11 חודשים בלי אבא..

The Reuty

New member
11 חודשים בלי אבא..

היום הייתה אזכרה של ה11.. עכשיו חזרנו מבית העלמין, ועכשיו יש ארוחה מתחת לבית שלי. אני לא שם. לא רוצה להיות שם. אין לי סיבה להיות שם.. היום הייתי צופה מן הצד. אמא שלי, דודה שלי, אח שלי, חברה של אח שלי, חברה של אמא שלי ואני הגענו ראשונים. בערך, אח שלי השני היה שם עם אבא של חברה שלו.. דודה שלי "רצה" אל הקבר, והתחילה לבכות. לבכות בצעקות. ואז אמא שלי, בוכה וצועקת ומדברת איתו. וכולם בוכים. אני לאט לאט התרחקתי הצידה, מספיק כדי לשמוע, מספיק כדי להיות רחוקה. אנשים התחילו להגיע. דודים דודות, משפחה רחוקה של אבא שלי, דודים של אבא שלי, חברים של אמא שלי, חברים של אחים שלי, שכנים לשעבר, הגיעו הרבה. ואני? לבד, צופה מן הצד. הדודות מתחילות לבכות, הזיוף והצביעות פשוט נשפכת מהן. אני מסתכלת מהצד ונגעלת. חלק מתפללים, חלק מדברים, חלק מחייכים. מחייכים?! במקום כזה?! במצב כזה?! עד כמה שפלים אתם!? מדברים ומחייכים וצוחקים! פשוט חוצפה! ואני? לבד, צופה מן הצד. ואז, פלאפון צלצל. של מי? כמובן. של "דוד" שלי. כל הזמן! פשוט כל הזמן! הוא עושה את זה. בלוויה של סבתא שלי, בלוויה של אבא שלי, באזכרות שלהם באזכרה של סבא שלי. כל לוויה ואזכרה, הוא עושה את זה!! וכבר נמאס. נמאס לי מהצביעות הזו. בן דוד אחד מדליק סיגריה, השני והשלישי מצטרפים, וכבר נהייתה קבוצה קטנה שמתחילה לדבר ולדבר. ואני? לבד, צופה מן הצד. חברה של אח שלי באה אליי, שאלה אם הכל בסדר. אמרתי לה "כן, תלכי, אל תפסידי את זה בגללי" וכך היא עשתה, הלכה. אז נשארתי לבד, עם המחשבות שלי, וממשיכה לצפות מן הצד. רואה איך כולם ממשיכים עם החיים שלהם בזמן שיש אזכרה לאבא שלי. רק אני בהכחשה, ממשיכה להאמין שהוא חי, הוא פשוט בבית, עם הכלבות שלנו. לפעמים זה נופל עלי, טיפה טיפה. ואז אני בוכה כמו ילדה קטנה.. התפילה הסתימה, אז לאט לאט התרחקתי לכיון אחר, לחכות שכולם ילכו, ואני אוכל לעשות אזכרה קטנה משלי. אזכרה לאבא שלי מכל הלב. אבל אמא שלי פתאום רואה אותי וצועקת "רעות בואי יש טרמפ". כן, רק מזה אכפת לי, שיש טרמפ. הסתכלתי עליה והמשכתי ללכת. ואז שוב, "רעות, בואי יש טרמפ". הסתכלתי שוב והמשכתי ללכת. "אה, את רוצה להשאר פה? אין בעיה, תשארי פה". המשכתי ללכת. התישבתי ליד איזשהו קבר מחכה שכולם ילכו. ואז אח שלי בא. "רעות" חנוקה מדעות אני עונה לו "מה"? "מה קרה? זה בסדר לבכות על אבא שלך, את לא צריכה להתבייש" "אני לא מתביישת". "אז מה קרה"? "כלום, תלך תהיה עם כולם, אני אחזור ברגל" "את לא חוזרת בשום רגל, קומי" "בשביל מה"? "בשביל אמא שלך" "לא רוצה לקום בשבילה, היא רק מעליבה אותי וצועקת עלי ומשפילה אותי" "טוב, אז תקומי" "בשביל מה!? לא רוצה לקום, תלך אני אחזור ברגל" "את לא חוזרת ברגל, תקומי רגע" -אני קמה- "הנה, קמתי, מה"? "תספרי לי מה קרה? למה הלכת הצידה"? "לא רציתי להיות ליד כולם, ליד כל הצביעות הזו. אני מחכה שכולם ילכו שאני אוכל להיות לבד עם אבא ולעשות אזכרה משל עצמי" "את לא צריכה להתייחס אליהם" "אני לא מתייחסת, לא רוצה להיות לידם, אני כבר נגעלת".. -שקט- הוא נשאר לעמוד לידי, מעדכן אותי מידי פעם אם הם הלכו או לא. "זהו, הלכו כולם" הלכתי לכיון הקבר, והוא אחרי. התיישבתי ליד הקבר. והוא נעמד לידי. אמרתי לו שאני רוצה להיות לבד, אז הוא אמר לי בסדר, את לבד. וזז קצת הצידה. הורדתי את האבנים מהקבר, והתיישבתי על הרצפה. התחלתי לבכות. עשיתי לאבא אזכרה משלי. סופסוף שאלתי אותו למה הוא עזב אותי. אבל הוא לא ענה לי. שאלתי אותו למה אני לבד.. והוא לא ענה לי. אז ביקשתי ממנו שיגיד לאמא להפסיק להציק לי ולרדת עלי. אני מקווה שלזה, הוא כן יענה לי. אמרתי לו שאני מתגעגעת אליו. אין לו מושג כמה אני מתגעגעת אליו. כמה אני כמהה לראות אותו, את החיוך שלו. לשמוע את הצחוק שלו. ואת הקול שלו.. כבר ביום שהוא נפטר שכחתי איךנשמע הקול שלו.. אני מתגעגעת למגע של העור שלו. היה לו עור כלכך נעים. למה זה כלכך קשה? זה עוד יותר קשה לעבור את זה לבד. וזה הכי קשה לעבור את זה לבד כשאמא שלי כל הזמן מטפסת עלי. עוד חודש אותו הסיפור. אפילו פחות מחודש. בסוף יוני. הכל מתחיל מהתחלה.. החיים ממשיכים אבל הגעגוע מתעצם והכאב נשאר. -מתמוטטת-

