🔫🧠 MindHunter 🧠🔫

Lhuna3

Well-known member
קולד אופן קילר עדיין מופיע בקולד אופן.
הפעם זה לא נראה שהוא מתכונן לרצח במיוחד, אלא רק מקריפ את אישתו (ואותנו) עם עינוג עצמי ב"דרכים מיוחדות" וקצת מפחידות בשירותים.
היא בורחת.

נראה שהילד של ביל כבר קצת מדבר וגם משחק עם ילדים, אז זה נחמד.
ביל ואישתו מארחים לברביקיו והיא רוצה שהוא ידבר קצת עם אנשים, הבעיה ששואלים אותו על העבודה שלו והיא לא רוצה שהוא ידבר על זה.

שיט, הולדן מאושפז והוא במצב כזה קשה שצריכים לקשור אותו למיטה?! קיוויתי לרגע שהוא רק חולם את זה.
אוקיי מזה שבמשרד עוד לא יודעים על זה אני מבינה שבעצם הוא רק שם איזה יום-יומיים |מזיע|

מביאים אל ביל תיק של רוצח סדרתי שלא נתפס עדיין, וזה ברור שזה COK שלנו.
הראיות: 1. הוא מוויצ'יטה - בדקתי וזה אכן בקנזס וקרוב ל-PARK CITY איפה ש-COK גר. 2. הוא נוהג לקשור בקשרים מסוימים מאוד את הקורבנות שלו. ראינו את COK משחק בקשרים של שרוך. 3. הוא נוהג לשלוח מכתבים מתגרים למשטרה/לתחנות טלויזיה. ראינו את COK שולח מכתב.
אוקיי אז הנה אכן מתחילים לחפש אותו.

שפרד המנהל פורש ובמקומו ממונה לתפקיד מנהל חדש בשם טד גאן.
מה שהכי מדהים אותי זה שזיהיתי את השחקן מיידית מפרינג'!! :-0
ומה שקצת מצחיק זה שכשבדקתי את עצמי ב-IMDB שלו גיליתי שהוא גם משחק בעידן המוזהב את ווטסון, המשרת הקירח של ג'ורג', אבל כשצפיתי בעידן המוזהב מעולם לא זיהיתי אותו ועכשיו כן.
(הוא גם שיחק בעוד הרבה דברים שצפיתי בהם, אבל אלו הבולטים שאני יכולה לזכור אותו מהם)
הוא עושה שיחה לכל אחד לבד ונראה שמתלהב מהכשרון של הולדן אבל מבקש גם מביל וגם מוונדי "להשגיח עליו".
הוא מרגיש קצת חלקלק ואומר את כל הדברים הנכונים, וגם מתכוון להקצות להם הרבה יותר משאבים והכל, אבל הוא מצפה לתוצאות ומהר.

ביל מקבל שיחה מהבי"ח של הכלא ומגיע אל הולדן, לגלות שהיה לו התקף פאניקה ושהולדן חשב שהיה לו התקף לב.
ביל לא מגיב באמפתיה בכלל, זה היה די מגעיל מצידו, למרות שהוא עדיין עצבני בגלל העניין עם החקירה.
הולדן אח"כ מפצה אותו על מחיר הטיסה.

הולדן מבשר לצוות שגאן המנהל החדש הבטיח להשיג להם ראיון עם צ'רלס מנסון, אבל וונדי וביל בכלל לא מרוצים מזה, כי מנסון לא מתאים לפרופיל הרוצחים של המחקר שלהם (למשל הוא לא רצח אף אחד בעצמו, רק גרם לאחרים לרצוח).
הולדן גם בשביל "לטהר את האווירה" צולב את גרג על זה שהוא זה ששלח את הקלטת, מה שגורם בעיקר לביל מאוד לכעוס על גרג.
בקיצור כולם די כועסים על כולם.
אבל לפחות וונדי מביעה קצת תמיכה בהולדן כשהוא מספר לה על התקפי הפאניקה.

