10 שאלות על אהבה

10 שאלות על אהבה

אז נכון שזה לא חג יהודי ובאופן היסטורי אין כל קשר בין היום הזה לאהבה.. אבל נגיד שיש... קופצת על כל הזדמנות לחגוג אהבה אז נגיד שזה חג האהבה ולכן מס' שאלות על אהבה- 1. האם חווית אהבה בחייך? 2. איך תתארי אהבה? 3. מעיזה לנסות להגדיר אהבה? אהבה היא ___________ 4. מהו המפתח למציאת אהבה? 5. מהו המפתח לשמירה על אהבה? 6. האם יש כזה דבר - אהבה ממבט ראשון? 7. האם אהבה יכולה להימשך לכל החיים? 8. כיצד ראית אהבה בגיל 16? האם זה דומה לראייתך כיום? במה שונה/דומה? 9. מהו מקומה של האהבה בחייך ובעולמך? 10. מה את רוצה לאחל לאהבה לכבוד יום חגה? חג אהבה שמח ומלא קסם

כלעוד

New member
וואו, שאלון מאתגר.
4. לדעתי המפתח למציא

הוא צרור מפתחות בעצם, אך אולי מרכזי
מבינהם זו אהבה עצמית בריאה. וגם: הקשבה טהורה, ונתינה ללא תנאי. 5.
המפתח לשימור אהבה הוא כל אלו שמניתי קודם, + מידה מסוימת של נפרדות ועצמאות שחיונית לדעתי לשימור הצד התשוקתי
של האהבה הרומנטי הזוגית.. 10.
ומה הייתי מאחלת לה, לאהבה?
שתבוא אליי, נעשה חיים ביחד. (וכל זה רק לכבוד ההזדמנות לדבר אהבה, בלי שום קשר לסו קולד חג הזה).

כלעוד

New member
ויש לי גם משפט ל"חג הסופרפארם":

"ואולי האהבה היא התהליך, שבו אני מוליך אותך. בעדינות, בחזרה אל עצמך"
ועוד משפט: "כשגבר אומר לך שהוא לא יודע, הפירוש זה "יודע שלא"....
ועוד תובנה, מעולם הסטרייטים - אולי אפשר להשליך גם עלינו. מדוע גברים נעלמים, מתחמקים, משקרים וכו' בתחילת קשר, שכנראה אינם מעוניינים להמשיכו?
לא דווקא כי הם רעים ונבזים, אלא כי יש להם פחד מלפגוע בך. הם לא יכולים להתמודד עם זה שאולי יזיקו, ולכן נוקטים בטקטיקות שפלות כביכול.

פאמקי

New member
קסם...

בדרכך הנפלאה, את תמיד מאתגרת עם שאלות קשות ומעוררות מחשבה. אנסה לענות... 1. האם חווית אהבה בחייך? אהבה חוויתי. אך נראה לי משמעותי יותר מה אנו חוות בתוך האהבה: "בית", יציבות, ביטחון, אופק, שותפות, שיוויוניות, העצמה, תמיכה הדדית, תשוקה, תקשורתיות, עומק... את כל אלו, לצערי, לא מצאתי בתוך אהבה.
עד לאהבה הנוכחית שמסתמן שעונה על כל ההגדרות. 2. איך תתארי אהבה? אנסה לתאר אהבה טובה ומעצימה. כי אהבה יכולה להיות רעה, מחלישה, חד צדדית, נצלנית ולא ממומשת. אז, אהבה טובה ומעצימה עבורי היא... "בית", יציבות, ביטחון, אופק, שותפות, שיוויוניות, העצמה, תמיכה הדדית, תשוקה, תקשורתיות, עומק...:) 3. מעיזה לנסות להגדיר אהבה? היכולת להעניק לאדם אחר חלק מליבך, מ"הונך" (בעיקר הפנימי אך ללא ספק שזה מקרין גם לחומרי), מבלי להרגיש שמשהו נלקח ממך. 4. מהו המפתח למציאת אהבה? להעניק לסביבה מבלי לצפות לתמורה. האהבה העתידית נמצאת שם, היא רק מחכה לראותך, בדיוק כמו שהינך. 5. מהו המפתח לשמירה על אהבה? אמון, אהבה, תשוקה, פתיחות, תקשורתיות, התבוננות פנימית ונדיבות פנימית- הדדיים. היכולת לקחת אחריות על החלקים שלך בכל סיטואציה, ולאפשר מרחב בטוח לבת הזוג, לקחת אחריות על החלקים שלה. 6. האם יש כזה דבר - אהבה ממבט ראשון? יש דבר כזה משיכה (לא רק מינית)ממבט ראשון. אך ה"חוכמה" היא להביט במבט שני, שלישי, רביעי... גם את החסרונות לאמוד, ובכל זאת לאהוב. 7. האם אהבה יכולה להימשך לכל החיים? בהחלט! 8. כיצד ראית אהבה בגיל 16? האם זה דומה לראייתך כיום? במה שונה/דומה? חוץ מפוטנציאל האהבה?
(שפעם היה גברים ועכשיו נשים). ברור, פעם חשבתי שאם יש אהבה יש הכל. היום אני יודעת שאהבה לבדה אינה מספיקה. 9. מהו מקומה של האהבה בחייך ובעולמך? מקום מאוד נוכח ועוצמתי. כשהיא ישנה, היא ממלאת חלק מאוד משמעותי ונכבד בחיי. 10. מה את רוצה לאחל לאהבה לכבוד יום חגה? שכמו שאני התאמצתי ועניתי על השאלון לכבודה, שתהיה טובה אלי ותשמור על הבערה והאהבה בחיי, נוכחת, בטוחה ויציבה (נו, טוב... כמובן שבעזרתי).
יום אהבה שמח, יקרות. כל אחת ואחת מאיתנו ראויה לה. ויום אהבה שמח לך, אהובתי.