tutida

New member
היי רעות

אני כל כך יודעת למה את מתכוונת... באזכרות אצלנו (בעבר, עכשיו כבר לא כ"כ) עשו אירוע דומה למסיבה, הכינו אוכל של אזכרות (בורקס, ביצים, גבינות ירקות ופירות), ישבו ודיברו על הא ודא, כאילו מפגש ששכחו למה באמת באו כולם. אני תמיד הסתכלתי בפליאה על כולם, לא מבינה מה כל כך נחמד להם ביום עצוב כזה. אחותי הגדולה תמיד אמרה שהיא שונאת את זה מאוד, את המסיבה סביב זה. אחרי שנים של "מפגשים" כאלה, קלטתי משהו. לאחר שגם אני למדתי לשחק את התפקיד של אירוע חברתי, ולהתעדכן בחדש אצל בני המשפחה (דודים וכולי), הבנתי שכולם לא ממש נהנים מזה, אבל בהזדמנות שרואים את כולם הם מפגינים התעניינות ומעבירים את הזמן עד שיוכלו לחזור לחייהם ולטרדות/הנאות היום שלהם. אם רוצים שתהיה משמעות ליום האזכרה, צריך להכין מראש משהו מתאים, למשל, ממה שאני רואה מחברים - מתאספים במקום שיש לו קשר לאדם, אפשר לעשות ערב זכרונות עם אלבומים, לארגן טיול, משהו שהיה קרוב לליבו של מי שמת. אבל זה עוד כל כך טרי אצלך, שקשה בוודאי לחשוב לכיוונים כאלה. כואב לשמוע שאמא שלך מציקה לך. זה אולי מדאגת יתר? או אי הבנה? שווה לנסות לשוחח איתה? לי נראה לפי מה שתארת, שיש אנשים שאכפת להם ממה שקורה איתך ויכול להיות שהם מכבדים את הפרטיות שלך. אני מקווה שאת לא מרגישה שאת דחוקה לפינה רגשית, ושיהיה לך את הכוח לבקש הבנה, להסביר, לשתף, להיתמך. חפשי סביבך מישהו שמתאים לדבר איתו והיי פתוחה לביקורת, יכול להיות שמה שתשמעי לא יהיה נעים, אבל רק כשמדברים אפשר להבין אחד את השני, לטהר את האויר. להיות ביחד. מקווה שתרגישי טוב ותתחזקי.

