משהו לא ברור לי: עתודאי לפסיכולוגיה, למשל, לומד ל-BA משך 3 שנים, משרת כחייל סדיר עוד 3 שנים, וחותם קבע לעוד 3 שנים (סה"כ = 9 שנים!?!) !? או שמא הוא לומד 3 שנים וחותם קבע לשלוש שנים (סה"כ = 6 שנים)? חוצמזה - האם יתנו לי להמשיך ללמוד ל-MA?
... היא הנכונה: 3 לימודים + 3 סדיר + 3 קבע.. האפשרות השנייה שתארת היא "חלומו" של כל עתודאי: לא רק שעושים 3 שנות שירות במקום 6, אלא לעשות אותם בתנאי קבע..
(לא היה ולא יהיה.. את יכולה לראות בעצוד זה של הפורום שרשור דיעות לא קצר בנוגע לקבע בעתודה). בנוגע ל-MA :אם אינני טועה, רק לעתודאי הנדסה ומדעים מדויקים יש "היתר לימודי תואר שני החל מהשנה השניה בסדיר, 8 שעות שבועיות" (וגם זה לא תמיד נכון.. את יכולה לעיין ולראות שהפורום גדוש בהודעות מפי אנשים שמספרים על אי כיבוד הסכמים מצד צה"ל, בפרט בנושא היתר לימודים לתואר שני). מצד שני, אין זה אומר שבטוח לא יתנו לך לצאת ללימודים. זה פשוט לא מובטח ותלוי (בעיקר במפקדים). בהצלחה
גורם לי לחשוב על כל העניין מחדש. הייתי בטוחה שזה רק 3 שנים צבא. וואו.. אני אצטרך לחשוב על זה. כבר הייתי משוכנעת שאני סגורה על זה. פאקין שיט. באיזה שלב אני מקבלת דרגת סגן, אם בכלל? והאם ב"שירות הסדיר" אעסוק במשהו שקשור במה שלמדתי? אם לא, האם קיים סיכוי שאשהה בבסיס מלוכלך ולא אצא הביתה כלל וכלל?