מסכנה.קולד אופן קילר עדיין מופיע בקולד אופן.
הפעם זה לא נראה שהוא מתכונן לרצח במיוחד, אלא רק מקריפ את אישתו (ואותנו) עם עינוג עצמי ב"דרכים מיוחדות" וקצת מפחידות בשירותים.
היא בורחת.
כן זה היה נחמד. אבל היה שם משהו לא ברור. ננסי שואלת את ביל אם הוא נותן לו לשחק פוטבול והוא אומר שזה רק משחק של smear the queer. לא ברור למה הוא מתכוון.נראה שהילד של ביל כבר קצת מדבר וגם משחק עם ילדים, אז זה נחמד.
היא מצד אחד רוצה שהוא ידבר עם אנשים ומצד שני מנסה לגרום לו להספיק לדבר על זה אבל זה מה שאנשים שואלים.ביל ואישתו מארחים לברביקיו והיא רוצה שהוא ידבר קצת עם אנשים, הבעיה ששואלים אותו על העבודה שלו והיא לא רוצה שהוא ידבר על זה.
זה היה מאוד מלחיץ כשהוא התעורר ככה. לא חשבתי שזה הרבה זמן אבל חשבתי בהתחלה שמאשפזים אותו באופן פסיכיאטרי בגלל ההתקף פאניקה והיה נראה לי הזוי ונוראי. אבל מסתבר שהוא פשוט השתולל אז נאלצו לקשור אותו בגלל זה ומיד מציעים לשחרר אותו כשהוא ירגע.שיט, הולדן מאושפז והוא במצב כזה קשה שצריכים לקשור אותו למיטה?! קיוויתי לרגע שהוא רק חולם את זה.
אוקיי מזה שבמשרד עוד לא יודעים על זה אני מבינה שבעצם הוא רק שם איזה יום-יומיים![]()
מעולה. עכשיו אנחנו מקבלים קונטקסט לכל מיני דברים שראינו.מביאים אל ביל תיק של רוצח סדרתי שלא נתפס עדיין, וזה ברור שזה COK שלנו.
הראיות: 1. הוא מוויצ'יטה - בדקתי וזה אכן בקנזס וקרוב ל-PARK CITY איפה ש-COK גר. 2. הוא נוהג לקשור בקשרים מסוימים מאוד את הקורבנות שלו. ראינו את COK משחק בקשרים של שרוך. 3. הוא נוהג לשלוח מכתבים מתגרים למשטרה/לתחנות טלויזיה. ראינו את COK שולח מכתב.
אוקיי אז הנה אכן מתחילים לחפש אותו.
גם לי קורים דברים כאלו שלפעמים אני מזהה מישהו מיידית ולפעמים אני קולט באיחור שהיה מישהו שהייתי אמור לזהות ואיכשהו לא התחבר לי בראש.שפרד המנהל פורש ובמקומו ממונה לתפקיד מנהל חדש בשם טד גאן.
מה שהכי מדהים אותי זה שזיהיתי את השחקן מיידית מפרינג'!!
ומה שקצת מצחיק זה שכשבדקתי את עצמי ב-IMDB שלו גיליתי שהוא גם משחק בעידן המוזהב את ווטסון, המשרת הקירח של ג'ורג', אבל כשצפיתי בעידן המוזהב מעולם לא זיהיתי אותו ועכשיו כן.
מאוד חלקלק. הקטע הוא שהוא מבקש מוונדי וביל לשמור על הולדן במקום. הבעיה היא שאז הוא הולך ומחניף להולדן מה ששם אותו במקום שעוד יותר קשה לרסן אותו. היה טוב יותר אם הוא היה קצת יורת שם את הולדן במקומו.הוא עושה שיחה לכל אחד לבד ונראה שמתלהב מהכשרון של הולדן אבל מבקש גם מביל וגם מוונדי "להשגיח עליו".
הוא מרגיש קצת חלקלק ואומר את כל הדברים הנכונים, וגם מתכוון להקצות להם הרבה יותר משאבים והכל, אבל הוא מצפה לתוצאות ומהר.
כן ביל היה ממש לא סימפטתי, זה הציק.ביל מקבל שיחה מהבי"ח של הכלא ומגיע אל הולדן, לגלות שהיה לו התקף פאניקה ושהולדן חשב שהיה לו התקף לב.
