...

MoonTay

New member
...

אבודה. הזויה. כואבת. מתגעגעת. רוצה לצעוק!! אוטוטו ימלאו שנתיים ליום הולדתך ויום מותך. כל כך רוצה לקנות לך מתנה, במקום זה קונה מתנות לבני דודיך, פיצוי לנפש שאיבדה אותך? יש דבר כזה- פיצוי? נפרדתי ממך כל כך הרבה פעמים במהלך השנתיים האחרונות ואתה מתעקש לא לעזוב, שחררתי אותך - מה אתה עדיין מחפש פה? עזור לי להמשיך...אהבתי, נתתי ואין בי כבר כוחות. אתה עוקב אחרי? אל תדאג גם השנה אדליק נר לזכרך, גם שנה הבאה- מבטיחה. רק תן לי המשיך הלאה, בלב שקט. לא, אל תקנא. נכון, אני עורגת לילד נוסף (לעולם לא אחד שיחליף אותך!), אבל זה גם לא יקרה בקירוב. אף אם יקרה הדבר בעתיד, לנצח תהיה הבכור שלי! לילה הזוי עבר עלי, לילה שהוקדש לך, בין כל הפעילויות של השגרה פתאום עלית וכמו התעקשת להזכיר לי את קיומך, כאשר מעולם לא התקיימת. אז היום לך: 2 ידיים, 2 רגליים, 2 עיניים (ישנוניות משהו), אף אחד ופה אחד, אז מה?? לא הייתה לך נשמה, אז מה שווה גופך?? מה?? תגיד לי אתה. עייפות. לא רק של הלילה הלא שקט הזה. לאות כי לא מצליחה להרפות. רוצה לבכות, אך יבשו הדמעות. זה שאיני בוכה, אין אומר שאיני זוכרת- אותך! זוכרת... את הפעם הראשונה שזזת, חודש שלישי, היית רק דגיגון והרגשתי אותך והתרגשתי ממך, כל צילומי האולטרסאונד שמורים בכספת, מזכירים לי את דמותך. למה? למה לא צילמתי אותך בלידתך? הרי היית מושלם. זוכרת את המילים שלי אליך:´ אמא אוהבת אותך´- רומן שלם ביני לבינך, ולא הרגשתי בוגדת באביך. האהבה שלי אליך- יודעת היום- היא האהבה הכי גדולה שחוויתי או אחווה בחיי. בכור שלי, אני זוכרת...מתגעגעת, כואבת, אני מקווה שתוכל להבין את הצורך שלי להמשיך, לסלק את הכאב הבלתי נסבל הזה, הכאב שמשתק. תן לי ללכת, שחרר אותי, בוא לבקר פעם בשנה, ביום הולדתך/מותך, אהיה שם רק עבורך, יום אמא- בן. רוצה להמשיך. רוצה להשתחרר. די. ...

מון טאי יקרה

הכאב שזורם מהודעתך אליי כל כך חזק וצורב. אני חשה בחושיי את לפיתת הכאב האוחזת בך ולא מרפה. מרגישה את שריפת הלב והנשמה, נחנקת איתך עם הגוש בגרון והמועקה. רוצה לעזור לך להשתחרר, רוצה להקל, רוצה שלא תכאבי. יודעת שזה לא אפשרי, זה רק בך. נסי לתת לו ללכת, יודעת שזה כאב, כי כאבתי כך כשנפרדתי מהגר שלי. האחיזה שלו בך קשה ומפתה. לעיתים קל יותר לתת לו להישאר, כי כך הוא עדיין שם, עדיין קיים, עדיין חי, מאשר לוותר עליו, לשחרר ולהתשחרר. כאן בשבילך לתת כוח לעשות את זה כאן בשבילך להגיד לך שיש חיים אחרי שנפרדים כאן לתת אוויר זוהרה

MoonTay

New member
אני מנסה ללא הרף.

זה לא שאני חושבת עליו כל דקה ביממה, אלו הבזקים כאלה, וכשהם מגיעים הם עצומים. שניים עוד מעט, כבר חשבתי שזהו, זה נגמר- זה נורמלי בכלל? עדיין להרגיש אותו? הכי מפחיד אותי זה שברגעים האלו שאני חושבת עליו, אני גם מרגישה תזוזות בבטן, כמו כשהייתי בהריון. זה לא נורמלי! את נפרדת מהגר שלך, השאלה אם הכאב איננו שם יותר? יכול שזה מנגנון פנימי שלא נותן לי לשכוח אותו, מין פחד כזה.

