אני לא מקבל את הטיעון הזה
דבר ראשון- האוריי הם יצורים תבוניים. מכיוון שבSG1 כבר התעסקו עם חיים שהם לאו דווקא אורגניים או תבונות שהן לא חיות (למשל העולם הממוחשב שאחת מהישויות שם השתלטה על קארטר). זה שאין להם קיום פיזי לא עושה אותם פחות ממשים, או פחות ראויים לחיים. בקשר להאם דרך החיים שלהם מצדיקה או לא את קיומם- זה פשוט לא משהו שמישהו יכול לקבוע. הטיעון שהם לא עושים שום דבר טוב הוא חסר משמעות. גם הגואאולד היו "רעים", אבל עדין לא עשו בהם רצח עם, או רצח מאסיבי. אתה פשוט לא רוצח מליוני ישויות, וזה לא משנה אם הן רעות או טובות. ההצדקה היחידה לרצח עם היא איום ממשי על קיום הגזע שלך. זה לא קיים שם. ואני גם לא חושב שזה רלוונטי אם כבר היו להם "חיי האדם" שלהם אז עכשיו אפשר להרוג אותם. אם מישהו היה חי עד גיל 200, זה היה לגיטימי להרוג אותו כי הוא "חיי מספיק"? וד"א, האוריי יצרו חיים גם, והפיצו אותם בגלקסיה שלהם, ונתנו להם להתפתח. מכיוון שרוב האנשים לא היו מתעלים בכל מקרה, אבל הדת כן נתנה סדר לחייהם, הקיום של האוריי שם הוא לא רק רע, הוא פשוט כולל בתוכו צד טפילי. וד"א, אין לנו שום תפיסה על מה עושים האורי. זה שאמרו לנו שהם שואבים כח מהמאמינים שלהם לא אומר שזה כל מה שהם עושים. וצריך לזכור שהם גם נותנים כח למאמינים שלהם, ושהפריצ'רים כן מקבלים "טובות הנאה" מאוריי. לדעתי הטיעון שלך דומה ללהגיד "זה בסדר להפיל פצצת אטום על הירושימה ונגאסאקי כי גם ככה הם כולם קומוניסטים וכל הקומוניסטים הם רעים" (לא שאני חושב שמישהו היום אומר את זה, אבל זו הייתה ההצדקה). אם אכן הנשק הרג את כל האוריי יש פה דבר ראשון ניצול ציני של הקדמונים את SG1- הם למעשה השתמשו בהם כדי לבצע אקט מלחמתי מזעזע בלי לקחת עליו אחריות של ממש. הדבר השני הוא שהם ביצעו פשע (לפי אמות המוסר שהם קובעים לאורך כל הדרה) ענק ומעבר לכל דבר שנצפה בסדרה שנעשה על ידי מישהו אחר. הפעם היחידה שמישדהו ניסה לעשות משו כזה בדרה היה כשאנוביס ניסה להרוג את כל היצורים החיים בגלקסיה. וד"א, השמדת המשכפלים- שהם גם כן גזע תבוני, כן הייתה מוצדקת כי הם ניסו להרוג באופן מידי כל צורת חיים שהם נתקלו בה. זה שונה בצורה מהותית מהאוריי.