בסוף הפרק הולכים למסיבת פרידה של שפרד מה-FBI וכשהולדן נואם לכבודו אז שפרד יוצא בהפגנתיות ובמהלך שנראה ממש מגעיל, אבל בחוץ מתבררת הסיבה: שהוא בעצם לא פרש מרצון, אלא פוטר או נאלץ להתפטר בגלל פרשת הקלטת של הולדן.
ולגלות את זה מכניס את הולדן לשוק שעושה לו התקף חרדה נוסף.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
קולד אופן קילר עדיין מופיע בקולד אופן.
הפעם זה לא נראה שהוא מתכונן לרצח במיוחד, אלא רק מקריפ את אישתו (ואותנו) עם עינוג עצמי ב"דרכים מיוחדות" וקצת מפחידות בשירותים.
היא בורחת.
מסכנה.
מעניין אם זה משהו שיגרום להתפתחות כלשהי. למרות שזה לא שהיא תתלונן עליו במשטרה שהוא מענג את עצמות בדרכים מטרידות.
נראה שהילד של ביל כבר קצת מדבר וגם משחק עם ילדים, אז זה נחמד.
כן זה היה נחמד. אבל היה שם משהו לא ברור. ננסי שואלת את ביל אם הוא נותן לו לשחק פוטבול והוא אומר שזה רק משחק של smear the queer. לא ברור למה הוא מתכוון.
ביל ואישתו מארחים לברביקיו והיא רוצה שהוא ידבר קצת עם אנשים, הבעיה ששואלים אותו על העבודה שלו והיא לא רוצה שהוא ידבר על זה.
היא מצד אחד רוצה שהוא ידבר עם אנשים ומצד שני מנסה לגרום לו להספיק לדבר על זה אבל זה מה שאנשים שואלים.
ומסתבר שהיא סוכנת נדלן ואירועים כאלו הם הזדמנות עסקית עבורה.
שיט, הולדן מאושפז והוא במצב כזה קשה שצריכים לקשור אותו למיטה?! קיוויתי לרגע שהוא רק חולם את זה.
אוקיי מזה שבמשרד עוד לא יודעים על זה אני מבינה שבעצם הוא רק שם איזה יום-יומיים |מזיע|
זה היה מאוד מלחיץ כשהוא התעורר ככה. לא חשבתי שזה הרבה זמן אבל חשבתי בהתחלה שמאשפזים אותו באופן פסיכיאטרי בגלל ההתקף פאניקה והיה נראה לי הזוי ונוראי. אבל מסתבר שהוא פשוט השתולל אז נאלצו לקשור אותו בגלל זה ומיד מציעים לשחרר אותו כשהוא ירגע.
מביאים אל ביל תיק של רוצח סדרתי שלא נתפס עדיין, וזה ברור שזה COK שלנו.
הראיות: 1. הוא מוויצ'יטה - בדקתי וזה אכן בקנזס וקרוב ל-PARK CITY איפה ש-COK גר. 2. הוא נוהג לקשור בקשרים מסוימים מאוד את הקורבנות שלו. ראינו את COK משחק בקשרים של שרוך. 3. הוא נוהג לשלוח מכתבים מתגרים למשטרה/לתחנות טלויזיה. ראינו את COK שולח מכתב.
אוקיי אז הנה אכן מתחילים לחפש אותו.
מעולה. עכשיו אנחנו מקבלים קונטקסט לכל מיני דברים שראינו.
העניין הוא שאנחנו יודעים שהסדרה בוטלה בסוף עונה 2 אז אני מפחד שיקטעו את הקו עלילה הזה בלי סיום.
שפרד המנהל פורש ובמקומו ממונה לתפקיד מנהל חדש בשם טד גאן.
מה שהכי מדהים אותי זה שזיהיתי את השחקן מיידית מפרינג'!! :-0
ומה שקצת מצחיק זה שכשבדקתי את עצמי ב-IMDB שלו גיליתי שהוא גם משחק בעידן המוזהב את ווטסון, המשרת הקירח של ג'ורג', אבל כשצפיתי בעידן המוזהב מעולם לא זיהיתי אותו ועכשיו כן.
גם לי קורים דברים כאלו שלפעמים אני מזהה מישהו מיידית ולפעמים אני קולט באיחור שהיה מישהו שהייתי אמור לזהות ואיכשהו לא התחבר לי בראש.
הוא עושה שיחה לכל אחד לבד ונראה שמתלהב מהכשרון של הולדן אבל מבקש גם מביל וגם מוונדי "להשגיח עליו".
הוא מרגיש קצת חלקלק ואומר את כל הדברים הנכונים, וגם מתכוון להקצות להם הרבה יותר משאבים והכל, אבל הוא מצפה לתוצאות ומהר.
מאוד חלקלק. הקטע הוא שהוא מבקש מוונדי וביל לשמור על הולדן במקום. הבעיה היא שאז הוא הולך ומחניף להולדן מה ששם אותו במקום שעוד יותר קשה לרסן אותו. היה טוב יותר אם הוא היה קצת יורת שם את הולדן במקומו.
וכן, הקטע הזה של להאיץ בהכל נראה לי יכול להיות בעייתי.
ביל מקבל שיחה מהבי"ח של הכלא ומגיע אל הולדן, לגלות שהיה לו התקף פאניקה ושהולדן חשב שהיה לו התקף לב.
ביל לא מגיב באמפתיה בכלל, זה היה די מגעיל מצידו, למרות שהוא עדיין עצבני בגלל העניין עם החקירה.
הולדן אח"כ מפצה אותו על מחיר הטיסה.
כן ביל היה ממש לא סימפטתי, זה הציק.
הולדן מבשר לצוות שגאן המנהל החדש הבטיח להשיג להם ראיון עם צ'רלס מנסון, אבל וונדי וביל בכלל לא מרוצים מזה, כי מנסון לא מתאים לפרופיל הרוצחים של המחקר שלהם (למשל הוא לא רצח אף אחד בעצמו, רק גרם לאחרים לרצוח).
נכון שהוא לא מתאים לפרופיל שלהם. אבל הם כל הזמן מתייחסים לזה כאילו הם מוגבלים, נראה לי שהם יכולים לתשאל אותו ואנשים אחרים.
אגב, דובר שם על רוצח סדרתי שחור, אז אולי זה יהיה סיבה להביא את הסוכן השחור הזה שדיברו איתו בעבר.
הולדן גם בשביל "לטהר את האווירה" צולב את גרג על זה שהוא זה ששלח את הקלטת, מה שגורם בעיקר לביל מאוד לכעוס על גרג.
שוב הוא מנהל מצב בין אישי כאילו זאת חקירה צולבת. אני חשבתי שהם יגרמו לגרג להתפטר אחרי זה
בקיצור כולם די כועסים על כולם.
בעיקר כועסים על גרג ועל הולדן. לפחות נראה שהמצב טוב יותר בין וונדי וביל.
אבל לפחות וונדי מביעה קצת תמיכה בהולדן כשהוא מספר לה על התקפי הפאניקה.
כן, זה קצת הרגיש לי כאילו היא הייתה רוצה שהוא יקבל את התמיכה הזאת ממישהו אחר, אבל נאלצת לעזור לו כי אם הוא יקרוס זה יפגע במחקר שלה.
היא גם כל זמן השיחה checking out the bartender
בסוף הפרק הולכים למסיבת פרידה של שפרד מה-FBI וכשהולדן נואם לכבודו אז שפרד יוצא בהפגנתיות ובמהלך שנראה ממש מגעיל, אבל בחוץ מתבררת הסיבה: שהוא בעצם לא פרש מרצון, אלא פוטר או נאלץ להתפטר בגלל פרשת הקלטת של הולדן.
הנחתי שסיכוי גבוה שהוא אולץ לעזוב, אחרת התזמון באמת מרגיש מוזר. ואפשר להבין למה הוא מעוצבן על הולדן ולא יכול לשמור את זה בפנים. באמת שהולדן די דפק אותו. אם כי הוא בטח לא יודע שמי שגם דפק אותו מאוד זה גרג.
ולגלות את זה מכניס את הולדן לשוק שעושה לו התקף חרדה נוסף.
לא חשבתי שכל כך מהר נראה אותו עובר עוד התקף חרדה. אבל בהחלט אפשר להבין איך המצב הזה הביא אותו להתקף.

