1. ייצוגי, 2. מזונות

1. ייצוגי, 2. מזונות

1. הבנתי שבד"כ בקשה להגשת תביעה ייצוגית נדחת, ורק מתי מעט מצליחו לעבור את מחסום האישור. מדוע ? האם אין זה אמור להיות כלי צרכני מהשורה הראשונה ? 2. נראה כי תביעה ייצוגית שמתקבלת היא עסק טוב מאוד לעו"ד, האם במידה והיא לא מתקבלת, מוטלים עליו הוצאות כלשהן ? (ואם כן, על העו"ד או העותרים ?) 3. האם מובטל מחוייב בתשלום מזונות ? אם כן, האם יש סכום מינימלי כלשהו ? ומהיכן בדיוק אמור לגייס מובטל את הכסף ? ומה בכלל הסנקציות כלפיו ? תודה.

על מה אתה רוצה להגיש תביעה ייצוגית?

לגבי סעיף 3, יש לי שאלה אליך: ילדים של מובטל מפסיקים לאכול, לגור ולהתחנך למס' שבועות עד שהוא ימצא עבודה? (אישית לא ברור לי איך הורה יכול לחשוב שיש לו בכלל את הפריבילגיה להיות מובטל, אבל זה כבר דיון אחר).

bennyfromabba

New member
להיות מובטל זו לא פריבילגיה

זה עול, שנעשה קשה מנשוא כשיש ילדים

sitvaniyot

New member
גרוש מובטל = גרוש תחכמן

זה אבא שמפסיק לעבוד כדי לטעון שאין לו כסף לתשלום מזונות. זה טריק ידוע ומשופשף היטב. הטיעון של אבטלה, מזמן לא עושה רושם על אף אחד. למה? כי 1. יש דמי אבטלה. 2. יש עבודה. צריך רק לרצות לעבוד.

אין הצדקה להשתמטות מתשלום מזונות

לפעמים אב כמו כל אדם ממתין לסוג עבודה שיתאים לכישוריו, כך שתלוי מה משך תקופת האבטלה. האם מדובר באבטלה חיכוכית (במעבר ממשרה אחת למשרה אחרת) או באבטלה קבועה. אבטלה קבועה מעידה על בעייה או אפילו על ניסיון השתמטות של האב מתשלום מזונות. כיצד האב מקיים את מחייתו? אם אין עבודה ראויה, צריך לעבוד בכל סוג של עבודה, גם שאינה מתאימה לרמתו של אדם, כדי להתפרנס ולפרנס את המשפחה. זה א-ב בחיים. אין שום הצדקה להשתמטות מתשלום מזונות באופן טוטאלי.אם אב נמצא בקשיים כלכליים, שישלם לפחות חלק, כדי להראות שאכפת לו מהילדים, לדעתי, זהו פן חשוב מאוד בחיי גרושים-גרושות וגם לא שורף את הגשרים בין האם לאב. בהמשך, יעשה מאמץ ויגדיל את החלק, כך האם יכולה לראות שכוונותיו של האב הן כנות ולא להתנגח בו שלא לצורך.

לדמי אבטלה יש תקרה של 7000 ש"ח ל 5 חדשים

ובגלל כל מיני הורדות וקומבינות דמי האבטלה יכולים להיות גם 5,000 ש"ח בלבד לאדם שהרוויח קודם 15,000 ש"ח. אנשים מובטלים כי הם לא יכולים למצוא עבודה.

sitvaniyot

New member
אנשים מובטלים - כי הם לא רוצים לעבוד

יש המון עבודה במשק. עובדה - כל הזמן מביאים הנה עובדים זרים. הצרה היא שכל אחד רוצה להיות מנהל ולא ללכלך את הידים, ורצוי גם שיהיה מזגן. עבודה כזו מוצאים רק כשיושבים בבית ובמקום ללכלך את הידים מלכלכים את האמהות בפורומים של תפוז. רק מה, עבודה כזו לא מכניסה כסף.

