10X14 SG1 THE SHROUD<ספוילר>

ilovenewyork

New member
היתכן ? <ספוילר>

כנראה שזהו זה שלב א בתוכנית הצליח ....................... ספוילר בהמשך ההודעה , ......... האוריי אינם עוד ולפי מה שכתוב בגייטוורלד הסרט "THE ARK OF TRUE " מתעסק לא באוריי אלא , ואני מצטט :" As SG-1 searches for an Ancient artifact which they hope can defeat the armies of the Ori, " מה כבר נגמר ?

burhtk1

New member
אבל ../images/Emo58.gif

אם האורי באמת הושמדו, איך יכול להיות שעוד חלליות עברו בסופרגייט? וכמו שוואלה אמרה, הקדמונים היו יכולים פשוט לקחת את המכשיר ולהשמיד אותו. מה שאומר שגם האוריי היו יכולים לעשות את אותו הדבר כאשר החללית עברה. לא?

ilovenewyork

New member
אני חושב ../images/Emo58.gif

שמרלין חשב על העניין הזה ובכל אופן באמת נראה לי שהם הושמדו כי הם עצמם לא מוזכרים באף מן הפרקים הבאים שוב הסרט שיבוא אחרי שהסדה תסתיים ( :/ ) יעסוק בניסיון של SG-1 לטפל במאמינים ובחלליות שלהם לא באוריי עצמם מה שקרה הוא שהניתוק של הסופר גייט מפגסוס , נתן להם אפשרות לשלוח עוד חלליות שהיו כבר מוכנות

TomerA21

New member
אחד הפרקים החזקים ../images/Emo58.gif

מממ בעצם אין לי מה להוסיף

dvirsasson

New member
פרק מעולה ../images/Emo58.gif

כל הח'ברה ביחד!!! התגעגעתי לג'ק :) היה קצת קשה לבטוח בדניאל, אבל זה הוכח כמשתלם מבאס אותי לתהות אם כל המאמץ הזה לא הצליח והאוריי עדיין חיים :\

Freemee

New member
אכן פרק מושלם! ../images/Emo58.gif

המשחק המעולה של דניאל וג'ק
שכל כך התגעגענו מופיע שוב ואיך אפשר שלא לאהוב את השיחות שלו עם דניאל. הייתה התלבטות קשה אם לבטוח בדניאל והתברר שזה אכן היה מוצדק אך בסופו של דבר התוצאה לא ברורה ב100%. אבל אני מאמין אכן שהאוריי הובסו כי אנחנו כבר קרובים לסוף העונה ואתם יודעים כזה.. רוצים לסגור קצוות אחרונים, HAPPY ENDING :p דניאל כרגיל מקבל הכל, אחרי שהוא קיבל את הישות של מרלין, לא מספיק, בוא נוסיף לו גם להיות פריור
בקיצור היה פרק בן זונה ומקווה שיהיו עוד עד סוף העונה המתקרבת

XiroX

New member
פרק מצוין ../images/Emo58.gif

ממש אהבתי. בהחלט מהפרקים שמזכירים למה אנחנו אוהבים SG1. דבר אחד הפריע לי- בערך שני שליש מהסדרה הם פרקים שמתעסקים במוסריות של השפעה על עמים אחרים, אלימות, טוב ורע וכו. בכל זאת, לSG1 לא הפריע שהם למעשה עושים רצח עם המוני לגזע אחר, שלפחות ברמה הפרקטית, אפילו לא מאיים בהכרח על קיומו של כדוה"א (הם כן מאימים על החופש של האנשים, אבל עדין מדובר פה ברצח עם). זה אולי נשמע קצת מוגזם בהשוואה למשקל חסר המשמעות שנתנו לזה בסדרה, אבל זה מה שזה. לדעתי הם (התסריטאים) הבינו שזה לא משנה אם הם עושים את זה עכשיו או בסוף העונה, אין דרך שיושבת עם ההגיון של הסדה לאיך להציג את השימוש בנשק הזה, או איך להשתמש בנשק הזה לא באופן כזה דרסטי..

Freemee

New member
אני קצת מסתייג למה שאמרת ../images/Emo58.gif

אי אפשר להגדיר את האוריי כעם.. דבר ראשון הם התעלו כבר. נכון אבל זה לא בדיוק סיבה לעשות זאת. אבל דבר שני, כל החיים שלהם, לפחות כמה שהוצג לנו, זה רק כדי להשיג עוד כוח ולשלוט בכל הגלקסיות.. סליחה אבל לא בדיוק מגיע להם לחיות בשביל זה.. אולי הקדמונים גם יכולים לפעמים להיות מעצבנים אבל הם לפחות אלה שיצרו אותנו ונתנו לנו את כל הטוב. מה האוריי עשו שהוא טוב? שום דבר. והם כבר התעלו, זה לא שאתה יכול להגיד שהם משהו פיזי כמו להרוג בן אדם. החיים שלהם כבני אדם כבר היו..