ביל לא מגיב באמפתיה בכלל, זה היה די מגעיל מצידו, למרות שהוא עדיין עצבני בגלל העניין עם החקירה.
הולדן אח"כ מפצה אותו על מחיר הטיסה.
נכון שהוא לא מתאים לפרופיל שלהם. אבל הם כל הזמן מתייחסים לזה כאילו הם מוגבלים, נראה לי שהם יכולים לתשאל אותו ואנשים אחרים.הולדן מבשר לצוות שגאן המנהל החדש הבטיח להשיג להם ראיון עם צ'רלס מנסון, אבל וונדי וביל בכלל לא מרוצים מזה, כי מנסון לא מתאים לפרופיל הרוצחים של המחקר שלהם (למשל הוא לא רצח אף אחד בעצמו, רק גרם לאחרים לרצוח).
שוב הוא מנהל מצב בין אישי כאילו זאת חקירה צולבת. אני חשבתי שהם יגרמו לגרג להתפטר אחרי זההולדן גם בשביל "לטהר את האווירה" צולב את גרג על זה שהוא זה ששלח את הקלטת, מה שגורם בעיקר לביל מאוד לכעוס על גרג.
בעיקר כועסים על גרג ועל הולדן. לפחות נראה שהמצב טוב יותר בין וונדי וביל.בקיצור כולם די כועסים על כולם.
כן, זה קצת הרגיש לי כאילו היא הייתה רוצה שהוא יקבל את התמיכה הזאת ממישהו אחר, אבל נאלצת לעזור לו כי אם הוא יקרוס זה יפגע במחקר שלה.אבל לפחות וונדי מביעה קצת תמיכה בהולדן כשהוא מספר לה על התקפי הפאניקה.
הנחתי שסיכוי גבוה שהוא אולץ לעזוב, אחרת התזמון באמת מרגיש מוזר. ואפשר להבין למה הוא מעוצבן על הולדן ולא יכול לשמור את זה בפנים. באמת שהולדן די דפק אותו. אם כי הוא בטח לא יודע שמי שגם דפק אותו מאוד זה גרג.בסוף הפרק הולכים למסיבת פרידה של שפרד מה-FBI וכשהולדן נואם לכבודו אז שפרד יוצא בהפגנתיות ובמהלך שנראה ממש מגעיל, אבל בחוץ מתבררת הסיבה: שהוא בעצם לא פרש מרצון, אלא פוטר או נאלץ להתפטר בגלל פרשת הקלטת של הולדן.
לא חשבתי שכל כך מהר נראה אותו עובר עוד התקף חרדה. אבל בהחלט אפשר להבין איך המצב הזה הביא אותו להתקף.ולגלות את זה מכניס את הולדן לשוק שעושה לו התקף חרדה נוסף.
גוגל אומר שזה משחק ילדים שהיה פופולרי בארה"ב בזמנו וכנראה שאין כוונה מיוחדת או איזה קישור הומופובי (המילה queer במקור במשמעות נייטרלית, למרות שלדעתי בזמן שמתרחשת הסדרה כבר היתה גם במשמעות של גייז).כן זה היה נחמד. אבל היה שם משהו לא ברור. ננסי שואלת את ביל אם הוא נותן לו לשחק פוטבול והוא אומר שזה רק משחק של smear the queer. לא ברור למה הוא מתכוון.
זה באמת יהיה לא טוב. אבל אני נוטה להאמין שכן יתפסו אותו עד סוף העונה.העניין הוא שאנחנו יודעים שהסדרה בוטלה בסוף עונה 2 אז אני מפחד שיקטעו את הקו עלילה הזה בלי סיום.
אני לא מבינה מה יש לרסן אותו, כי אני לא חושבת שהוא עושה שום דבר לא נכון (חוץ מלא להתייחס לאיך שזה משפיע עליו נפשית). כל מה שהוא עשה הביא תוצאות מוצלחות, והבעיה היחידה היא שכולם סביבו מתייפיפים.מאוד חלקלק. הקטע הוא שהוא מבקש מוונדי וביל לשמור על הולדן במקום. הבעיה היא שאז הוא הולך ומחניף להולדן מה ששם אותו במקום שעוד יותר קשה לרסן אותו. היה טוב יותר אם הוא היה קצת יורת שם את הולדן במקומו.