zbug

New member
אנשים מובטלים

אני פוטרתי בגלל פקידת הסעד. אי אפשר לעבוד ולנהל מאבק משמורת ביחד. את יומי הראשון בעבודה התחלתי בויקוח עם פק"ס האם הורי יכולים לאסוף את בני במקומי ואני אגיעה באיחור קל. גם לאחר חודש הפק"סית לא הבינה מדוע אני כל כך רוצה לראות את בני. בשני אירועי גיבוש בעבודה נעדרתי בגלל שהגב' פק"ס לא הסכימה לחייב את האם להזיז מפגש עם בני,כמובן העדפתי את בני,בעבודה קראו לי "סנוב" הפק"סית קראה לי "אובססיבי". בזמן תקלה במפעל נאלצתי שוב לצאת לאסוף את בני כי שוב סרבו להתגמש איתי בשעות,אני סרבתי לוותר על המפגש עם הילד. כאשר ביקשתי להקדים פגישה בטיפת חלב כי זה פוגע לי בעבודה סירבו. בסוף...בצדק,פוטרתי.. אז תגידו אובססיבי תגידו לא רוצה לעבוד,אבל,אולי תתעוררו כבר ותבינו, שום אישה בעולם ושום פק"ס מתוסכלת ממשכורת 4500 ש"ח לא תעצור אהבה של אבא לבנו או ביתו.

אני מאמינה לך

נתקלתי כבר בסיפורים של דרישות פק"ס להוכחת "הורות טובה" שאף אחד או אחת מאיתנו לא היו עומדים בה, בשגרת שבוע עבודה של בני אדם נורמטיביים המנסים לתמרן בין עבודה, הורות, ניהול ובית וכיו"ב. .

sitvaniyot

New member
צודק, פקידות הסעד אכן מונעות מהורים לעבוד אבל

כאשר נכנסים למצב כזה, אין זה אומר שאי אפשר לעבוד ולהתפרנס. יש עבודות, לא בהכרח בתחום המקצועי שלך שמאפשרות לעבוד בשעות לא מקובלות למשל, או משרות גמישות ואפשר בהחלט להתפרנס מהן.

zbug

New member
רוצה לעבוד

שבוע אחרי שפוטרתי מצאתי עבודה כדי שלא יגידו שאני לא עובד(רבע הכסף ולא קשורה למקצוע שלי). אבל אז גב' פק"ס החליטה להוציא תסקיר משלים,בעצם הוא לא היה תסקיר..אפשר היה לקרוא לזה "תסקיר ויצו,נעמת,ואמא של עמרי" רק כדי להתגונן מפני כל השקרים שכתובים בו נאלצתי שוב לקחת יום חופש,לנסוע לפגישות בת"א,לעשות טלפונים,לכתוב לממונה על גב' פק"ס.....אז מה אתם חושבים??? השאירו אותי בעבודה??? לכל אורך הזמן הפק"ס בחופש,כאילו שהיא זרקה פצצה וברחה לחו"ל,זה מזכיר קצת מחבל מתאבד... הפק"ס לא באמת רוצות בטובת הילד,הן רוצות שקט,כי יש להן עומס בעבודה ואין להן כוח להתמודד עם הטירוף הנשי,מה גם שהן בעצמן נשים,ואולי גם להן יש בעל מעצבן בבית,אז למה לא לדפוק את כל הגברים ...ככה,,,בכיף...בשם האם. משהו לא תקין קורא לכן ....וחבל...בדרך שלכן לשיוויון(שמעולם לא יהיה)אתן מאבדות את הנשיות שלכן,וגבר אמיתי רוצה אישה.

לא מדוייק

אני מסכימה שיש איזורים בארץ - בפריפריה - בהם מס' המשרות הפנויות נמוך ממס' מבקשי העבודה. בעיה ידועה וכאובה. שם אין מדובר בפערי ההכנסה שאתה מדבר עליהם אלא בסביבה בה כולם מרוויחים 4000-5000 ש"ח ופשוט אין משרות. מלבדם, בשער הארץ, אני מסכימה עם סיטוונית: אנשים לא מוצאים עבודה בגלל שהם לא נרתמים למציאת עבודה, כי נוח להם, כי מציאת עבודה בשכר נמוך ממשה שהורגלו לו פוצעת להם את האגו יותר מאשר להיות מובטל, כי הם מתנקמים במישהו (בדר"כ האשה והילדים) באמצעות אי מציאת עבודה, כי הם בבעייה עם עצמם - לא כי אין עבודה. כל עבודה מכבדת את בעליה ומי שיש לו ילדים, לא יכול להרשות לעצמו את הפריבילגיה (כן, זו פריביליגיה) של לא לעבוד. הם יודעים זאת היטב, לא כדאי להיתמם. יש כוונה מאחורי האבטלה הזו, גם אם היא כוונה נסתרת. עוד לא קרה שמובטל/ת עם רצון להירתם לצמיחה הגיע/ה אלי ולא יצאה מתהליך האימון ללא עבודה. והיו הרבה.

sitvaniyot

New member
רק בטלנים מובטלים ויש עוד סוג

של מובטלים והם הפראזיטים.