Lhuna3

Well-known member
כן זה היה נחמד. אבל היה שם משהו לא ברור. ננסי שואלת את ביל אם הוא נותן לו לשחק פוטבול והוא אומר שזה רק משחק של smear the queer. לא ברור למה הוא מתכוון.
גוגל אומר שזה משחק ילדים שהיה פופולרי בארה"ב בזמנו וכנראה שאין כוונה מיוחדת או איזה קישור הומופובי (המילה queer במקור במשמעות נייטרלית, למרות שלדעתי בזמן שמתרחשת הסדרה כבר היתה גם במשמעות של גייז).
העניין הוא שאנחנו יודעים שהסדרה בוטלה בסוף עונה 2 אז אני מפחד שיקטעו את הקו עלילה הזה בלי סיום.
זה באמת יהיה לא טוב. אבל אני נוטה להאמין שכן יתפסו אותו עד סוף העונה.
מאוד חלקלק. הקטע הוא שהוא מבקש מוונדי וביל לשמור על הולדן במקום. הבעיה היא שאז הוא הולך ומחניף להולדן מה ששם אותו במקום שעוד יותר קשה לרסן אותו. היה טוב יותר אם הוא היה קצת יורת שם את הולדן במקומו.
אני לא מבינה מה יש לרסן אותו, כי אני לא חושבת שהוא עושה שום דבר לא נכון (חוץ מלא להתייחס לאיך שזה משפיע עליו נפשית). כל מה שהוא עשה הביא תוצאות מוצלחות, והבעיה היחידה היא שכולם סביבו מתייפיפים.
כלומר הוא עשה טעות כשאמר לגרג לא להביא את הקלטת לחקירה, אבל כל הפארסה הזאת היתה בהשפעת ביל והיחס המתחסד והטיפשי של כולם לשיטות שלו.
נכון שהוא לא מתאים לפרופיל שלהם. אבל הם כל הזמן מתייחסים לזה כאילו הם מוגבלים, נראה לי שהם יכולים לתשאל אותו ואנשים אחרים.
אבל באמת הגיוני בעיני שזה לא יתן להם משהו משמעותי, ושהם צודקים שזה מרגיש שהולדן בעיקר רוצה לראיין את מנסון פשוט בגלל כמה שהוא מפורסם ושזה מלהיב אותו.
בעיקר כועסים על גרג ועל הולדן. לפחות נראה שהמצב טוב יותר בין וונדי וביל.
כן, שמחתי שהם התפייסו לפחות.
היא גם כל זמן השיחה checking out the bartender
שמתי לב גם :-D

