11 יום

11 יום

זה הזמן שלוקח עכשיו לפצועים מעזה להגיע לטיפול בבית החולים איכילוב. בעקיפי עקיפין, בדרכים לא דרכים, הם מגיעים עדיין לבתי החולים בישראל. לפעמים, מאוחר מדי. עד השתלטות החמאס הם היו מגיעים באותו יום או למחרת. זהו מצב איום ובלתי נסבל. הלב נצבט מצד אחד. מצד שני, אם יפתחו מעברי הגבול כרגיל הם ינוצלו להריגת ישראלים או חטיפת חיילים. בסרט הזה כבר היינו. חפים מפשע סובלים הכי הרבה במלחמה המיותרת הזו

masorti

New member
סתם שאלה...

כמה זמן לקח לפצועים אזרחיים גרמנים להגיע לבית חולים בריטי באמצע מלחמת העולם השנייה? אופס... איזו שאלה מטומטמת. הרי אותם גרמנים היו אזרחי מדינת אויב מבחינת בריטניה. אז מה היה להם לחפש בבית חולים בריטי? טוב, מה אני משווה. הרי אין דין קסאמים ומטעני צד שהופעלו ע"י הפלשתינים בחסות הרש"פ כדין הטילים והפצצות שהטילו הגרמנים על לונדון. הקסאמים הם סתם צינורות מלאי זיקוקים שמושלכים על שדרות לאות ידידות. נ.ב. יש פתרון נורא פשוט לסבלם של אותם החפים מפשע. שממשלתם תיכנע.

עצור כאן ועכשיו.

תמו"ש העלה ענין אנושי, מבלי להתיחס לאספקט הפוליטי. עם כל כמה שזה קשה, הוא נמנע מהפיכת הענין האנושי הנ"ל לפוליטיקה ולא בכדי. בקשנו פעמים רבות להמנע מפוליטיקה בפורום. יכולת גם אתה להגיב ענינית. במקום זה נסית להסיט את נושא הדיון. לא מענינות אותי דעותיו הפוליטיות של משתתף זה או אחר בפורום. בפעם הבאה שתשחק בגפרורים בפורום, במקום לשפוך דלי מים, אפעיל את הזרנוק של מכבי האש.

masorti

New member
ההודעה שלו היתה אולטרה-פוליטית...

מתוך ההודעה שלו השתמע: א. נכון וראוי לאפשר לפצועים מעזה להגיע לבתי חולים בישראל. ב. העובדה שלוקח להם הרבה זמן להגיע הוא "מצב איום ובלתי נסבל". ג. המלחמה הזו מיותרת. כל שלושת הדברים הנ"ל הם קביעות פוליטיות המייצגות השקפת עולם מאוד מסוימת בציבור הישראלי. זכותך כמנהל לחסום את דברי הצד השני, אבל רצוי שלא תחת האיצטלה של שמירת הנייטרליות הפוליטית בפורום.

לא אולטרא, לא אינפרא ולא נעלים.

תמו"ש כתב על מצב החולים. הוא בעצמו כתב שברור לו שלא ניתן לפתוח את המעברים (ולמה), ובכל מקרה לא תמך - לא במאבק הפלשטינאים ולא בתגובת ישראל. תמו"ש התיחס לחפים מפשע - החולים הסובלים. ואם תמשיך להתעקש להעלות לפורום פוליטיקה, אעשה כעצתך, רק שבניגוד לדעתך, אמשיך להשתדל לשמור על נייטרליות פוליטית בהחלטותי בנידון.

מותר כמו-להתחכם?

אי הבעת דעה ותיאור "ניטרלי" של העובדות מבטא עמדה מסויימת של אופן הסתכלות על המציאות. הצורה בה הפורום מנוהל לכן היא גם הבעת עמדה. צורה מכתיבה תכנים. (מי אמר שהבעת עמדה זה דבר פסול?) למרות שאני מזדהה עם מה שתמו"ש הביע.

