..

..

הבגרויות הולכות ומתמעטות להן, "מועד ב´" מתקרב לו לאיטו, והחשש בליבי גובר בהדרגתיות. לאן לעזאזל אני הולך? מה זה מועד ב´, לכל הרוחות? אני מתרגש נורא. אשמח לתשובה מהירה בנידון.

ולדי

New member
מועד ב´

טוב, זה די פשוט. לאחר שלימור לבנת מונתה לתפקיד צרת החינוך, החליטה היא להעלות בכח את אחוזי הזכאים לבגרות. ולכן, משרד החינוך החליט בנוהל מזורז באמצע הקיץ של שנה שעברה לאפשר מועד ב´ בבגרויות באנגלית ומתמטיקה. ההבדל בין מועד ב´ לבין, נאמר, בגרות חורף, הוא די גדול. מועד ב´ עושים בצורה אינטרנית (כתלמיד של בי"ס), ולכן ציון המגן שלך נחשב. בגרות חורף, לעומת זאת, היא אקסטרנית, ועל המגן שמים ז... במועד ב´ ניתן להיבחן רק למי שעשה מועד א´ באותו הקיץ, ורק באותו מספר היחידות כמו במועד א´. גם מחירו של מועד ב´ הוא 10 ש"ח לבחינה, ולא 25 ש"ח ליחידה כמו בבגרות חורף. כמו כן, במועד ב´ ניתנה הזדמנות הפז לכל מי שחפץ בכך לגשת, להיבחן ו... הציון הגבוה מבין השניים (מועד א´ וב´) הוא זה שיקבע. פשוט תנאים אלוהיים להיבחן, מלבד אולי העובדה שמועד ב´ נערך חודשיים לאחר הבגרויות המקוריות, ואחרי שכולם כבר עשו DELETE על כל מה שהם חרשו. ב-15 באוגוסט בשנה שעברה, הודיע משרד החינוך חגיגית כי ציוני הבגרויות באנגלית ומתמטיקה כבר נמצאים באתר המשרד. מיותר לציין כמובן שהאתר קרס לאחר 5 דקות תחת לחץ כבד של שמיניסטים, ואתרים רבים ושונים התנדבו לשמש "מראות" ולהקל על הלחץ. עד ה-19 לאוגוסט, ניתנה ההזדמנות למעוניינים להירשם למועד ב´ בתחנות רישום אזוריות מאולתרות, וב-29 באוגוסט התרחש מועד ב´ הראשון באנגלית. השאלות במועדי ב´ היו קלות מהרגיל, בייחוד בבחינות באנגלית ובמתמטיקה 3 ו-4 יחידות (וזאת על מנת שכמה שיותר נכשלים יעברו, וכך יוצדק קיומו של מועד ב´). כ-50000 תלמידים נרשמו, רובם הגדול ניגשו, וכמעט כולם שיפרו את ציוניהם (ומי שלא שיפר, כאמור, גם לא נפגע). גם עבדך הנאמן (עם 90 במתמטיקה 4 יחידות ו-95 באנגלית) מיהר להירשם, אך בסופו של דבר לא הלכתי למועד ב´, כי יומיים לפניו קיבלתי הודעה מהאוניברסיטה שהתקבלתי גם ככה. זהו בערך הסיפור של מועד ב´ בשנה שעברה. השנה לדעתי עניין הרישום ובירור הציונים יהיה קצת יותר מסודר, ולדעתי לכל אחד שווה לנסות. ובקשר לעניין ה"לאן לעזאזל אני הולך", או בלטינית מדוברת QUO VADIS - אתה הולך לעשות בגרויות, לעבור אותם בממוצע של יותר מ-100 וללכת לעתודה. כי הרי בסופו של דבר כולנו עתודאים...

אופס...

אישי הטוב.. מעריך אני עד מאוד את כתיבתך המאומצת והזמן שהשקעת בחיבור הודעה זו, אולם כוונתי הייתה ל"מיון שלב ב´" אותו עוברים העתודאים לעתיד לאחר שקיבלו את תוצאות הבגרות והוכרו כמועמדים בלבד לשירות במסגרת העתודה האקדמית. שאלתי היא - מה עושים בשלב מיון זה? עד כמה אני צריך לחשוש ממנו, והאם קיים סיכוי ריאלי שלא אתקבל להיסטוריה או ליחב"ל עם ממוצע מעל 10? אודה לך מקרב לב על כל תשובה נוספת בנידון... נ.ב: למיטב ידיעתי, שלב מיון ב´ הוא חדש\ניסיוני והוחל רק השנה... האם יש אמת בדבר?