אבל באמת הגיוני בעיני שזה לא יתן להם משהו משמעותי, ושהם צודקים שזה מרגיש שהולדן בעיקר רוצה לראיין את מנסון פשוט בגלל כמה שהוא מפורסם ושזה מלהיב אותו.נכון שהוא לא מתאים לפרופיל שלהם. אבל הם כל הזמן מתייחסים לזה כאילו הם מוגבלים, נראה לי שהם יכולים לתשאל אותו ואנשים אחרים.
כן, שמחתי שהם התפייסו לפחות.בעיקר כועסים על גרג ועל הולדן. לפחות נראה שהמצב טוב יותר בין וונדי וביל.
שמתי לב גםהיא גם כל זמן השיחה checking out the bartender
וואלה איזה קטע. שמעתי את הצירוף מילים הזה הרבה פעמים ותמיד הבנתי את זה רק בתור פשע שנאה.גוגל אומר שזה משחק ילדים שהיה פופולרי בארה"ב בזמנו וכנראה שאין כוונה מיוחדת או איזה קישור הומופובי (המילה queer במקור במשמעות נייטרלית, למרות שלדעתי בזמן שמתרחשת הסדרה כבר היתה גם במשמעות של גייז).
אני מקווה.זה באמת יהיה לא טוב. אבל אני נוטה להאמין שכן יתפסו אותו עד סוף העונה.
האמת שאני לא בטוח לגבי לרסן אותו.אני לא מבינה מה יש לרסן אותו, כי אני לא חושבת שהוא עושה שום דבר לא נכון (חוץ מלא להתייחס לאיך שזה משפיע עליו נפשית). כל מה שהוא עשה הביא תוצאות מוצלחות, והבעיה היחידה היא שכולם סביבו מתייפיפים.
כלומר הוא עשה טעות כשאמר לגרג לא להביא את הקלטת לחקירה, אבל כל הפארסה הזאת היתה בהשפעת ביל והיחס המתחסד והטיפשי של כולם לשיטות שלו.
תכלס זה קצת מרגיש כמו אישה מגלה שבעלה מענג את עצמו בדרכים לא שגרתיות ועושה מזה יותר מידי.COK - אחרי שהבהיל אותה בפרק שעבר, אישתו הגלתה אותו לישון על הספה, ואף מביאה לו לקרוא ספרים על "גישות פסיכולוגיות לטיפול בסטיות מיניות".
זה בהחלט היה נורא מטריד.יאיי ביל נוסע לוויצ'יטה לחקור את המקרה!
הם קוראים לו שם BTK (bind torture kill) הם עוד לא יודעים שהוא COK.
אח"כ מסתבר שהוא המציא את הכינוי הזה לעצמו באחד המכתבים.
שיט הוא חולני, אני הייתי מעדיפה להמשיך את חיי בלי לשמוע את כל הפרטים האלה...
עדו נקודת זכות לפרק זה שלא נראה לי שהיה דיבור על לרסן את הולדן.אבל עכשיו אני באמת רוצה שיתפסו אותו, יאללה תשסו בו את הולדן ותפסיקו לנסות "לרסן אותו"!![]()
אנחנו גם יודעים שיש לו נזק לפנים אז לא להראות רק נותן לדמיון שלנו לעשות את העבודה וזה עובד מעולה.אפילו רוב השוטרים בתחנה שחקרו את הרצח הזה כבר ברחו משם מרוב פחד, כי בגלל המכתבים שהוא שלח להם הם פחדו להפוך למטרה שלו.
מראיינים את קווין, אח ש-COK רצח את אחותו אבל הוא הצליח לברוח ממנו. וואי איזה מסכן הוא, זה היה נורא לראות את המצב הנפשי שלו והאימה שהוא חי בה.
אהבתי שגם נמנעים מלהראות לנו בבירור את הפנים שלו, כי הוא לא רצה שביל יראה אותו גם.
נראה לי שזה נועד להראות איך המראות האלו גורמות לכך שקשה שלא להיות פרנואיד. אבל הBDK אפילו לא יודע שביל הצטרף לחקירה.אבל שיט אני מתחילה לחשוש עכשיו לביל ולמשפחה שלו (וגם ביל מתחיל).
חסר להם שיקרה משהו כזה.