The Reuty

New member
מממ..

לדבר עם אמא שלי? אני כל הזמן מדברת איתה. אבל זה כמו לדבר לקיר. זה עוזר לשעה, שעתיים ואז זה חוזר. אני מעין שק איגרוף אישי שלה. היא עצבנית - מוציאה עלי, מתוסכלת, מוציאה עליי. והמצחיק הוא שהיא חושבת שאני מוציאה עליי את העצבים/התסכול שיש לי על חברה שלי, עליה. והיא פשוט לא מבינה שאני מוציאה את העצבים שיש לי ממנה, עליה. כל מה שסיפרתי קרה בבית העלמין, עכשיו נגמרה לה חגיגת האוכל. אני לא מוכנה להפוך לחלק מהמשחק הזה. שיקראו לי סנובית, שיקראו לי מה שהם רוצים. לא איכפת לי. אני אל מרגישה דחוקה, מרגישה לא שייכת, זו פשוט לא המשפחה שלי. האמת? אני לא רוצה שזו תהיה המשפחה שלי (המשפחה הרחוקה אני מתכוונת - דודים דודות..). יכול להיות שהם מכבדים את הפרטיות שלי. לא רציתי שיבואו אליי וישאלו אותי דברים, או בכלל - שיבואו אליי. רציתי להיות לבד. בגלל זה כל מי שבא, ביקשתי שישאיר אתי לבד..

tutida

New member
אז אולי

יש מישהו שיכול לדבר בשבילך איתה? המשפחה המורחבת לדעתי פחות חשובה מהקשר עם אמא שלך, גם פחות מתראים איתם, אז אין את החשיפה היומיומית. נראה לי שאתן בסחרור של אנטי אחת על השניה.

The Reuty

New member
אני לא רואה את אמא שלי

כל יום. אני בשירות לאומי רחוק מהבית. את לא מבינה, הקשר עם אמא שלי מסובך. אנחנו רבות יכולות לצעוק על השניה, ואז שניה אחרי זה כאילו כלום לא קרה. דיברתי איתה אפילו הפסיכולוג שהיה לי דיבר איתה אין. כלום לא עוזר. ניסינו, ניסיתי. זה כאילו היא כועסת עלי שאני ממשיכה עם החיים שלי והיא נשארת שם, מתמודדת עם האובדן של אבא שלי. היא זו שישנה לבד בלילה. היא זו שמתעוררת והוא לא לידה. היא זו שכבר אין לה במי לטפל. היא זו שאין לה כבר למי לדאוג. ואני? מבחינתה, ממשיכה עם החיים. אבל אני לא, אני כל כך לא. אני בהכחשה. זה נופל לי טיפות טיפות - וגם אז אני לא מאמינה.. אני מעדיפה שהיא תוציא עליי את העצבים ולא תשאיר אותם בפנים ואז היא תהיה ממומרת כל החיים שלה..

tutida

New member
אז אין הרבה מה לעשות?

