100 זמר ועוד זמר...(חלק 2)

100 זמר ועוד זמר...(חלק 2)

שיר העשור – רשימה מגוחכת, במכוון. נמשיך השבוע במסורת – בכל סופ"ש ניתן רשימת 50 שירים, ללא כל סדר מסוים – ככה הם פשוט קופצים לי, עד להשלמתה (בעגלא ובזמן קריב) של רשימת האלף – להדפיס, לשמור ולקנות... או להוריד מקאזה (גנבים כולכם...) השבוע הרשימה נסמכת על רשימת ה-50 של שבוע שעבר. ויש גם הערות, שיעזרו (כך אני מקווה), לצלוח את קריאתה... 1. אוטיס רדינג – Try A Little Tenderness... אחרי שסיים לשבת על המזח, מתפנה אחד הפרפומרים הגדולים של כל הזמנים להעניק גם מעט חיבה. מה יש להגיד? האיש מלך! עוד סיבה להכנסתו – האיש מת בדרך האהובה עליי – תאונת מטוס (מי אמר ואן זאנט, באדי הולי, ג'ים קרוצ'י ושות'?...) 2. האמהות והאבות - Monday, Monday. אפשר לחלום על קליפרניה בכל יום שרוצים, אבל אין כל ספק שיום שני הוא היום המתאים ביותר לכך! (המוות של מאמא קס פחות ראוי לתזכורת – הוא יותר הולם את בייגה שוחט...) 3. מטוסו של ג'פרסון – somebody to love. אני לא יודע מה לגבי הארנב הלבן, אבל כולנו מחפשים רק מישהו לאהוב, אחרי הכל...גרייס סליק – בהחלט מתאימה להיות מושא האהבה שלי! 4. ג'ון באאז – There But for Fortune . זמרת המחאה של כל הזמנים, הגירסה הנשית לבוב דילן. אם לה אין מקום כאן – לאיש אין! 5. Colours – שוב באאז, הפעם דונובן האגדי תורם לה שיר. יותר זך וצלול מזה - אין. 6. החיפושיות – strawberry fields forever. יהיו עוד הרבה של ה-FAB FOUR, כמו שאתם ודאי מתארים לעצמכם... 7. החיפושיות - Lucy In The Sky With Diamonds. כי שיר ה-LSD תמיד מוזכר אחרי שדות התותים. לנצח מגזר עליהם לשמש יחדיו כגדולי המנוני המסוממים... 8. CCR – who'll stop the rain. בשבוע שעבר – "מרי הגאה". ואם כבר גאווה ומצעדים - קו החוף של קליפורניה הוא הדבר היפה ביותר שאני יכול להעלות על הדעת בהקשר הזה. הנה פוגרטי מספק תמונה שלו בצלילים... 9. CCR – have you ever seen the rain – מגשם לגשם מפוגרטי לפוגרטי. רק השמרו לנפשכם, ואל תורידו את גרסת הפאנק של הרמונ'ס לשיר, הם הרסו בו כל חלקה טובה... 10. LOVE - Wonder People (I Do Wonder) . השיר הזה נכנס רק כתוספת לאלבומם המופלא forever changes, אבל הוא כ"כ חמוד, שאין מצב להתעלם ממנו... 11. המי – pinball wizard. יצוג קטן לאלבום טומי. למרות כל מה שכתבתי עליו בעבר, עדיין מכיל כמה פנינים. זו הפנינה הגדולה מכולן. 12. the beach boys –god only knows. אם מקרתני חושב שזה השיר היפה ביותר בעולם, אז מי אני שאתווכח איתו? 13. נערי החוף – sloop john b. טוב, בכל זאת מחליט להתווכח. זה שיר יותר טוב... 14. קצפת – sunshine of your love. יצוג של כבוד לאלבום של כבוד. (דיזראעלי גירס). לא ברור לי לגמרי, אם קצפת היו להקת הרוק הכבד הראשונה, או לפחות מבשריו של הז'אנר, האם זה סתם עוד אלבום פסיכדלי משובח, ואולי... לא חשוב. נכס צאן ברזל – שכל רצועה ממנו ראויה. 15. cream –strange brew. אם כל רצועה ראויה, אז ודאי שגם זו הפותחת... 16. בוב דילן - The Times They Are A-Changin'. יאללה בלאגן. דילן is in the house. 17. בוב דילן - I Shall Be Free עוד אחד של צ'ה גווארה של המוזיקה 18. בוב דילן - Subterranean Homesick Blues יאללה, נשאיר משהו לשבוע הבא. Dylan has left the building 19. – the byrds Turn! Turn! Turn!. מקגווין והחבר'ה בהצצה ראשונה השבוע. (ואיזה שיר יפה) 20. the byrds - Mr. Spaceman עוד ריחוף נעים מאלבומם "המימד החמישי" 21. So You Want to Be a Rock & Roll Star – שוב ה-byrds. מספיק להפעם. 22. the band - To Kingdom Come. טוב, אני אהיה ישר אתכם. כל שיר של הלהקה הוא מעדן בעיניי, אז פשוט נכניס היום ארבעה ונסגור עניין... 23. We Can Talk – הלהקה 24. The Weight – הלהקה 25. Across the Great Divide – וזה נהיה מעייף... בהמשך השבוע – עוד 25 שירים כהשלמה (יום ב' אם ירצה...)

גלי®

New member
הפרויקט קיבל סקציה משל עצמו

בקישורים שלנו ...

hells bells

New member
ג'ון באאז? הולדן תצא בחוץ!

