תשובות והתייחסויות
בטח שכן, זה מכניס מלא כסף. אבל גם אם לא, תמיד אפשר להישען על ההון המשפחתי מ-New Genesis או אפוקליפס.
יצא טריילר ל-Space Force. אתמול.
אין שום קשר מוכח הוא מהותי בין ל"ג בעומר לבר כוכבא. לפני כמה עשורים הוחלט לחבר בין המרד שלו לל"ג בעומר, מבחינה תאריכית, אבל אין הצדקה היסטורית לכך. החשיבה הייתה שבאותו תאריך היה מפנה לטובת המורדים, אבל...כולנו יודעים איך זה נגמר.
הקטע עם החץ והקשת בכלל לא רלוונטי. משהו שהתפתח בתקופה כלשהי, ואין לו שום קשר לל"ג בעומר, חוץ מזה שמישהו עשה את זה פעם, ואז כולם המשיכו. האם לבר כוכבא היה חץ וקשת? אולי. אבל גם לבערך כל צבא אחר באותה תקופה.
בר כוכבא עצמו היה מישהו ש"הוכתר" על ידי רבי עקיבא כגואל/מושיע/משיח, ושבעקבות הכתרה זו, הונף נס המרד, שנכשל וגרם למוות של מאות אלפים.
ל"ג בעומר עצמו, במקור, לא קשור לבר כוכבא. הוא חג שמציין את סיום המגפה שהרגה עשרות אלפים מתלמידי רבי עקיבא. זה פשוט קרה בתקופות קרובות, אבל אין קשר ישיר לבר כוכבא.
למה הפכו את זה לקשור? כי בתחילת המאה ה-20 החליטו לצמצם כמה סמנים דתיים מהחג הזה, ולהכניס סממנים לאומיים וציוניים, ו"מרד בר כוכבא" נראה יותר מתאים.
ניק אופרמן לא רק חוטב עצים, הוא גם אחלה נגר שבעולם. אין מישהו יותר מתאים ממנו לתפקיד.