מקווה שיעזור

תשובה יסודית ומקיפה לגבי תביעה ייצוגית תוכל לקבל אצל עו"ד או בפורום משפטי במומחיות אחרת, אנו פה עוסקים בכל הקשור לענייני משמורת ילדים. כאדם פרטי אני יכולה לומר לך את דעתי מתוך ידע אישי על תביעות ייצוגיות: תביעה ייצוגית היא כלי נוסף להגן על הצרכן אולם יש להשתמש בו במשורה כיוון שהוא עלול להסב נזק גדול מאוד לגוף הנתבע (מכיוון שהוא ייצוגי, הוא יכול להגיע למאות אלפי תובעים (פוטנציאליים) או אפילו מיליוני אנשים ועשרות מיליונים (כמו התביעות נגד חברות הסיגריות והטבק בארה"ב). לגבי שאלה שתיים, לא ידוע לי מפורשות. מה שידוע לי הוא שכשאדם מערער לבית המשפט העליון או לבגץ, עליו להפקיד פיקדון בבית המשפט למקרה שהערעור יסב נזק למאן דהוא. הפיקדון נועד כדי להניא אנשים מלהשתמש בכלי זה במקרים פעוטים יחסית אלא אך ורק במקרים קשים ביותר, גם בגלל פגיעה אפשרית בגוף הנתבע וגם בגלל כוח האדם המוגבל של בתי המשפט. אני מניחה שאותו היגיון עובד גם בתביעה ייצוגית. לגבי שאלה שלוש, מובטל מחוייב גם מחוייב בתשלום מזונות בכל מקרה. השאלה היא יכולת גבית תשלום המזונות ממנו. האם יכולה לפנות ללשכת ההוצלפ הקרובה ביותר אליה בבקשה לנקוט אמצעים כדי לגבות את החוב מן החייב (האב). האם מציינת בפני ראש ההוצלפ אילו אמצעים היא רוצה שיינקטו: עיקול משכורת, עיקול רכוש, נכסים או צו מאסר. אם האב מובטל, הוא ייקבל צו מאסר (אם האם ביקשה זאת). האב יזומן לעמוד לפני רשם ההוצלפ ולבחור, אם לשלם את החוב (או חלקו, או פריסת תשלומים) או להיכנס למעצר. בדרך כלל עוצרים לכמה ימים, תלוי ברושם שהרשם מקבל מהמקרה ומיכולת גבית הכספים מהאב - אם האב "משחק אותה", מעלים הכנסות או סתם לא בא לו לעבוד. לאחר המעצר, האב משתחרר והעסק חוזר חלילה. אני רוצה לומר לך, שבכלל לא נעים להתעסק עם המשטרה ולא להיכנס לתא מעצר, גם לא לגברים קשוחים. הכי הכי טוב, זה ליצור קשר עם האם ישירות או באמצעות מתווך, מגשר ולנסות להגיע איתה להסדר של פריסת תשלומים או פשרה ביחס למזונות. אבל לא רצוי לאב להתעלם לגמרי מחובת תשלום המזונות. בהצלחה

sitvaniyot

New member
zbug לידיעתך, פקידות הסעד מונעות גם

מנשים לעבוד. הנשים עוברות בדיוק את אותו טרטור שאתה מתאר.

zbug

New member
אני אוהב נשים

זה לא מנחם אותי שגם אתן סובלות. אני בסה"כ רוצה לגדל את הבן שלי. אמא שלו עושה הכל כדי למנוע אותו ממני.כך למשל היום 17.9 היא לא הגיע איתו לטור בטיפת חלב. ישבתי שם לבד וחיכיתי לו ....אם היה מגיע זה היה הופך את השבוע ל-4 מפגשים,איזה "אסון" גדול!!?? היא בטח קורנת מאושר..הצליחה למנוע ממני חצי שעה, גיבורה אמיתית

למעלה