אני מרגיש בושה שאני עברתי לקרוא לו BDK בעוד את שומרת אמונים לשם שאנחנו נתנו לו. אוקי מעכשיו הוא COK לעד גם בשבילי.הולדן מצטרף סופסוף לחקירה והולכים לראיין רוצח אחר ש-COK מזכיר במכתבים שלו, אחד שטוען ששמע קולות שאומרים לו להרוג משדים/כלבים/קירות... הולדן מוציא ממנו את האמת שהוא המציא את החרטוט הזה.
הוא נותן להם טיפ שאולי יעזור, שהוא בטוח שגם COK, כמוהו, יחזור לזירות הרצח שלו או לפחות לקרבתן.
מצד שני הם גם מניחים על COK הנחה שגויה שאין לו משפחה או מערכת יחסים עם אישה, ואנו יודעים שהוא נשוי עם תינוק.
גם הבוס שלהם הציב אותם בתור השומרים של הולדן ועכשיו יש להם עוד משימת שמירה על הולדן שהבוס לא יודע עליה.חוץ מזה וונדי וביל מדברים ביניהם על המצב של הולדן ומסכימים לשתף מידע בעניין.
וואלה היה משהו.לא הבנתי מה הולדן מסתכל אח"כ במשרד של ביל.
אם זאת הייתה סדרה אחרת אז היה לי ברור שזה לא צירוף מקרים,אוי לא, מישהו כנראה נרצח בבית שאישתו של ביל מתווכת למכירה. זה מרגיש יותר מדי כמו צירוף מקרים!
לעזאזל זה נהיה מלחיץ!
אני מרגיש בושה שאני עברתי לקרוא לו BDK בעוד את שומרת אמונים לשם שאנחנו נתנו לו. אוקי מעכשיו הוא COK לעד גם בשבילי.
אני לא שמעתי עליו אף פעם.ואז זה מתקשר להם עם הרוצח Son of Sam שזה רוצח ששמעתי עליו הרבה לאורך השנים בכל מיני סדרות וסרטים, אבל בעצם לא ידעתי עליו כמעט שום דבר. למשל לא ידעתי שהוא פשוט היה יורה לתוך מכוניות.
ומצד שני הולדן יודע שכל אחד מהם יודע על הבעיה שלו, אבל לא יודע שכל אחד מהם יודע שהשני יודע.יש את הקטע בבר ושני דברים שאהבתי - האחד הוא ההבנה ששניהם יודעים על התקף הפאניקה של הולדן אבל לא ידעו שהשני יודע ומה שנראה לי כמו הקלה גדולה שלהם שהם יכולים לדבר על השותף הבעייתי שלהם.
בהחלטנראה לי שבשלב הזה לוונדי לא אכפת מהולדן או רוצחים סדרתיים, היא בעיקר בעניין הברמנית.![]()
כן זה קצת מעצבן אותי שאף אחד משני הבוקים האלה לא נראה באמת דואג לשלומו בכנות. הם פאונד פמילי גרועהאני לא מחשיב את זה שוונדי מבקשת מביל להשגיח על הולדן כי זה בעניין של לדאוג לשלומו (אפילו שאכפת לה משלומו כי אכפת לה מהמחקר והמימון)
זהו שאני חששתי שאולי הוא כן יודע כי אולי הוא באמת עוקב אחרי הבלש הראשי של החקירה ואז ראה אותו עם ביל.נראה לי שזה נועד להראות איך המראות האלו גורמות לכך שקשה שלא להיות פרנואיד. אבל הBDK אפילו לא יודע שביל הצטרף לחקירה.
אני ממציא דברים משל עצמי כנראהמילא שלא שמרת אמונים, אבל זה שעברת לשם BDK שאף אחד לא קרא לו בכלל, כי השם הוא BTK !
ומצד שני הולדן יודע שכל אחד מהם יודע על הבעיה שלו, אבל לא יודע שכל אחד מהם יודע שהשני יודע.
