:(

crema2

New member
:(

אני מתכתבת מזה כמה חודשים עם מישהי שהייתה איתי בבסיס. עכשיו קבענו להיפגש אצלי כדי שנילך ביחד להופעה בעצמאות. מאוד שמחתי שהיא תבוא אלי , שנבלה ביחד . דיברנו על כך במשך שבועיים. לקראת בואה הבאתי לאמא כסף שתבשל לנו מאכלים טעימים . אין לה תקציב כלכלי , ויצא מזל רע שביום לפני כל החנויות נסגרו ואמא לא הספיקה לקנות כלום. לכן החלטתי שאני אזמין אותה על חשבוני לאכול סלט משביע (לפני זה שהעלתי את הרעיון היא סירבה בגלל תקציב כלכלי,ככה הבנתי בין השורות) . בסוף היא הגיעה אכלנו שם והיא שילמה מרצונה על הטיפ . לאחר מכן ישבנו סתם ובתחילת הערב יצאנו הבית על מנת להקדים את כולם ולהיות בשורה ה1 (התייבשתי במשך שעתיים בחוץ לפני שהחלה ההופעה). לפני שניפגשנו יומיים לפני שאלתי אותה אם היא באה בטוח אלי , ומה היא ענתה לי? - "אם לא היו זמרים טובים אצלך אז לא הייתי באה ". ומה איתי? כמובן שקצת נעלבתי ממנה אבל הבלגתי , כי רציתי שנהנה ביחד בהופעה. היא ציינה לפני שהיא רוצה להיות שם עד שכל ההופעה תסתיים . בסוף חזרנו אכלנו אצלי ונסענו לחברה שלה. היה היה נחמד. היא צחקה איתי וזה אבל לאחר שכל החבר'ה במנגל התפזרו ללכת לים נשארנו רק שלושתינו . מאוד רציתי ללכת לים ושתיהן לא רצו ואחרי 5 דקות החברה הזאת שאני מתכתבת איתה שמה תיק על הגב ואמרה שניסע הביתה -היא לשלה(בעיר אחרת בנסיעה של שעה) . נסענו לתחנה מרכזית . באוטובוס היא שינתה יחס כלפי. מיחס נחמד ליחס מנוכר. לא ממש דיברה(למשל כשנסענו אלי היא לא הפסיקה לדבר והיה נחמד)..אח"כ עברה למושב הראשוני , בלי לקרוא לי. באתי התיישבתי איתה כשאני נבוכה מול נוסעים אחרים . שאלתי אותה למה עברה מקום . היא התרגזה קלות וענתה : "יש לך שאלות סתומות" . ואח"כ אמרה שהיא עברה כי לא יכולה לנסוע בכיוון ההפוך. ככשאלתי אותה יותר התכוונתי למה לא קראה לי לשבת איתה אבל לא משנה .. ניסיתי לדבר איתה והיא לא התייחסה (לא עשיתי לה משהו רע). הבנתי מהנסיעה שאין עם מי לדבר. הרגשתי מועקה , כאילו מה ..אני משקיעה בשבילך. מקריבה את עצמי להופעה שאני לא ממש מקשיבה לזמרים האלה , ושבקרה והייתי בלעדיה לא הייתי 8 שעות בהופעה . אני נתתי לה לינה בביתי, סידרתי הכל . זוכרת איך שבאתי אליה , היא מיהרה לבדוק שאני לא אפספס את האוטובוס האחרון . לא טרחה שנוכל אצלה משהו , אלא לקחה למקדונלדס לאכול כל אחד על חשבונו. וכן לא נהנתי אצלה ולכן לא רציתי שהיא תשתעמם אצלי. גם כששאלתי אותה אם נהנתה , היא ענתה "ברור" אבל זה היה יבש ולא בטוח אם היא הייתה כנה או לא. אחרי זה שירדנו לתחה מרכזית כל אחד הייתה צריכה ללכת לכיון שלה , ואני בלי שביקשה ממני באתי איתה לתחנה שלה. אמרתי לה שאני אשב איתה עד שיגיע האוטובוס שלי והיא לא ממש התרגשה . ניסיתי שום לדבר , לדובב אותה. ושוב יצאתי מגוחכת , ושוב היא הייתה עונה לי "כן" או לא" בכח בלי חשק לדבר . כמובן שעלה במוחי ללכת לתחנה שלי אבל אמרתי לעצמי לא יפה מצידי. תוך כדי שניסיתי לדבר איתה, אמרתי לה שבשבת הזאת אני מתה ללכת לים (לא ציפיתי ממנה לבוא איתי כי היא שונאת להשתזף בניגוד אלי במיוחד אחרי השעה 10:00). סתם רציתי לשמוע תגובה , חיוך נחמה משהו.. אמרתי לה שבטוח אמא לא תבוא איתי לים , כי היא עובדת כל הזמן ומוטשת ואין עם מי ללכת.. צחקתי כזה "אני אלך לבד אבל אני ילך לים .." שום יחס . היא הביטה לצד והרגשתי נבוכה . הרגשתי מנוצלת. לכן פניתי לפורום. האם אני יותר מדי רגישה ומקצינה התנהגות שלה , או שבאמת יש כאן ניצול? בטח היא כבר נהנתה ועכשיו היא לא זקוקה לי , עד שניפגש שוב .. חזרתי הביתה דיברתי עם אמא . וכל מה שחשבתי נכון. היא אמרה לי שעדיין מוקדם ללכת לים (תירוץ) ואז ראתה שאני מתחילה לבכות , ששוב מתחיל לכאוב לי הלב ואני מתעצבנת (סיפרתי גם על מה שאני מרגישה לגביה שניצלה אותי) הרגשתי כאב חזק בלב . כל כך התעצבתי...למה אני נותנת את כל הנשמה ואנשים לא יודעים להעריך את זה? במחשב אמרתי לה שיותר טוב הייתי משאירה אותה והולכת ..היא לא הגיבה אמרתי לה שהיא הייתה אדישה אלי , שאחרי שהיא נהנתה והכל פתאום היא לא צריכה אותי .. אחרי 2 דקות היא אמרה לי שהיא הייתה עייפה (בבית שלה היא לא נראתה עייפה ) , שהיא חזרה מאוחר וזה התירוץ שלה. אמרתי לה שאני מעדיפה להסתמך על תחושת הבטן שלי אבל נניח שיהיה .. ציינתי בפניה שכל מה שהיה בביתי :גלידה , עוגה , מאכלים , שתייה וכו היו למענה . היא ענתה "טוב" למשל היא אמרה "איך בא לי גלידה וישר התקשרתי לאמא שתילך לקנות אחרי העבודה בעצמאות (בסוף לא אכלנו , לא יצא ) וזהו.. אני ממשיכה להתכתב איתה, כשאני עדיין כועסת אבל היא לא מיחחסת חשיבות לאדישות שלה . אנחנו נוסעות החודש לאילת , ואני שאין לי ממש חיים נאלצת להמשיך בחברה (גם כשאני מודעת לזה שהיא לא אוהבת להשתזף , אין לה תקציב כלכלי לבקר בכל מיני מקומות שם ובכל זאת היא זאץ שהעלתה את הנושא) האם אני רגישה מדי? או האם להתנהגות האדישה שלה מגיע יחס גורר יחס?או באמת יתכן הייתה עייפה ואני בספק.? איך להתמודד עם זה? כל פעם זה קורה לי...