טוני החתול

Well-known member
מנהל
גוגל אומר שזה משחק ילדים שהיה פופולרי בארה"ב בזמנו וכנראה שאין כוונה מיוחדת או איזה קישור הומופובי (המילה queer במקור במשמעות נייטרלית, למרות שלדעתי בזמן שמתרחשת הסדרה כבר היתה גם במשמעות של גייז).
וואלה איזה קטע. שמעתי את הצירוף מילים הזה הרבה פעמים ותמיד הבנתי את זה רק בתור פשע שנאה.
זה באמת יהיה לא טוב. אבל אני נוטה להאמין שכן יתפסו אותו עד סוף העונה.
אני מקווה.
אני לא מבינה מה יש לרסן אותו, כי אני לא חושבת שהוא עושה שום דבר לא נכון (חוץ מלא להתייחס לאיך שזה משפיע עליו נפשית). כל מה שהוא עשה הביא תוצאות מוצלחות, והבעיה היחידה היא שכולם סביבו מתייפיפים.
כלומר הוא עשה טעות כשאמר לגרג לא להביא את הקלטת לחקירה, אבל כל הפארסה הזאת היתה בהשפעת ביל והיחס המתחסד והטיפשי של כולם לשיטות שלו.
האמת שאני לא בטוח לגבי לרסן אותו.
כלומר אני חושב שאפשר לתת לו לעשות את מה שהוא עושה טוב ולרסן אותו במידה מסויימת שזה יתאים לדרישות שלהם.
אבל לגבי האם צריך לרסן אותו - זה אני באמת לא בטוח. כלומר אני יכול להבין שאם זה סוג של מחקר אז להכניס מילים גסות יכול להשפיע על הדרך שבה האדם מגיב ולכוון אותו להגיב ככה. למשל אם זה שהוא אמר לו שהוא לקח כמה פוסיז מהעולם בשביל השאר. הוא מכניס עבור האדם את המילים האלו ואת ההתייחסות הזאת לנשים רק כי הוא מניח שככה האדם הזה רואה אותן.

Lhuna3

Well-known member
COK - אחרי שהבהיל אותה בפרק שעבר, אישתו הגלתה אותו לישון על הספה, ואף מביאה לו לקרוא ספרים על "גישות פסיכולוגיות לטיפול בסטיות מיניות".

יאיי ביל נוסע לוויצ'יטה לחקור את המקרה!
הם קוראים לו שם BTK (bind torture kill) הם עוד לא יודעים שהוא COK.
אח"כ מסתבר שהוא המציא את הכינוי הזה לעצמו באחד המכתבים.
שיט הוא חולני, אני הייתי מעדיפה להמשיך את חיי בלי לשמוע את כל הפרטים האלה...
אבל עכשיו אני באמת רוצה שיתפסו אותו, יאללה תשסו בו את הולדן ותפסיקו לנסות "לרסן אותו"! |שפם|

אפילו רוב השוטרים בתחנה שחקרו את הרצח הזה כבר ברחו משם מרוב פחד, כי בגלל המכתבים שהוא שלח להם הם פחדו להפוך למטרה שלו.
מראיינים את קווין, אח ש-COK רצח את אחותו אבל הוא הצליח לברוח ממנו. וואי איזה מסכן הוא, זה היה נורא לראות את המצב הנפשי שלו והאימה שהוא חי בה.
אהבתי שגם נמנעים מלהראות לנו בבירור את הפנים שלו, כי הוא לא רצה שביל יראה אותו גם.

אבל שיט אני מתחילה לחשוש עכשיו לביל ולמשפחה שלו (וגם ביל מתחיל).
חסר להם שיקרה משהו כזה.

הולדן מצטרף סופסוף לחקירה והולכים לראיין רוצח אחר ש-COK מזכיר במכתבים שלו, אחד שטוען ששמע קולות שאומרים לו להרוג משדים/כלבים/קירות... הולדן מוציא ממנו את האמת שהוא המציא את החרטוט הזה.
הוא נותן להם טיפ שאולי יעזור, שהוא בטוח שגם COK, כמוהו, יחזור לזירות הרצח שלו או לפחות לקרבתן.
מצד שני הם גם מניחים על COK הנחה שגויה שאין לו משפחה או מערכת יחסים עם אישה, ואנו יודעים שהוא נשוי עם תינוק.

חוץ מזה וונדי וביל מדברים ביניהם על המצב של הולדן ומסכימים לשתף מידע בעניין.

לא הבנתי מה הולדן מסתכל אח"כ במשרד של ביל.

אוי לא, מישהו כנראה נרצח בבית שאישתו של ביל מתווכת למכירה. זה מרגיש יותר מדי כמו צירוף מקרים!
לעזאזל זה נהיה מלחיץ!

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוף לונה, רציתי שתכתבי ראשונה כי אני עצלן היום אבל כבר כמעט 10

אוי, בזמן שאני כותב אני רואה שכתבת גם. יאייי (כבר כתבתי את רוב מה שרציתי, אז קצת מאוחר מידי, אבל גם בול בזמן)

מה הם מבלבלים אותנו ומשנים את השם של הCOK לBDK. הם לא יכולים ככה לשנות את זה על דעת עצמם.
אוקי, אז מסתבר שהוא תרם את חלקו בקביעת השם שלו. כלומר ראינו שהוא הציע הצעות אבל לא הבנתי אם החלק של הBDK זה הוא או שזה היה של המשטרה כי אחת ההצעות שלו כללה את BDK בתוכה.