שזה קצת מטריד בקטע של
![]()
נראה לי שלביל כן אכפת באמת מהולדן. הוא מעוצבן ממנו נורא והוא לא במיוחד אמפתי בגלל זה. אבל גם נראה לי שכן אכפת לו ממנו כי הוא בן אדם עם רגשות שאכפת לו מדברים מעבר לחקירה של רוצחים סדרתיים.כן זה קצת מעצבן אותי שאף אחד משני הבוקים האלה לא נראה באמת דואג לשלומו בכנות. הם פאונד פמילי גרועה![]()
באופן כללי בגלל שאנחנו ראינו את הCOK/BTK/BDK/CBT אז קשה לי להרגיש לחוץ ממנו. כלומר הוא נראה כזה חסר אונים תמיד. זה כאילו לא מתחבר לי עם הדברים שאנחנו יודעים עכשיו שהוא עשה.זהו שאני חששתי שאולי הוא כן יודע כי אולי הוא באמת עוקב אחרי הבלש הראשי של החקירה ואז ראה אותו עם ביל.
אתה צודק שזה כנראה לא, מהסיבות שכתבת, אבל זה עדיין ממש מלחיץ בעיני.
ונזכרתי במשהו - ראינו אוות בפרק הזה גם בסוף כשהוא מעתיק תמונה לדף בספרייה ציבורית. שוב, מרגיש מאוד פאתטי.
אני גם נוטה לחשוב שאכפת לו פשוט כי הוא בנאדם טוב כזה, אבל הוא לא מראה כלום מזה אז קשה לי להיות בטוחה.נראה לי שלביל כן אכפת באמת מהולדן. הוא מעוצבן ממנו נורא והוא לא במיוחד אמפתי בגלל זה. אבל גם נראה לי שכן אכפת לו ממנו כי הוא בן אדם עם רגשות שאכפת לו מדברים מעבר לחקירה של רוצחים סדרתיים.
מעניין שהוא נראה לך חסר אונים.באופן כללי בגלל שאנחנו ראינו את הCOK/BTK/BDK/CBT אז קשה לי להרגיש לחוץ ממנו. כלומר הוא נראה כזה חסר אונים תמיד. זה כאילו לא מתחבר לי עם הדברים שאנחנו יודעים עכשיו שהוא עשה.
סורי היה לי עומס בעבודה לפני יום כיפור. ובכיפור אני שומרת אז אין טלוויזיה/מחשב להגיב.אגב, @LeAnnDylan
אמרת שאת רוצה לצפות איתנו שוב ואז נעלמת אחרי פרקים בודדים.
(וגם לא הגבת למה שכתבתי על טד לאסו)
וואי חשבתי עכשיו על טוויסט מגניב שבו מגלים שטד הוא רוצח סדרתי. זה מתחבר מעולה (וזה מסביר את השפם). ויעלו עליו רק כשהחוקרים של סדרת הרציחות שלו בארה"ב יעלו על כך שיש סדרה של רציחות דומה באנגליה שמתחילה ונפסקת בהתאם לזמן של טד באנגליה.
קודם כל התנצלות:
לפעמים אני בסוף פרק אני צופה בסצנת הקולד-אופן של הפרק הבא. שכחתי שעשיתי את זה אתמול ולכן היה לי בראש שהסצנה שהייתה בתחילת הפרק הזה הייתה בסוף פרק 2X02.
אני מבטיח שהיום לא צפיתי בסצנת הפתיחה של הפרק הבא.
לא חשבתי על הקשר הזה.היום גם קלטתי שמה שהוא עושה זה להעתיק אישה שפשוט יושבת על הרצפה במגזין רגיל ומוסיף את החלקים של זה שהיא קשורה. הייתי אומר חכם אבל זה לא ממש.
וזה חלק מהקטע של הפרק - חוסר החוכמה (או ממש טיפשות) של רוצחים סדרתיים מסויימים.
המממ האמת שאני די הבנתי מאיפה הוא בא, במיוחד עם הרוצח השני, שכשג'ים שואל אותו מה הוא חשב אז הוא עונה "לא חשבתי כלום", או למה הוא בחר אותן - "כי הן פשוט היו שם" וכולי. זה נראה על פניו די חסר טעם לנסות להבין צורת מחשבה של בנאדם, שלא יודע לבטא את המחשבות שלו ברמה הכי מינימלית, או שלפי דבריו כמעט לא חושב על כלום.הגישה של הולדן של 'צריך לראיין רק רוצחים חכמים מספיק' היא במיוחד מטופשת כי זה כאילו אומר ששווה לתפוס רק רוצחים חכמים מספיק.
אכן.אגב, היה מצחיק שהולדן מאוד חופשי בללעוג לגרג ולזה שהוא הגיע בנפוטיזם כשהוא מדבר עם ג'ים.