bridges

New member
נתינה..

היי crema, יש לי רעיון מסויים להתמודדות שאולי יתאים לך. בואי נסתכל על מה שקרה עד שנסעתם באוטובוס. את אומרת שהיה נחמד. ואני רוצה לשאול אותך: מה היה שם נחמד? מי את היית שם שזה היה נחמד? עכשיו, לחלק השני. ביירון קייטי אומרת (בערך) שאם כל אחד יעסוק בבעיות שלו אז אנשים יהיו מאושרים יותר. האם ההתנהגות שלה אח"כ היא בעיה שלך? או בעיה שלה? מה יקרה אם תתני לה לעסוק בבעיות שלה? רונן

ramib6

New member
השפעה

האם את באמת יכולב להשפיע עליה? [נסיונות שלנו להשפיע במקומותשאי אפשר נוטים לתסכל אותנו ] על עצמך אתבטוח יכולה להשפיע עולים במכתבך הרבה דברים אני יכול ללמוד כמה דברים : אתמשקיענית מאד גדולה וכל הכבוד לך על כך ,את שולטת ב"רזי" האינטרנט -- גולשת מיומנת ואת יודעת להקריב למען האחר . אשאל אותךכמה שאלות --ציינת שכשהיית אצלה לא נהנית ושבביקור שלה נהנית מחלק מהביקור בלבד ,כמו כן ציינת שאת איתה קצת מחוסר ברירה האם רוצה לחיות בחוסר ברירה ? האם באמת אין לך ברירה? מה עשית עד כה כדי לייצר ברירות אחרות? איזה ברירות היית מייצרת לא זה היה ניתן לעשות בלחיצת כפתור ? מע עומד בינך ובין הברירות האלה? שיהיה בהצלחה