אבל לא משנה,
זה היה פרק ממש טוב שכלל מעט מאוד גרג ואפס קשקושים על חקירה של המוסד שבודק שהם אתיים ודברים כאלו.
למעשה הפרק היה יחסית ממוקד בBDK (כן, אני אקרא לו ככה).
גם ראינו את ביל הולך לזירת הרצח הראשון שלו (כנראה) וגם מדבר עם העד היחיד בסצנה שהייתה מרתקת. כל כך ריחמתי על הבחור הזה שגם מת מפחד וגם מלא ברגשות אשם.
ואז זה מתקשר להם עם הרוצח Son of Sam שזה רוצח ששמעתי עליו הרבה לאורך השנים בכל מיני סדרות וסרטים, אבל בעצם לא ידעתי עליו כמעט שום דבר. למשל לא ידעתי שהוא פשוט היה יורה לתוך מכוניות.
וונדי בהתחלה די פוסלת אותו בתור מתאים למחקר שלהם כי הוא נחשב לבעל סכיזופרניה, ואין מרכיב מיני ברציחות שלו.
תכלס גם החיבור של ביל והולדן אליו הרגיש יחסית קלוש - זה שיש לו איזה סמל שמשמש כחתימה.
אבל בסוף הוא מתברר כמתאים מעולה למחקר, מפתח את המחקר עוד יותר וגם מרחיב את המחשבה שלהם לגבי הBDK/COK.

זה מעניין כי אחד הדברים הבודדים שזכרתי לגבי סון אוף סאם זה שהוא שמע קולות מכלב. אבל לפי הפרק הזה (ואני מניח שהחלק הזה בסדרה אמיתי) הוא התוודה בראיון שהוא שיקר לגבי זה

עוד משהו אחד לפני שאני בודק מה את כתבת:
יש את הקטע בבר ושני דברים שאהבתי - האחד הוא ההבנה ששניהם יודעים על התקף הפאניקה של הולדן אבל לא ידעו שהשני יודע ומה שנראה לי כמו הקלה גדולה שלהם שהם יכולים לדבר על השותף הבעייתי שלהם.
דבר שני זה שתוך כדי השיחה המבט של וונדי כל הזמן זז הצידה אל הברמנית.
נראה לי שבשלב הזה לוונדי לא אכפת מהולדן או רוצחים סדרתיים, היא בעיקר בעניין הברמנית. :-D

COK - אחרי שהבהיל אותה בפרק שעבר, אישתו הגלתה אותו לישון על הספה, ואף מביאה לו לקרוא ספרים על "גישות פסיכולוגיות לטיפול בסטיות מיניות".
תכלס זה קצת מרגיש כמו אישה מגלה שבעלה מענג את עצמו בדרכים לא שגרתיות ועושה מזה יותר מידי.
כלומר במקרה הזה הוא רוצח סדרתי, אבל היא לא יודעת את זה.
יאיי ביל נוסע לוויצ'יטה לחקור את המקרה!
הם קוראים לו שם BTK (bind torture kill) הם עוד לא יודעים שהוא COK.
אח"כ מסתבר שהוא המציא את הכינוי הזה לעצמו באחד המכתבים.
שיט הוא חולני, אני הייתי מעדיפה להמשיך את חיי בלי לשמוע את כל הפרטים האלה...
זה בהחלט היה נורא מטריד.
אם כי לפחות אנחנו כמעט לא ראינו שום דבר. אני מאוד רגיל לסדרות שמראות לי הרבה יותר מידי.
אבל עכשיו אני באמת רוצה שיתפסו אותו, יאללה תשסו בו את הולדן ותפסיקו לנסות "לרסן אותו"! |שפם|
עדו נקודת זכות לפרק זה שלא נראה לי שהיה דיבור על לרסן את הולדן.
אני לא מחשיב את זה שוונדי מבקשת מביל להשגיח על הולדן כי זה בעניין של לדאוג לשלומו (אפילו שאכפת לה משלומו כי אכפת לה מהמחקר והמימון)
אפילו רוב השוטרים בתחנה שחקרו את הרצח הזה כבר ברחו משם מרוב פחד, כי בגלל המכתבים שהוא שלח להם הם פחדו להפוך למטרה שלו.
מראיינים את קווין, אח ש-COK רצח את אחותו אבל הוא הצליח לברוח ממנו. וואי איזה מסכן הוא, זה היה נורא לראות את המצב הנפשי שלו והאימה שהוא חי בה.
אהבתי שגם נמנעים מלהראות לנו בבירור את הפנים שלו, כי הוא לא רצה שביל יראה אותו גם.
אנחנו גם יודעים שיש לו נזק לפנים אז לא להראות רק נותן לדמיון שלנו לעשות את העבודה וזה עובד מעולה.
אבל שיט אני מתחילה לחשוש עכשיו לביל ולמשפחה שלו (וגם ביל מתחיל).
חסר להם שיקרה משהו כזה.
נראה לי שזה נועד להראות איך המראות האלו גורמות לכך שקשה שלא להיות פרנואיד. אבל הBDK אפילו לא יודע שביל הצטרף לחקירה.
הולדן מצטרף סופסוף לחקירה והולכים לראיין רוצח אחר ש-COK מזכיר במכתבים שלו, אחד שטוען ששמע קולות שאומרים לו להרוג משדים/כלבים/קירות... הולדן מוציא ממנו את האמת שהוא המציא את החרטוט הזה.
הוא נותן להם טיפ שאולי יעזור, שהוא בטוח שגם COK, כמוהו, יחזור לזירות הרצח שלו או לפחות לקרבתן.
מצד שני הם גם מניחים על COK הנחה שגויה שאין לו משפחה או מערכת יחסים עם אישה, ואנו יודעים שהוא נשוי עם תינוק.
אני מרגיש בושה שאני עברתי לקרוא לו BDK בעוד את שומרת אמונים לשם שאנחנו נתנו לו. אוקי מעכשיו הוא COK לעד גם בשבילי.
הם אכן הניחו שהוא לא נשוי, אבל הם לא פסלו את זה לחלוטין. אם הבנתי נכון הם אמרו שאם הוא נשוי אז בטח יש לו עבודה לא תובענית (או משהו כזה)
הם גם מאוד הניחו שבגלל שSOS (זה son of sam) היה יוצא לצוד כל לילה זה אומר שגם COK עושה את זה.
תכלס הגיוני שיהיו להם הרבה הנחות שגויות.
חוץ מזה וונדי וביל מדברים ביניהם על המצב של הולדן ומסכימים לשתף מידע בעניין.
גם הבוס שלהם הציב אותם בתור השומרים של הולדן ועכשיו יש להם עוד משימת שמירה על הולדן שהבוס לא יודע עליה.
לא הבנתי מה הולדן מסתכל אח"כ במשרד של ביל.
וואלה היה משהו.
האמת כשהוא נכנס אז חשבתי שהוא יסתכל על המכתבים מקמפר שעל הקיר וזה יגרום לו לחשוב עליו. אבל לא נראה לי שהוא הסתכל על זה.

