12 שנות לימוד בחו"ל

Amir1234A

New member
12 שנות לימוד בחו"ל

שלום.
אין לי בגרות בארץ ונשרתי מהלימודים בסוף כיתה י'.
אני בן 18 ויש לי רצון רב ללמוד בברלין,להרחיב את האופקים וגם בגלל שזאת בירה אירופאית זולה יחסית.
התקציב קיים ואני רוצה לדעת אם אני יכול ללמוד בברלין (להוציא תעודת אביטור).
תודה והמשך יום נעים.

Popeye23

New member
אתה צריך תעודת בגרות

ישראלים פטורים עקרונית מלהשלים את התעודת הבגרות הגרמנית כאשר הם רוצים ללמוד באוניברסיטה גרמנית , אבל במצב שלך כמובן תצטרך לבקר כנראה במה שנקרא studienkollegs.
תחפש בגוגל ותירשם , וכמובן תיצור קשר עם האוניברסיטה שבה אתה רוצה ללמוד.

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה יודע גרמנית , אם לא , אתה צריך קודם ללמוד גרמנית עד C1 - B2 ואז להתחיל את הסטודינקולג (כל התהליך יכול לקחת בערך שנה - שנה וחצי)
ועוד משהו חשוב : בשיעורים של הסטודינקולג אתה צריך לבחור מראש את המקצוע שאתה רוצה ללמוד , ככה שתיקח את זה בחשבון. (אתה לא יכול אחר כך להתחרט!)
הרבה בהצלחה.

Amir1234A

New member
.

מה זאת אומרת studienkollegs?
אי אפשר פשוט להוציא אביטור?.
ומה הערך של זה לעומת תעודת הבגרות הישראלית?.

Popeye23

New member
זה השם של התוכנית

שבעזרתה אתה מוציא תעודה ששווה ערך לABITUR.
אתה לא יכול להוציא אביטור , אני לא בטוח שהבנת... רוב האנשים ממדינות כמו ארה"ב \ יפן \ פולין (שלמדו בבית ספר והוציאו תעודת בגרות שם) צריכים להשלים את התוכנית של הסטודינקולג כי גרמניה לא מכירה בתעודות בגרות האלה , בישראל היא כן מכירה - אבל לך כמובן אין תעודת בגרות - לכן אתה חייב להשלים את האביטור בסטודינקולג בשביל ללמוד.
לגבי הערך אחד לאחד לתעודת בגרות אני לא יודע , אבל סביר להניח שלתעודה הזאת יש גם יתרונות וגם חסרונות מול התעודה הישראלית , קודם כל הכל בגרמנית , והכל נעשה מאוד מהר ככה שזה חיסרון , אבל הייתרון הוא שאתה לא צריך ללמוד מקצועות כמו תנ"ך \ היסטוריה וכו' כמו שהיית עושה בתעודת בגרות הישראלית.

בכל פנים אין לך ממש ברירה אם אתה רוצה ללמוד בגרמניה אתה קודם כל צרךי ללמוד גרמנתי ואז להירשם לתוכנית (תחפש בגוגל סטודינקולג ותקרא את המידע באנגלית)

Amir1234A

New member
-תגובה

גרמנית אני יודע
אם אני בוחר בכל זאת להשלים בגרויות כאן ואז לטוס לגרמניה,האם תעודת בגרות שהשלמתי היא שוות ערך בדיוק לתעודת בגרות של אחד שלא נשר מהתיכון?,או האם יש הבדל ביניהן?.
סלח לי אם השאלה קצת סתומה אבל אני שוקל מה הצעד הנכון.

אספרסו2

New member
להוציא בגרות

בארץ יהיה לך הרבה יותר קל,הכל מוגש בארץ על מגש של כסף.
בגרמניה תעבור שבעה מדורי גיהנום עד שתוציא בגרות.

Popeye23

New member
כן

היא "שווה" אותו הדבר.
כמו שנאמר מעלי יותר קל להוציא תעודת בגרות , אבל אישית אני חושב גם שזה תלוי במקצוע , מה אתה רוצה ללמוד ?
אל תשכח שאתה צריך להוכיח את הידע שלך בשפה בגרמנית , אני לא יודע מה הרמה של הגרמנית שלך , אבל הרמה שדרושה בשביל ללמוד היא גבוהה מאוד , ככה שאם יש לך ספקות הייתי ממליץ לעשות קורס גרמנית קצר בגרמניה , ואפילו הייתי מסתכל על הסטודינקולג בצורה חיובית של להתרגל לאווירה באוניברסיטה.

opwolf

New member
התבלבלת לגמרי ונתת מידע מוטעה לבחור

נתחיל מהקשה- כן יש חובה של תעודת בגרות ישראלית לישראלי הרוצה ללמוד באוניברסיטה בגרמניה.

ה studienkolleg הוא סוג של "שנת מכינה" במסגרת האוניברסיטה לאנשים ממדינות מחוץ לאיחוד האירופי ושלא נמנים בין - דרום קוריאה, סינגפור, יפן, צפון אמריקה, אוסטרליה, ניו זילנד ו... ישראל.

בסופו יחשב הציון הממוצע לקבלה לאוניברסיטה 50:50.

כישראלי, אתה פטור מללכת ל studeinkolleg , אך בעל חובה של תעודת בגרות ישראלית.

opwolf

New member
ובאמת נראה לך הגיוני שכתבת...

שגרמניה לא מכירה בתעודת בגרות יפנית וישראלית דוקא כן

למעלה