אני לא חושבת שאני יכולה להיות יועצת, רק לשתף במה שקורה לי ואיך אני פעלתי ומה היה לי טוב, ואולי תמצאי בחלק משהו שידבר אלייך. אז תשתמשי במה שטוב לך... את יודעת, יש לי סבתא שמאז שאני מכירה אותה ולא רק כעת בגיל זקנה, היתה קשה בהתייחסות שלה לדברים, תמיד חשבתי כמה היא מפסידה בזה. הרבה פעמים היא ניסתה להפעיל את רגשות האשמה שלי ולהראות את אומללותה, אבל כיוון שאני ניסיתי לשכנע אותה פעמים רבות להיטיב את חייה בכך שתיפגש עם אנשים בגילה, שתצא מהבית לפעמים אפילו שאני אקח אותה, וכל נסיונותי נכשלו - הבנתי שזו הבחירה שלה ואני לא מתווכחת איתה על זה יותר. מעבר לכך, אני בחרתי לשמור ממנה מרחק בטוח ונימוסי, על מנת שהיא לא תוציא את מרירותה עליי. היא אומנם סבתי ולא אימי, אבל כיוון שאימי מתה כשהייתי בת 17 ואבי כשהייתי בת 20, והיא גרה איתנו מאז ומתמיד, היא דיי משמעותית בחיי. אני בחרתי לשמור מרחק, כי גם היום, ממרומי 36 השנים שלי, כשאני מבקרת, כבר בשעה הראשונה אני מתרגזת ממנה. ואני לא רוצה להתרגז ולא רוצה להרגיש אשמה, כך שהיא מפסידה בגלל האופי שלה את הקשר היותר הדוק איתי. ואני מפסידה גם את הקשר, אבל מרויחה את שפיות דעתי. זה מה שיש, לפעמים צריך לקבל דברים כמו שהם. אני בכל זאת מקווה שאמא שלך היא מקרה קל יותר מסבתא שלי ושיום מן הימים תשוב השלוה והפרגון לשרור ביניכם.

The Reuty

New member
גם לי יש סבתא כזו

גם אני מקווה.

זו זכותך להמשיך לחיות את חייך.....

שלום, אני אמנם לא כותבת קבועה בפורום אבל אני בהחלט קוראת אותו ואני כל כך מבינה על מה את מדברת. אבא שלי נפטר כשהייתי בת 16 ומאז אמא שלי הולכת ומחמירה את התנהגותה אלי ואל אחי ואחותי. אני הייתי בטיפול פסיכולוגי במשך שנתיים בגלל שחשבתי שהכל באשמתי ואיך אני מעזה לא להקריב את עצמי למענה. זה נכון שהיא איבדה בן זוג, מישהו לטפל בו ושיאהב אותה אבל זה לא אומר שאני לא איבדתי אבא - מישהו שאמור לטפל בי ולאזן את עולמי. מותר ורצוי להמשיך בחיים כי הם פשוט נמשכים וחייבים לשרוד אותם. אני חיה אותם הכי חזק שאני יכולה מאז. אני עושה רק מה שאני רוצה, כמובן שאני מקריבה דברים מסויימים עבור זה אבל זה שווה את זה. שלוותך הנפשית חשובה יותר מכל דבר אחר ולפעמים לא ניתן לגשר על פערים. אני מקווה מאוד שאמא שלך תבין, כמו שאני מקווה שאמא שלי תבין, שהיא צריכה לעזור לעצמה כי אין אף אחד אחר שיוכל לעשות זאת למענה. והיא צריכה לעשות זאת למען עצמה ולמענך. מאז מותו של אבי עברו הרבה יותר שנים ולכן הפרספקטיבה שלי שונה, בשנה הראשונה בכלל לא הייתי בהכרה. נשמע שאת מאוד מודעת לעצמך ולסביבה - אל תאבדי את זה, המודעות הזו תעזור לך לשרוד גם אם היא מראה לך דברים מגעילים בו זמנית. אני התחלתי לסבול מה"מסיבות" דווקא בשנים האחרונות - האזכרה של אבא שלי נראית יותר כמו מפגש חברתי, כמו ערב יחידה בצבא יותר מאשר ניסיון להתייחד עם זכרו. אני יודעת שחלק מהדברים שאמרתי קשים לעיכול וכל אחד מתמודד אחרת עם השכול והאובדן. אני מאחלת לך רק טוב, שלא תדעי יותר צער ושתהיי חזקה עבור עצמך כדי שתוכלי להמשיך.....

WTR

New member
אין לי הרבה מה להגיד..

מצטערת שלא הייתי שם.
לזכרו ו
בשבילך.

למעלה