XiroX

New member
אני לא מקבל את הטיעון הזה

דבר ראשון- האוריי הם יצורים תבוניים. מכיוון שבSG1 כבר התעסקו עם חיים שהם לאו דווקא אורגניים או תבונות שהן לא חיות (למשל העולם הממוחשב שאחת מהישויות שם השתלטה על קארטר). זה שאין להם קיום פיזי לא עושה אותם פחות ממשים, או פחות ראויים לחיים. בקשר להאם דרך החיים שלהם מצדיקה או לא את קיומם- זה פשוט לא משהו שמישהו יכול לקבוע. הטיעון שהם לא עושים שום דבר טוב הוא חסר משמעות. גם הגואאולד היו "רעים", אבל עדין לא עשו בהם רצח עם, או רצח מאסיבי. אתה פשוט לא רוצח מליוני ישויות, וזה לא משנה אם הן רעות או טובות. ההצדקה היחידה לרצח עם היא איום ממשי על קיום הגזע שלך. זה לא קיים שם. ואני גם לא חושב שזה רלוונטי אם כבר היו להם "חיי האדם" שלהם אז עכשיו אפשר להרוג אותם. אם מישהו היה חי עד גיל 200, זה היה לגיטימי להרוג אותו כי הוא "חיי מספיק"? וד"א, האוריי יצרו חיים גם, והפיצו אותם בגלקסיה שלהם, ונתנו להם להתפתח. מכיוון שרוב האנשים לא היו מתעלים בכל מקרה, אבל הדת כן נתנה סדר לחייהם, הקיום של האוריי שם הוא לא רק רע, הוא פשוט כולל בתוכו צד טפילי. וד"א, אין לנו שום תפיסה על מה עושים האורי. זה שאמרו לנו שהם שואבים כח מהמאמינים שלהם לא אומר שזה כל מה שהם עושים. וצריך לזכור שהם גם נותנים כח למאמינים שלהם, ושהפריצ'רים כן מקבלים "טובות הנאה" מאוריי. לדעתי הטיעון שלך דומה ללהגיד "זה בסדר להפיל פצצת אטום על הירושימה ונגאסאקי כי גם ככה הם כולם קומוניסטים וכל הקומוניסטים הם רעים" (לא שאני חושב שמישהו היום אומר את זה, אבל זו הייתה ההצדקה). אם אכן הנשק הרג את כל האוריי יש פה דבר ראשון ניצול ציני של הקדמונים את SG1- הם למעשה השתמשו בהם כדי לבצע אקט מלחמתי מזעזע בלי לקחת עליו אחריות של ממש. הדבר השני הוא שהם ביצעו פשע (לפי אמות המוסר שהם קובעים לאורך כל הדרה) ענק ומעבר לכל דבר שנצפה בסדרה שנעשה על ידי מישהו אחר. הפעם היחידה שמישדהו ניסה לעשות משו כזה בדרה היה כשאנוביס ניסה להרוג את כל היצורים החיים בגלקסיה. וד"א, השמדת המשכפלים- שהם גם כן גזע תבוני, כן הייתה מוצדקת כי הם ניסו להרוג באופן מידי כל צורת חיים שהם נתקלו בה. זה שונה בצורה מהותית מהאוריי.

ARIS BOCH

New member
אתה טועה

זה בדיוק מצב של הגנה עצמית. האוריי מעמידים בפניך בחירה: או להאמין בהם ולקבל את התורה שלהם או שהם ישמידו אותך. אין כאן הרבה ברירות. בקשר לפצצה האטומית, ההצדקה היתה לסיים את המלחמה מהר ולחסוך חיים של מיליון חיילים אמריקאים שהיו צריכים לפלוש ליפן, לא הסיבה שאתה אמרת (היפנים לא היו קומוניסטים בכלל).

Gleichman

New member
גנרל 2 כוכבים או גנרל כוכב אחד?!

שימו לב לדרגה (המופיעה ברוב הפרק) לעומת ....

L y c a n

New member
מה שאני יכול לנחש זה..

שכוכב אחד זה בריגדר ג'נרל, הדרגה של אוניל למעשה, ושני כוכבים זה ג'נרל, הדרגה של לאנדרי למשל. לא זכור לי שהכריזו על קידומו של ג'ק.. אבל אולי באמת קידמו אותו ושכחו לעדכן בכל הסצינות או משהו בסיגנון מצד שני, אין לי ממש מושג לגבי דרגות של צבא ארה"ב..

Gleichman

New member
דרגות בצבא ארה"ב

גנרל כוכב אחד זה "בריג'אדיר (בריגדה) ג'נרל" - שבעיקרון זה מקביל לאלוף בצה"ל. זו הדרגה שבאה אחרי קולונל. גנרל שני כוכבים זה "מיג'ור ג'נרל" - שזו הדרגה הבאה בתור. (ולא - זה לא מקביל ל"רב-אלוף" בצה"ל).

ARIS BOCH

New member
פרק ענק!! ../images/Emo58.gif

הפרקים האחרונים 10- 14 פשוט מעולים!! שרק ימשיכו ככה. זה בקלות יכול היה להיות הפרק האחרון של הסידרה שבו האוריי מושמדים. לא הבנתי 2 דברים: איך ולמה דניאל חזר לצורה אנושית רגילה? מה קרה לאדריה בסוף, היא מתה או שדניאל רק הימם אותה? ואם זה עבד והאוריי מתים כנראה שנדע רק בהמשך...

למעלה