אהבה

1. האם חווית אהבה בחייך? כן. זכיתי. 2. איך תתארי אהבה? הפעימה שנאבדת כל פעם שחושבים עליה. התחושה שאת צועדת על אויר לא רק על אדמה. את מרגישה שהעולם נמצא ביד שלך. ומילים כמו "התפשרות" "ויתור" "בגלל", מתפוגגות להם. והמילה יחד שרה בקולי קולות. 3. מעיזה לנסות להגדיר אהבה? ממש לא :) חושבת שהניסיון להגדיר אהבה יהיה כישלון עוד לפני שנכתבה האות הראשונה. אהבה מעצבם טיבה, היא רגש. ניסיון להגדיר רגש, טומן בחובו כישלון להצליח ולדייק. 4. מהו המפתח למציאת אהבה? להציע לעולם אהבה. אהבה אוהבת אהבה :) חושבת שאם נאהב את הסביבה שלנו, אהבה תשכון בנו, אז עוד אהבה תצטרף 5. מהו המפתח לשמירה על אהבה? לא לקחת אותה כמובן מאליו. לטפח אותה ברוך ובעדינות הראויים לה. להקשיב לה. לרוב, כל הכעסים והתסכולים נובעים מחוסר יכולתנו לשמוע את מילותיה, את הקושי, הכאב... 6. האם יש כזה דבר - אהבה ממבט ראשון? לא 7. האם אהבה יכולה להימשך לכל החיים? אהבה כן. בנוגע לאהבה זוגית? מאמינה שכן אבל כבר לא בטוחה 8. כיצד ראית אהבה בגיל 16? האם זה דומה לראייתך כיום? במה שונה/דומה? הייתי בטוחה שאהבה מנצחת הכל. סיפור אגדה קסום. אפשר להתגבר על הכל עם אהבה. אז ההתבגרות ובעיקר הבגרות (גם אם זו "בגרות"), לימדו אותי שצריך עוד.. והילדה הקטנה, התמימה והרומנטית שבי עדיין מאמינה שאם יש אהבה אמיתית, אפשר להתגבר על כל מיכשול 9. מהו מקומה של האהבה בחייך ובעולמך? מקום ראשון. לאו דווקא אהבה זוגית. אבל אני אדם אוהב. חושבת שבלי הרגש הזה, העולם הופך להיות מאוד תפל 10. מה את רוצה לאחל לאהבה לכבוד יום חגה? אני יודעת שבתקופה האחרונה את חווה הרבה קשיים. אני מאחלת לך שתמצאי שוב, את מקומך בעולמנו ושתקבלי את החשיבות הראויה לך. בשבילי את מקום 1... סופ"ש עטוף באהבה... שהיא מקור כל הקסם בעולם (או לפחות בעולמי)

קצת באיחור אבל בכוונה מלאה :)

1. האם חווית אהבה בחייך? כן 2. איך תתארי אהבה? a glimpse between worlds 3. מעיזה לנסות להגדיר אהבה? אהבה היא ___________לבוא קרוב כי (הכל ביחד) 4. מהו המפתח למציאת אהבה? בחירה 5. מהו המפתח לשמירה על אהבה? בחירה באחת 6. האם יש כזה דבר - אהבה ממבט ראשון? כשהמבט הוא מלמעלה 7. האם אהבה יכולה להימשך לכל החיים? החיים של מי? 8. כיצד ראית אהבה בגיל 16? האם זה דומה לראייתך כיום? במה שונה/דומה? בגיל 16 ראיתי אהבה כמושא (חיפשתיו ולא מצאתיו) לא דומה, היום היא מקיפה אותי 9. מהו מקומה של האהבה בחייך ובעולמך? מסוללת בחיי 10. מה את רוצה לאחל לאהבה לכבוד יום חגה? שתדע ימי חג רבים נטולי סמלים ומלאי מגוון תודה על האיחולים ועל אחלה שאלון :)

כלעוד

New member
פועל תשובותייך לשאלון

מעניינות לי ומצחיקות גם. במיוחד נגע בי המפתח שלך למציאת אהבה - בחירה. אני מהרהרת בנושא כבר כמה זמן. איך לבחור באמת, ולא בברירת מחדל, ייאוש, זה מה יש, וכו'. אני מחכה שיהיו לי כמה בנות לבחור בינהם, אם כי מניחה שלא זו ממש הכוונה המקורית.

למעלה