*אגב, קודם וונדי לקחה משרד ואז ביל לקח משרד, ועכשיו גם יש להם אזור עבודה מורחב, מתי הולדן יקח משרד משל עצמו (יהיה מאוד יעיל בשביל התקף הפניקה הבא שלו)
אוי לא, מישהו כנראה נרצח בבית שאישתו של ביל מתווכת למכירה. זה מרגיש יותר מדי כמו צירוף מקרים!
לעזאזל זה נהיה מלחיץ!
אם זאת הייתה סדרה אחרת אז היה לי ברור שזה לא צירוף מקרים,
אבל הסדרה הזאת מבוססת ברמה רבה על אירועים אמיתיים ולא נראה לי שאי פעם שמעתי על כך שבאמת היה רוצח סדרתי שניסה לפגוע בסוכן FBI (אפילו שזה בהחלט קורה המון בסדרות וסרטים)

Lhuna3

Well-known member
אני מרגיש בושה שאני עברתי לקרוא לו BDK בעוד את שומרת אמונים לשם שאנחנו נתנו לו. אוקי מעכשיו הוא COK לעד גם בשבילי.
:-D מילא שלא שמרת אמונים, אבל זה שעברת לשם BDK שאף אחד לא קרא לו בכלל, כי השם הוא BTK !
ולשאלתך זו היתה הצעה שלו עצמו במכתב למשטרה והשוטרים אימצו את זה.
ואז זה מתקשר להם עם הרוצח Son of Sam שזה רוצח ששמעתי עליו הרבה לאורך השנים בכל מיני סדרות וסרטים, אבל בעצם לא ידעתי עליו כמעט שום דבר. למשל לא ידעתי שהוא פשוט היה יורה לתוך מכוניות.
אני לא שמעתי עליו אף פעם.

יש את הקטע בבר ושני דברים שאהבתי - האחד הוא ההבנה ששניהם יודעים על התקף הפאניקה של הולדן אבל לא ידעו שהשני יודע ומה שנראה לי כמו הקלה גדולה שלהם שהם יכולים לדבר על השותף הבעייתי שלהם.
ומצד שני הולדן יודע שכל אחד מהם יודע על הבעיה שלו, אבל לא יודע שכל אחד מהם יודע שהשני יודע.
שזה קצת מטריד בקטע של
1790105881021.png
נראה לי שבשלב הזה לוונדי לא אכפת מהולדן או רוצחים סדרתיים, היא בעיקר בעניין הברמנית. :-D
בהחלט :-D
אני לא מחשיב את זה שוונדי מבקשת מביל להשגיח על הולדן כי זה בעניין של לדאוג לשלומו (אפילו שאכפת לה משלומו כי אכפת לה מהמחקר והמימון)
כן זה קצת מעצבן אותי שאף אחד משני הבוקים האלה לא נראה באמת דואג לשלומו בכנות. הם פאונד פמילי גרועה |שפם|
נראה לי שזה נועד להראות איך המראות האלו גורמות לכך שקשה שלא להיות פרנואיד. אבל הBDK אפילו לא יודע שביל הצטרף לחקירה.
זהו שאני חששתי שאולי הוא כן יודע כי אולי הוא באמת עוקב אחרי הבלש הראשי של החקירה ואז ראה אותו עם ביל.
אתה צודק שזה כנראה לא, מהסיבות שכתבת, אבל זה עדיין ממש מלחיץ בעיני.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
:-D מילא שלא שמרת אמונים, אבל זה שעברת לשם BDK שאף אחד לא קרא לו בכלל, כי השם הוא BTK !
אני ממציא דברים משל עצמי כנראה
ומצד שני הולדן יודע שכל אחד מהם יודע על הבעיה שלו, אבל לא יודע שכל אחד מהם יודע שהשני יודע.
שזה קצת מטריד בקטע של
1790105881021.png
:-D
תכלס הגיוני שהם פשוט ידברו על זה באופן גלוי במשרד
(ואז יקלטו שגרג יושב בפינה ואף אחד מהם לא שם לב אליו)
כן זה קצת מעצבן אותי שאף אחד משני הבוקים האלה לא נראה באמת דואג לשלומו בכנות. הם פאונד פמילי גרועה |שפם|
נראה לי שלביל כן אכפת באמת מהולדן. הוא מעוצבן ממנו נורא והוא לא במיוחד אמפתי בגלל זה. אבל גם נראה לי שכן אכפת לו ממנו כי הוא בן אדם עם רגשות שאכפת לו מדברים מעבר לחקירה של רוצחים סדרתיים.
זהו שאני חששתי שאולי הוא כן יודע כי אולי הוא באמת עוקב אחרי הבלש הראשי של החקירה ואז ראה אותו עם ביל.
אתה צודק שזה כנראה לא, מהסיבות שכתבת, אבל זה עדיין ממש מלחיץ בעיני.
באופן כללי בגלל שאנחנו ראינו את הCOK/BTK/BDK/CBT אז קשה לי להרגיש לחוץ ממנו. כלומר הוא נראה כזה חסר אונים תמיד. זה כאילו לא מתחבר לי עם הדברים שאנחנו יודעים עכשיו שהוא עשה.