ודאי שמותר להתחכם, רק שגם אני יכול../images/Emo3.gif

נכון, ציון עובדות יבשות, הוא גם הבעת עמדה. מחקר הראה שאמירה דוגמת "חם היום", על אף שהיא לכאורה ציון יבש של עובדה, מציין למעשה משהו דוגמת "חם מדי" - או בעברית - אוף איך אני סובל מהחום! לא יכלו לסדר לי מזגן כמו שצריך? ציון עובדות יבשות יביע כמעט תמיד חוסר שביעות רצון מהוויתן. כי אם טוב לי שחם, יותר סביר שאומר משהו כמו "נעים היום" (שימי לב ש"נעים" מציין גישה סובייקטיבית ולא לכאורה אובייקטיבית), או לפחות תוספת דוגמת "סוףסוף חם - כמו שצריך". במילים אחרות - ציון עובדות יבשות הוא תלונה עליהן. וכן, גם הדרך בה הפורום הזה מנוהל, יש בה סוג של הבעת עמדה. עמדה שנותנת במה לדון בתרבות ובמצבים אנושיים, ועמדה שלא רואה בעין יפה דיונים פוליטיים. גם אם הם תומכים בשמאל וגם אם הם תומכים בימין. למה? כבר טרחנו והסברנו לא אחת ואין בי כל רצון לשטוח הכל שוב. ואם לא ברור ההבדל בין הבעת עמדה בנושא מסוים לבין הפיכתו לפוליטי - ראי הודעתי בענין שריפת חזיות בשרשור זה.

יוסי ר1

Active member
../images/Emo127.gifותוספת קטנה לחידוד:

כשנתבקשתי להצתרף כמנהל לפורום, אחת השאלות הראשונות ששאלתי היתה מדוע קיימת ההגבלה המצויינת בהודעת המנהלים, "משתדלים להימנע מפוליטיקה". הלא פוליטיקה היא חלק מהותי בחיינו ותרבותינו (או חוסר תרבותינו...) כאן בארץ?. הבעייה עם ויכוח פוליטי בפורום היא שכמעט יותר מכל נושא אחר הפוליטיקה מצליחה להוציא את הרוע ולהטיחו בפני בר הפלוגתא במהלך הויכוח, וקשה מאד לשמור על כללי הדיון הנאות. (גם נושא הדת הוא נושא טעון, אבל שם הנסיון מראה שפחות פעמים זה קורה כאן). גם גולשים שמתבטאים במתינות בנושאים שונים, עלולים לאבד עשתונות בתחום הזה, לפלוט דברים שאח"כ קשה לסגת מהם, וקשה להחזיר את המצב לקדמותו. כיוון שטיבו של פורום הוא שרוב גולשיו הם קבועים, פיצוץ כזה עלול לגרום לנטישת חלק מהגולשים שלא היו שוקלים לעזוב לולי כן, ולהשאיר מתחים מיותרים בין הנשארים. היה נהדר לו אפשר היה להשאיר כל נושא פתוח לדיון חופשי, ולכל דיון להיות נוקב ככל שמשתתפיו חפצים בו. אבל הנסיון המר מוכיח, שלפעמים הורדת מינון היא הכרחית, גם אם משאירה תחושת החמצה של אי מיצוי הדיון.

מסכימה עם מסורתי

הנושא הזה הוא פוליטי בהחלט. נכון שתמונ"ש הציג לכאורה את שני הצדדים של הבעיה ולא נקט צד אלא נגד המאבק כולו. אבל אם מסורתי אשם בהצתת אש, תמונ"ש הוא זה שהגיש לו את הלהביור במקרה זה. הבקשה להמנע מדיונים פוליטיים בנושא הסכסוך צריכה להיות מופנית לשני הצדדים, לדעתי העניה.

עינת

עיניים לך ולא תראי. לא רציתי בהצתת אש ולא בפתיחת דיון פוליטי על החמאס. רציתי לשבח את ממשלת ישראל (בית החולים איכילוב הוא בית חולים ממשלתי) ואת הארגונים העוסקים בכך כגון רופאים ללא גבולות, על כך שלמרות המצב הנורא, מצליחים בכל זאת לעזור לזקוקים לעזרה. המסורתי שרואה בכל עניין איום על הדת או התקפה על הימין אותו הוא מייצג בהצלחה מועטה כל כך , ראה גם בזה התקפה עליו. אין לי כוח להתקוטט איתו. אמנם השתמשתי במילים מלחמה מיותרת. מבחינתי כל מלחמה היא מיותרת. אם את רואה באמירה כזו הצתת אש - שפכי על עצמך מים קרים

אני חושב שיש הבדל בין לדבר על מצב האישה

בישראל ובין לדבר על שריפת חזיות. גם אם שני הנושאים קרובים אחד לשני ויכולים בקלות לגלוש מהאחד לשני. ומי שלא יכול לראות את ההבדל הדק והקריטי הזה, יאלץ לקבל את גישתי כהחלטה רודנית דרקונית שמונעת ע"י רדיפה פרטית ולא מתוך הבנה שלא כך הוא הדבר.

אם לא שמת לב

לא זה הנושא שהעליתי כאן. לעניות דעתי טוב עושה ישראל הממשיכה לטפל בפצועים וחולים משטחי עזה.

למעלה