???

The fairy girl

New member
???

לפני שלושה חודשים עברתי לטבעונות. מאז קבלתי מחזור פעמיים באופן סדיר, אבל השלישי איחר. הייתי צריכה לקבל לפני שבוע והוא לא הגיע. אתמול היו לי סחרחורות. אכלתי ביצה (למרות שלא רציתי) כדי אולי לקבל קצת חלבון, למקרה שחסר לי. והיום קבלתי מחזור. אני לא יודעת אם הסחרחורות קשורות למחזור או לזה שהייתי חולה ביומיים האחרונים. ואם חסר לי חלבון, הגוף יכול לייצר דם תוך 24 שעות ממזון? לפני 4 שנים באותה תקופה, התחלתי לעבור לצימחונות. גם אז אחרי שלושה חודשים המחזור לא הגיע. אכלתי בשר, תוך שבוע הוא הופיע כרגיל. אציין שבד"כ הוא סדיר מאוד (27-28). לא יודעת מה לחשוב. אני משתדלת מאוד לקבל חלבון מהצומח. איך אני יודעת בוודאות שחסר לי חלבון?

???

גןם אנהי לא יודעת מה לחשוב. לא, הגוף לא יכול לייצר דם תוך 24 שעות ממזון ואין שום הסבר ביולוגי לעובדה שפעמיים קבלת מחזור לאחר שחדשת אכילת חלבון בצורה כזו או אחרת. ייתכן שהמעבר אצלך לדיאטה טבעונית וצמחונית כרוך גם באי אכילה מספקת באופן כללי וירידה במשקל ולכן המחזור משתבש. בכל אופן היית מציעה שתגשי לדיאטנית על מנת לקבל הדרכה לתזונה טבעונית נכונה כי אפשר לקבל מספיק חלבונים גם בתזונה כזו אם כי יש קושי בקבלת מספיק ברזל ואז ניתן להשלים זאת ע"י כדורים. כמו"כ גשי לרופא המשפחה שלך על מנת לבצע בדיקות דם לצורך רמות חלבונים , שומנים , ברזל וכל מה שהוא ימצא לנכון.

למעלה