תודה בכל אופן.

למעלה