היה נחמד שגרג קיבל איזה רגע של מחשבה חכמה לקראת סוף הפרק.
אני גם ממש מקווה.בכל מקרה אני מקווה שהוא כן יצליח בדרכים עדינות כן להביא את זה למצב שבו הוא יוכל לחקור את זה מטעם הFBI בלי לעשות רוחות.
לא חשבתי על זה, אבל באמת יש הקבלה מעניינת.כמובן שיש כאן הקבלה גם עם הסיפור של הרצח בעיירה שבה ביל גר כי גם שם נרצח ילד.
שם זה רק אחד וכבר אנשים נרעשים מאוד. ואפשר להבין כמובן. זה גם בטח פשוט משהו הרבה יותר נדיר בפרברים.
נזכרתי באמת בעניין הזה שהיה עניין שלם לתקופה ארוכה בארה"ב שהרבה דברים שייכו לכת השטן.כל הקהילה נסערת וביל עוזר לבלש שאחראי על המקרה להרגיע אותם קצת שזה לא רצח טיקסי של איזו כת שטן (למרות שהתינוק נקשר לצלב, ביל לא מאמין שזה המקרה).
זה באמת נחמד (אם כי נראה לי שגם בשבילו יום הרחק מהולדן זה בונוס)ביל לפחות לוקח יום "מחלה" בשביל להשאר איתה ולטפל בעניינים של זה.
כן, זה היה קצת עצוב באמת.הרוצח הראשון הוא לא העפרון הכי מחודד ולהולדן אין הרבה סבלנות לשטויות שלו, הוא הולך לפי הפרוטוקול ולא מוציא ממנו כלום, אבל ג'ים קצת עושה-הולדן וכן מצליח לדובב אותו.
הרוצח השני הוא כבר בבירור בעל מוגבלות שכלית והולדן לגמרי חושב שזה בזבוז זמן אפילו לנסות, אבל שוב ג'ים כן עושה את העבודה במקומו. (האמת שבהתחלה כשהולדן מתאר את המכתבים שהוא כתב למשטרה זה די מצחיק, אבל בגלל שהוא מוגבל שכלית זה בסופו של דבר ממש עצוב).
לא התכוונתי שבאמת היה קשר מהבחינה הזאת בפרק. התכוונתי קשר רק בשבילי כי לי הוא מרגיש טיפש. לא נראה לי שמנסים להציג אותו כטיפש.לא חשבתי על הקשר הזה.
אני גם לא מרגישה בעקרון כמוך ש-COK הוא טיפש, אבל לא יודעת.
אני גם מבין איך זה מרגיש ככה, אבל הולדן אמור להיות מספיק חכם כדי להבין שכן אפשר לקבל מזה משהו.המממ האמת שאני די הבנתי מאיפה הוא בא, במיוחד עם הרוצח השני, שכשג'ים שואל אותו מה הוא חשב אז הוא עונה "לא חשבתי כלום", או למה הוא בחר אותן - "כי הן פשוט היו שם" וכולי. זה נראה על פניו די חסר טעם לנסות להבין צורת מחשבה של בנאדם, שלא יודע לבטא את המחשבות שלו ברמה הכי מינימלית, או שלפי דבריו כמעט לא חושב על כלום.
אבל אני בסופו של דבר מסכימה שזה לא בהכרח נכון, רק אומרת שאני מבינה למה זה הרגיש לו ככה.
צפיתי עכשיו למרות שקצת חששתי, אבל זה כן מעניין.משהו שרציתי להביא שקשור רק חלקית לעניין הסדרה זה סרטון שבדיוק עלה לי ביו-טיוב.
זה פסיכיאטר שמסביר מה זה פסיכופתיה (דרך מעבר על מה שאנשים כותבים על הנושא ברדיט).
זה מאוד מעניין לדעתי, אבל אולי לא יעניין אותך.
הוא כן מבהיר שרוב הרוצחים הסדרתיים הם פסיכופאטים, אבל רוב הפסיכופאטים לא יהיו רוצחים.
אני שמח שעניין אותך גם.צפיתי עכשיו למרות שקצת חששתי, אבל זה כן מעניין.
ולא ידעתי בכלל את מה שהוא אומר על ההגדרה של סוציפאט בניגוד לפסיכופאט.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.