ונזכרתי במשהו - ראינו אוות בפרק הזה גם בסוף כשהוא מעתיק תמונה לדף בספרייה ציבורית. שוב, מרגיש מאוד פאתטי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אגב, @LeAnnDylan
אמרת שאת רוצה לצפות איתנו שוב ואז נעלמת אחרי פרקים בודדים.

(וגם לא הגבת למה שכתבתי על טד לאסו)

וואי חשבתי עכשיו על טוויסט מגניב שבו מגלים שטד הוא רוצח סדרתי. זה מתחבר מעולה (וזה מסביר את השפם). ויעלו עליו רק כשהחוקרים של סדרת הרציחות שלו בארה"ב יעלו על כך שיש סדרה של רציחות דומה באנגליה שמתחילה ונפסקת בהתאם לזמן של טד באנגליה.

Lhuna3

Well-known member
ונזכרתי במשהו - ראינו אוות בפרק הזה גם בסוף כשהוא מעתיק תמונה לדף בספרייה ציבורית. שוב, מרגיש מאוד פאתטי.
:-0 מה? איפה? בדקתי עכשיו שוב ואין שום קטע כזה אצלי! (בנטפליקס)
נראה לי שלביל כן אכפת באמת מהולדן. הוא מעוצבן ממנו נורא והוא לא במיוחד אמפתי בגלל זה. אבל גם נראה לי שכן אכפת לו ממנו כי הוא בן אדם עם רגשות שאכפת לו מדברים מעבר לחקירה של רוצחים סדרתיים.
אני גם נוטה לחשוב שאכפת לו פשוט כי הוא בנאדם טוב כזה, אבל הוא לא מראה כלום מזה אז קשה לי להיות בטוחה.
באופן כללי בגלל שאנחנו ראינו את הCOK/BTK/BDK/CBT אז קשה לי להרגיש לחוץ ממנו. כלומר הוא נראה כזה חסר אונים תמיד. זה כאילו לא מתחבר לי עם הדברים שאנחנו יודעים עכשיו שהוא עשה.
מעניין שהוא נראה לך חסר אונים.
לי דווקא הוא נראה מחושב וקר רוח ברוב הסצינות (חוץ מאשר בסצינה שבה הוא כאילו הכין עצמו לרצח לפני שיצא, שלרגע אחד כן יצא ממנו משהו רגשי, ככה זה נראה לפחות)

LeAnnDyIan

Well-known member
אגב, @LeAnnDylan
אמרת שאת רוצה לצפות איתנו שוב ואז נעלמת אחרי פרקים בודדים.

(וגם לא הגבת למה שכתבתי על טד לאסו)

וואי חשבתי עכשיו על טוויסט מגניב שבו מגלים שטד הוא רוצח סדרתי. זה מתחבר מעולה (וזה מסביר את השפם). ויעלו עליו רק כשהחוקרים של סדרת הרציחות שלו בארה"ב יעלו על כך שיש סדרה של רציחות דומה באנגליה שמתחילה ונפסקת בהתאם לזמן של טד באנגליה.​
סורי היה לי עומס בעבודה לפני יום כיפור. ובכיפור אני שומרת אז אין טלוויזיה/מחשב להגיב.
והיום זה יום אחרון בעבודה לפני חופשה אז גם לא יהיה לי זמן להגיב עד תחילת/אמצע שבוע הבא כנראה. מצטערת.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוקי, לא שעונה 1 לא הייתה טובה,
אבל עונה 2 לחלוטין טובה יותר בנתיים. הפרק הזה והפרק הקודם היו מעולים.