קורבנות -

יקירתי בבקשה תבדקי עם עצמך האם את מכירה את העניין של הקורבן....האם את תמיד ה"נדבפקת" "המסכנה" הנותנת ולא מקבלת? זה לא ממקום של ביקורת.. אלא בגלל שאני רוצה שתראי האם יש כאן דפוס חוזר. ועכשיו כאילו חטפת את זה בפרצוף? אם כן... ותרצי נמשיך מכאן הלאה.

crema2

New member
אממ לא דפוס חוזר

אבל כן לפעמים יש אצלי קטעים כאלה. במקרה הזה ציפיתי שהנהנה ולראות אותה שמחה ולא קיבלתי

ברור. ברור. כשמשקיעים במישהו רוצים שהוא יהנה.

אבל האחריות להנאה שלו/ה לא קשורה אליך. יצא לדבר היום הרבה על תודעת שפע. אם יש מישהו שלמרות כל מה שעושים עבורו הוא מצליח לראות רק מה אין.... את יודעת, לדעתי, זה לא קשור אליך. יחד עם זה שימי לב איפה את הופכת את עצמך לקורבן. שם זה המקום שלך לגדול ללמוד לשנות את זה. תדמייני מטוטלת... צד אחד שלה זה הקורבנות.... מה הצד השני? מה התדר של האמצע של האיזון? וכשתגלי זאת תנסי ללמוד להיות בתדר הזה. להיות יותר קשובה לעצמך ולא להיות קורבן. דבר נוסף שזה מעצבן לשמוע.. אבל בכל זאת באמירה הזו יש משהו... ציפיות יש רק לכריות. ולכן עדיף להיות על "המדף שלך" לשמור עליו ולא ל"הגרר"אחרי כל מיני הרגלים שכנראה לא מקדמים אותך. אני מקווה שהצלחתי ל"האיר" לך נקודה שתוכלי להפוך אותה ממעכב למקדם. בהצלחה רבה צלילה

השקעה בחברות

כתבת על הקשר שלך עם החברה ועל כמה את השקעת ומוכנה להשקיע בחברות הזו ומצד שני - חברה שלא מעריכה את ההשקעה. אני רואה בך בחורה משקיענית ונאמנה לחברה ומוכנה ועושה הרבה למענה. בסיפור שלך יש תיאורים שנראה שהחברה, כנראה כבר לא כל כך רצתה את חברתך, רצתה מנוחה, התרחקה ממך. תנסי לחשוב - האם נתקלת בעוד מקרים שאנשים שונים ניסו להתרחק ממך לאחר זמן מה של יחד? האם יתכן שאת מעמיסה עליהם יותר מדי וקשה להם? אם כן - שימי לב - כאשר את מרגישה שאנשים מאותתים לך ש"מספיק להם" - תני להם את המרחב שלהם, תסיימי את המפגש / השיחה. מאד חשוב ביחסים בינאישיים "לקרוא" את הצד השני ולדעת להתנהג בהתאם. אגב, האם את תמיד כותבת ומסבירה באריכות ובפירוט?

דעתי

קרמה 2 יקרה. אין ספק שאת בחורה משקיענית ולא כולנו ניבראנו אותו הדבר לכן עליך לא לצפות מאנשים את מה שאת נותנת כי אז צפויות לך הרבה אכזבות- מאנשים שלא גדלו כמוך -בחייך . דעתי היא שתעשי את המייטב שבך ואם התוצאה לא עושה לך טוב -מהצד המקבל ואת מרגישה שזה לא הדדי אז פשוט תעברי הלאה , אני מבינה שזה קל להגיד וקשה לעשות אבל הרבה יותר קשה להיות בקשר לא הדדי חודש מאשר להיות בקשר כזה שבוע. תעשי את מה שמרגיש לך טוב ונעים שולחת חיבוק נחמה ומאחלת לך שבקרוב תפגשי מישהי שתדע להעניק בחזרה כל טוב

למעלה