מאיפה הבאת לי את המגעילה הזו? אין בה שום דבר טוב! וחוץ מזה היא נוגסת בכרית.

הבטחות צריך לקיים...(76-100)

פרוייקט ה-1000 ממשיל לצעוד. והפעם שירים 76-100... מקבץ של שירי הלל לבחורות. (ואחד לאדון שבחבורה) דומה שאף נושא לא סיפק יותר שמות לשירים, כפי שעשו זאת מאות מושאי האהבה של כותבי ומלחיני המוזיקה הפופולרית. זה הזמן לחלוק קצת כבוד לאהבה של פעם, ונחתום בנשיקה לאישה יפה... 76. Lady Madonna, Beatles נו טוב, זאת התחכמות קלה מצידי. אבל השיר יפה כ"כ, הפסנתר בפתיחה מבריק והמקצב משובח ממש, אז תסלחו לי, כן?! 77. Tom Jones - Delilah כן, כן - שמעתם נכון. טום ג'ונס ,my man, שנים לפני שהפציץ את sex bomb שלו. אחרי הכל, לא הכל בחיים זה החיפושיות, המי, האבנים המתגלגלות או לחלופין CCR, האחים אולמן, הבירדז, CSNY, ניל יאנג או בוב דילן. גם ללהיטים שכאלה יש טעם מתוק בעיניי. זה חמוד ומוכר במיוחד. 78. Suzie Q., Creedence Clearwater Revival שינוי קטן בקצב ובאוירה. פוגרטי והחבר'ה נותנים את גירסת הכיסוי שלהם לשיר (שהיא, אגב, מוצלחת הרבה יותר מהגירסה של האבנים המתגלגלות ואחרים). 79. THE CUFF LINKS - TRACY איזה מעדן מקפיץ ומחמם לב...פה פה פה פה פה פה... 80. Frankie Valli & Four Seasons - Sherry Baby היום איש לא יעז לשיר בטונים כה גבוהים את אהבתו... פעם עוד היו עושים זאת בחן, שהזמן לא פגע בו. 81. larry hall - sandy אני אוהב את צליל הגיטרה בשיר הזה, יותר מכל. (אני מוכן להחליף את השיר הזה ב-Shadows Of Knight - Gloria, בזכות הצעקות בפזמון) 82. Paul & Paula - Hey Paula "פולה, אני עומד להתחתן איתך", שר פול... ונתן את האות למתקפת הקיטש הרומנטית האכזרית אי פעם... 83. Left Banke - Walk Away Renee להיט ענק, שאין צורך להציגו. תענוג להזכר. 84. Percy Sledge -- When A Man Loves A Woman יכול להיות שיש אדם חי מעל גיל 20, שלא רקד את השיר בקצב הסלואו את זה?! לא יכול להיות. עובדה. 85. Barbara Ann, Beach Boys נערי החוף תורמים את שלהם למאמץ המלחמתי, כרגיל בשירה הרמונית בכמה קולות, שהיא הסמל המסחרי שלהם ממש... 86. Brown Eyed Girl, Van Morrison מי אמר שיש לי פינה בלב רק לתכולות המבט? הנה שיר על אהבה ממבט בגוונים של בוץ. 87. A Whiter Shade Of Pale, Procol Harum שיר החתונות האולטימטיבי. מה נותר להוסיף?! 88. מישל - החיפושיות אני לא צריך להסביר, נכון? 89. ג'וליה - החיפושיות גם זה פטור מהסבר 90. Hey Jude, Beatles אלמנטרי, ווטסון, אלמנטרי. 91. Doors -Light My Fire ג'ים מוריסון והדלתות מביאים לעולם את משפט הפתיחה הבלתי יעיל של כל הזמנים (מניסיון, בדוק) - "מותק, יש לך אולי אש?" :):):) 92. Mrs. Robinson, Simon & Garfunkel בזכות הסרט "הבוגר" ואן בנקרופט האלוהית שבו, גברת רובינסון תזכר לנצח כמושא האהבה המנוסה של כל חרמן עול ימים... 93. Lady Jane - האבנים המתגלגלות בניחוח גותי של ימי הביניים ובטעם של כאב לב גדול. 94. Juanita - The Flying Burrito Brothers ההמשך הישיר לבירדז והאבות המייסדים של הנשרים, ואחת מנקודות החיבור המרכזיות שבין הסיקסטיז לסבנטיז , לפיכך - באחד מלהיטיהם הגדולים. 95. Carrie Ann - The Hollies הצד השני של המטבע לברברה אן של נערי החוף... 96. the kinks -lola באיחור של שנה אחת, יחד עם טעות בזיהוי המין (זו לא גברת, זה אדון!), ולמרות הכל - שיר אהבה מתקתק שאין שני לו. 97. The Wind Cries Mary - הנדריקס אכן, דמעות של אושר. 98. To Sir With Love, Lulu גם לגברים מגיע שיר אחד, לא?! הנה זה של לולו מתוך הסרט, הנושא את אותו שם. 99. Oh, Pretty Woman, Roy Orbison ארררררררגגגגגגג. רוי אורביסון זכה לעדנה מחודשת, בזכות רעמת השיער החיננית של העלמה רוברטס. הוא היה ראוי לה... 100. Sealed With A Kiss, Gary Lewis & The Playboys כמובטח - קויים! נחתום בנשיקה הפעם.

hells bells

New member
אחי! איזו ליידי בדיוק אתה מנשק-

במקום מספר 76? אני בכיוון?

למעלה