זה דומה, אבל שונה.
בנושא ה"מה שלומך//נהיה בקשר" דיברנו על שקר ופחדנות באמצעות השפה, שזה דבר באמת חמור בעיני, אם כי מובן שברור לי שזה בלתי נמנע. וכל מה שנותר זה להצביע על התופעה ולנסות לא ליטול בה חלק, אם זה לא מוצא חן בעיני. כאן יש אולי בדיוק את הדבר ההפוך. כלומר, ברור שכל אחד שאומר כאן "מזל טוב" מתכוון לכך במלוא מובן המילה. וברור שזה לגיטימי לחלוטין ודווקא יפה מאוד, ואין לי שום טענה לעצם העניין. כאן זה יותר בא מהחלק הילדותי שלי, שמעצבן אותי שאני נכנסת לפורום זה או אחר ונתקלת ורוב הדף מלא בברכות שחוזרות על עצמן. זה סתם מתסכל אותי, כי אני מחפשת עניין, משהו שיעלה לי את האדרנלין, ובמקום זה אני מוצאת דף שהוא ריק מבחינתי. אבל אין פה מקום לטענה של ממש. חוץ מזה, שבמקרה זה ה"טענה" שלי נכונה רק לפורומים. ברור שאם באים לחתונה אז המילה הראשונה היא מזל טוב. זה מקובל עלי בהחלט ואין לי שום בעיה עם זה. זה כמו שהמילה הראשונה שאומרים כשנפגשים היא "שלום" או "היי". הכל בסדר גמור. רק שפורומים זה דבר טיפונת שונה. תארי לעצמך שבכל בוקר הייתי מתחילה שרשור של "בוקר טוב"!!! אבל שוב, זה לא שיש לי פה טענה של ממש. במקרה זה אין פה שום בעיה מוסרית או חברתית. ובאופן כללי, מעייף וקשה לתקשר עם אנשים, אבל בהחלט נורא מעניין ויש לי המון סבלנות להקשיב ולהבין. אם יצאתי נגד ה"נהיה בקשר" ודומיו זה לא משום שזה קשה להבנה, אלא משום שזה שקר שנעשה במודע ומתוך פחדנות, כפי שכבר אמרתי. (ואני לא יודעת על איזו סטירה מדובר, אבל אם זה קשור אלי - אני מצטערת אם פגעתי בך באיזשהו אופן.)