הכאב שם, העצב התקהה

הכאב תמיד יהיה שם, תמיד. גם על אובדן ההריון הראשון ובוודאי שעל השני, שהיה בשלב יותר מתקדם כשכבר הרגשתי את הגר. אני מרגישה שעכשיו הלב שלי יותר "נקי". אצלי הפרידה ממנה, לוותה גם בהסרת רגשי האשם הקשים שהיו לי עם הפסקת ההריון. "זרקתי" ממני גם את המחשבות הנוראות שהיו לי בקשר לעובדת היותי "אמא רעה" וכו´. בהליכתה, היא אפשרה לי להתחיל לחיות שוב ולחזור להיות מה שהייתי פעם. אני עדיין מתגעגעת אליה ולעיתים גם מפנטזת מה היה אילו, אבל כבר מייחלת ורוצה את ההריון הבא שיבוא ממקום נקי, ולצערי אני עובדת מאוד קשה בשבילו ולעת עתה ללא הצלחה (אני במהלך IVF שני). רוצה בשבילך גם את תחושת ההקלה שחוויתי, האויר עובר לי יותר בקלות בריאות. זוהרה

sivanori

New member
הימים הכואבים האלה

Moontay היקרה, הכאב שלך צועק מההודעה שהשארת לנו. אני לא יודעת מה יותר כואב, היום שבו הילד שלי בא לעולם או היום בו הוא נפרד ממנו. כל שנה יש לי את הימים הנוראים שלי, 25 ימים ארוכים ארוכים ארוכים ... ישנם ימים שכל מה שאני רוצה זה לזחול לתוך תעלה ולמות. כי רק כך יפסיק הגוף שלי לכאוב. וישנם ימים שאני כלל לא זוכרת. שהשגרה והחיים אכן מושכים קדימה. אנחנו מציינים את יום ההולדת של הבן הבכור שלנו. לוקחים יום חופש, הולכים לבקר אותו במקום העצוב ביותר בעולם, ואח"כ עושים דברים שכיף לנו לעשות כדי להסיח את דעתנו מהכאב. אני לא יודעת אם את שוב בהריון או אם יש לך כבר ילד חדש, נוסף לא במקום, אבל רציתי להגיד לך שהאושר קיים. לוקח זמן וחרדות למצוא אותו, אבל הוא שם. אם הילד החדש שלי לא היה מצליח, כנראה שהייתי מוצאת את התעלה שלי כבר מזמן, אבל כשהוא מחייך אלי, או קופץ לקראתי או נותן לי להאכיל אותו ומסתכל עלי בבטחון האדיר שיש לו בי, אני יודעת שהאושר קיים. אז תקבלי את שאת מבקשת כאן, תוכלי לשחרר את הילד שמת והוא ישחרר אותך. לפחות לחלק מספיק גדול מהזמן כדי שתוכלי להזיז את העננים הקודרים ולראות את השמש. אני יושבת כאן, והדמעות ממלאות את עיני. אני חושבת לעצמי, איך אני יכולה להבטיח לה דברים כאלה? הרי גם לי הבטיחו ולא האמנתי לאף אחד עד שלא חיבקתי את ילדי השני והמושלם. למה להאמין במשהו שרק ישבור שוב את ליבי? אז אני לא מצפה ממך להאמין לי, אולי רק קצת, אולי אצליח לתת לך שביב של תקווה כדי לעבור ליום הבא ולזה אחריו ואז לנצחון הגדול שלך שעוד יגיע. חזקי ואמצי.

MoonTay

New member
אני מבינה את מה שאת

מנסה לאמר לי. אני יודעת, אני מעודדת את עצמי הרבה פעמים לפי קו המחשבה הזה. לא, אין לי ילד נוסף, גם לא יהיה בעתיד הקרוב. כן, אני עורגת לילד נוסף, אבל זה לא בא בחשבון. יכול להיות שהכל עלה פתאום בעוצמה כי אחותי ילדה בת לאחרונה, כבר ילדה שניה שלה כאשר הבכורה שלה נולדה ביום בו איבדתי את התינוק שלי. היינו צריכות ללדת באותו היום.זה לא שאני בקשר עם אחותי, קשה לי עם הילדה שלה ולכן איני מגיעה להורי כשהיא נמצאת שם. כולם כועסים עליי, כולל הוריי- הם לא מבינים ואני כבר מזמן הפסקתי לנסות להסביר את עצמי. עוד מעט שנתיים. את מנסה להחדיר בי תקוה שאיני מסוגלת לראות. אני מניחה שאוכל להתעודד רק כאשר אאחוז תינוק משלי, זה יקח קצת זמן. עד אז עלי למצוא את הדרך לשכוח אותו, או ליתר דיוק, לשחרר אותו.

MoonTay

New member
צר לי

שאתם מתמודדים עם אובדן כזה, ושאתה נאלץ לנסות להבין אותה עקב נסיבות כאלו.

מירבא

New member
כואבת איתך

כל כך מזדהה בתחושות כל כך שותפה לכאב. בפעם הראשונה מבינה שגם אחרים ממני חשים תחושה פיזית שלא משחררת אותנו ולא מרפה. לילה לילה חוזרת לי הגסיסה שלו בריחמי ברור לי שזה פסיכוסומטי אבל מתי זה מפסיק??? כל כך רוצה שלפחות זה יעלם!!!

למעלה