ולדי

New member
השלב הוא לא חדש...

השלב לא חדש - גם כשאני הלכתי לעתודה, הוא היה קיים. השאלה, לאיזה מקצוע אתה הולך. במיון שלב ב´, מקבל הצבא את הבגרויות שלך, ואת תוצאות הקבלה מהאוניברסיטה. אז, הוא יכול לחשוב לעצמו שנית - האם לעזאזל הוא צריך עוד מומחה להיסטוריה שילמד על חשבונו? במקצועות כמו רפואה, או הנדסות נדרשות למיניהן, השיקול בשלב ב´ פשוט - אם התקבלת לאוניברסיטה, לא נפריע לך! במקצועות פחות נדרשים לצבא, שאם זאת יש אליהם ביקוש די גדול, כמו יחב"ל או משפטים, בשלב ב´ יקבעו האם תוכל ללמוד בסוף, או שדמי ההרשמה שהשקעת היו לשווא. בסך-הכל, לדעתי אם נתנו לך להירשם למקצועות האלה בשלב א´, אז יעבירו אותך גם בשלב ב´. אלא אם פתאום יבוא להם משהו מיוחד לראש...

raky

New member
ולדי..

חושב אני שישו יקירנו מתכוון למיון שלב ב´ החדש, שכולל מבדקי קצונה לפני הגיוס לעתודה. זה כן שלב חדש, ולהגיד את האמת, גם אני קצת חושש ממנו. ככה שאצטרף לבקשה של חברינו לקבל עוד קצת מידע על מה לכל הרוחות עושים שם..

ולדי

New member
או-אה, זה באמת משהו חדש...

כן - דברים כאלה באמת לא היו בזמני... אבל לדעתי מי שמתאים לעתודה, מתאים גם לקצונה. מבדקי הקצונה של צה"ל פחות קשים לדעתי מראיון לרפואה, ולכן אין סיבה שבן-אדם נורמלי שיודע מה הוא רוצה מעצמו לא יעבור אותם. מבדקי הקצונה היחידים שעשיתי היו של חמ"ן, במסגרת מיונים ל"שחקים", אך שמעתי שזה די דומה בכל החילות, אז הנה הפירוט של מה שיש במבדקים: 1. חיבור סיפור לתמונות - מביאים לכל אחד כמה תמונות, וצריך לחבר סיפור של כחצי עמוד על כל אחת מהן. חשוב להתעמק בפרטים הקטנים ולהדגיש את כל הדמויות בתמונה. 2. השלמת משפטים. משהו בסגנון "אשה טובה_______", "אני חולם על______" וכו´. בעיקר עוזר לראות אם הבן-אדם נורמלי או פסיכופט. 3. ציור - אלה הציורים המוכרים שהיום משתמשים בהם במיונים לחברות היי-טק. צריך לצייר איש, בית ועץ. לא אומרים לכם איך זה צריך להיראות, כי מצפים שתראו דרך הציור את אישיותכם. הנה כמה Essentials: חשוב שלעץ יהיו עלים, פירות ושורשים, לבית צריך להיות שביל, גג עם ארובה ורעפים, חלונות עם וילונות, דלת עם 2-3 מדרגות לפניה, ואולי גם ערוגה קטנה לפניו. האיש צריך להיות עם כל הפרטים (לא לשכוח אוזניים), עם מספר אצבעות נכון בידיים, ולבוש מהוגן. על כל אחד מהציורים גם תצטרכו לכתוב תיאור - מה אתם חושבים על האיש/בית/עץ. 4. שאלון אישי - כמו כל אותם השאלונים. תתבקשו לספר על עצמכם בכמה שורות, על המשפחה, על מה אתם מצפים מעצמכם, חוויות שעברתם בחיים, ספר שקראתם וכו´. 5. שאלון 300 - שאלון אישי פסיכולוגי עם 300 משפטים שצריך לענות עליהם אם הם נכונים/לא נכונים. משפטים נוטים לחזור על עצמם במהלך השאלון, ע"מ לראות שאתם יציבים בדעותיכם. זהו, לדעתי. אני לא יודע איך נקבעת התוצאה במבחנים האלה, ומה זה ציון "עובר" - אני כן יודע עם זאת שרובם של העתודאים עוברים אותם בקלות. ולדי

Hawk17

New member
אהה... משהו חסר נראה לי...

אי במקרה גם מבדקים סוציו-מטרים??

למעלה