1+1

maybesure

New member
1+1

האיש מקבל מדי פעם למייל שלו הטבות מחב' האשראי של ארוחות, סרטים, בילויים 1+1.
אני מודה שבארוחות הבוקר זה משתלם וגם כייפי.
ביום שישי האחרון היינו בארוחת בוקר בבית חנקין. המקום מדהים, השירות היה מעולה וחביב, האוכל פשוט וטעים.
בדרך חזרה תהיתי למה הגבינות המוגשות חייבות להיות גבינות שמנת. למה לא ניתן לבחור אם רוצים גבינות רזות יותר? אני אישית לא מתה על גבינות שמנת, אני כן אוהבת גבינות מתובלות (שום שמיר, עירית קצוצה..). למה הגבינות השמנות נחשבות ליוקרתיות יותר ומועדפות אם אפשר לתבל כל גבינה אחרת ולהגיש?
סלטים אני אוהבת בלי שמן ובלי רטבים בכלל - עדיף ללא תיבול כלשהו בכלל.
לחם מעדיפה תמיד מחיטה מלאה.
ביצים מטוגנות - בבית אני מבשלת אותן במיקרו בלי שמן בכלל. שונאת שמן על כל סוגיו!
בכלל - ברוב המסעדות במיוחד המזרחיות אני מוותרת מראש על רוב המאכלים בגלל היותם מוצפים בשמן או מיונז.
למה אין רשת מסעדות שתגיש רק מאכלים דלי קלוריות? אני בטוחה שהן יהיו מלאות.

יעל י

New member
בחירה.

זו המילה כי כמעט בכל מסעדה אפשר לבחור את המטה הכי דלה בקלוריות ולהנות.
אפשר לבקש גבינות לא שמנת,אפשר לבקש בלי מיונז,אפשר לחם קל או מלא,אפשר ביצה קשה או רכה ואפשר פשוט להנות מארוחת בוקר ולעשות אותה בוהריים כאילו שתי ארוחות.

maybesure

New member
אנסה פעם הבאה

גבינות רזות יותר מגבינות שמנת לא הופיעו בתפריט בכלל.
סלטים לא מתובלים אני מבקשת מראש.
וברור שבראנצ', גם ככה אני אוכלת רק ארוחה אחת או שתיים ביום.

יעל י

New member
עכשיו שמתי לב...maybesure את מ...

חדרה?

טוב לדעת על המקום.בטח נדגום אותו בקרוב עם יש המלצה.

maybesure

New member
מהסביבה

לא בדיוק חדרה. לא סובלת ערים.
אני מאוד אוהבת לבלות בבית חנקין, בשבילי ארוחת בוקר שם היא התבוננות. הכלים המיוחדים, התמונות, המבנה.
אמנם עבר שינויים מאז שופץ ושומר לראשונה, הוספה לו מרפסת דק סגורה כי הבית עצמו פצפון ולא הספיק לכל הסועדים הפוקדים את המקום. וגם השולחנות עם התמונות מתחת לזכוכיות נעלמו באורח פלא, נשארו רק אחדים בתוך הבית שהיום הוא ברובו המטבח.
אבל הכלים הענתיקות והעובדה שהסכום והצלחות וספלי הקפה אינם אחידים - חלקם נקנו בשווקי פשפשים - ממחישים את התקופה.
גם את המדרגות המובילות לבית, שמנצא על צוק גבוה, שופרו ואינן תלולות כפי שהיו בתחילה.
ומגביה הים נראה כ"כ טורקיז - לשעה קלה אפשר לחשוב שזה חו"ל. טעם טוב היה לו ליהושוע חנקין כשבנה לאשתו את הבית. היא, אגב, לא הספיקה להנות ממנו והבית נשאר בשלבי בניה לא גמור הרבה הרבה שנים עד לשימור.

תהנו!!

יעל י

New member
אני סקרנית לדעת מאיפה את...

אם בא לך אפילו במסר.
נראה לי ששישי של ה 29 לחודש נדגום שם.זה יום פנוי שלי.
איפה זה בחדרה?

maybesure

New member
מצרפת

בית חנקין
למעשה נמצא בגבעת אולגה, בשכונה הנקראת כפר הים, ממש על החוף. חונים ליד כפר הים ונכנסים בכניסה של קומפלקס הדירות. ממשיכים שמאלה, עוקפים את מסעדת החוף ומגיעים למדרגות לבית חנקין. אני מאמינה שיש שם שילוט לא הסתכלתי.

למעלה