קודם כל התנצלות:
לפעמים אני בסוף פרק אני צופה בסצנת הקולד-אופן של הפרק הבא. שכחתי שעשיתי את זה אתמול ולכן היה לי בראש שהסצנה שהייתה בתחילת הפרק הזה הייתה בסוף פרק 2X02.
אני מבטיח שהיום לא צפיתי בסצנת הפתיחה של הפרק הבא.

אומנם זה לא שזה היה איזה ספוילר משמעותי - זה שCOK היה בספרייה והעתיק תמונה של אישה, אבל אני מאמין גדול בחוקי ספוילר. אז אני מתנצל.

היום גם קלטתי שמה שהוא עושה זה להעתיק אישה שפשוט יושבת על הרצפה במגזין רגיל ומוסיף את החלקים של זה שהיא קשורה. הייתי אומר חכם אבל זה לא ממש.

וזה חלק מהקטע של הפרק - חוסר החוכמה (או ממש טיפשות) של רוצחים סדרתיים מסויימים.
האמת שזה לא ממש התחבר לי שגם ג'וניור (זה שכאילו יודע 7 שפות) וגם הרוצח השחור הם טיפשים. כל אחד מהם נראה לי מאוד מעניין בדרכו. גם לוונדי וביל הם נראים מעניינים, אבל לא להולדן הסנוב שכנראה פשוט התרגל יותר מידי לרוצחים חכמים כמו קמפר.
אבל אני לא קלטתי שהולדן כל כך מאוכזב מזה שהם טיפשים במהלך הראיונות איתם ולכן זה היה האמת נראה לי כאילו הוא נעשה טיפש.
האמת שחשבתי שאולי זה פשוט טריק מוזר של התסריטאים לגרום לנו להעריך יותר את ג'ים (סוכן הFBI השחור), כי זה היה נראה כאילו הולדן פעם ראשונה בראיונות עם רוצחים ולא יודע איזה שאלות לשאול, איך לשאול שאלות, איך לשדל תשובות או אפילו איך להביע עניין. כלומר את הרוצח השני הוא בכלל לא שאל לגבי הרציחות עצמם אלא רק לגבי המכתבים שלו. ועם הראשון הוא נכנס לריב מגוחך לגבי זה שהוא "לא יכול לקחת חזרה הודאה ברצח" דבר מטופש לחלוטין (מצד הולדן) לטעון בזמן ראיון. ג'ים הוא זה שהציל את שני הראיונות האלו ושמחתי שגם וונדי ציינה את זה (אם כי זה באמת היה מאוד ברור).
הגישה של הולדן של 'צריך לראיין רק רוצחים חכמים מספיק' היא במיוחד מטופשת כי זה כאילו אומר ששווה לתפוס רק רוצחים חכמים מספיק. כלומר נכון שהגיוני שיהיה קשה יותר לתפוס רוצחים חכמים, אבל הם רוצחים טיפשים עדיין יכולים לרצוח למשך כמה זמן בלי להתפס. חוץ מזה שהסיבות/מניעים/דרכי פעולה שלהם יכולים להיות דומים.
בקיצור הולדן ממש איכזב אותי בעניין הזה.

אני כן מאוד אהבתי את ג'ים. כן ידעתי שהוא יחזור כי נטפליקס תקעו לי את התמונה הזאת שלו ושם הולדן נפגשים בשדה התעופה בדך הראשי של הסדרה. אבל מעכשיו אני לא יודע עד כמה גדול יהיה התפקיד שלו. אני מאמין שבטוח נראה אותו שוב, אבל מי יודע אם רק טיפה או הרבה. אני מקווה שהוא הרשים מספיק כדי שיביאו אותו לצוות עכשיו (הם אמורים להיות במצב שבו הם מגייסים אנשים נוספים).

אגב, היה מצחיק שהולדן מאוד חופשי בללעוג לגרג ולזה שהוא הגיע בנפוטיזם כשהוא מדבר עם ג'ים.
היה נחמד שגרג קיבל איזה רגע של מחשבה חכמה לקראת סוף הפרק.

עוד בעלילות הולדן באטלנטה - פקידת הקבלה מאוד מתרשמת כשהיא מגלה שהוא מהFBI ומיד גרם לי לחשוד שהיא רוצה ממנו משהו בגלל זה. ואיכשהו בכל זאת בהמשך לכמה רגעים חשבתי שהיא באמת פשוט רצתה ממנו דייט. אבל תכלס זה היה צריך להיות ברור. אפילו הולדן היה צריך לחשוד שזה לא שהוא פשוט כל כך מושך שפקידת קבלה לא יכולה לעמוד בפיתוי שלו.
אז מסתבר שהיא לקחה אותו לפגוש כמה אמהות של ילדים שנרצחו. וזה מאוד עצוב וכואב ובטח שנוראי להן שהן מרגישות שהמשטרה מתעלמת מהן.
יכלתי גם להבין את מה שהשוטר הלבן ההוא אמר אחר כך - אם יש הרבה רציחות של ילדים בעיר באופן סטטיסטי ואין כמעט משהו שמחבר בין הרציחות האלו אז אפשר להבין שלא יסכימו לחבר. אבל גם השוטר הזה מודה שיש רצון שזה לא יתחבר ולא יעלה כותרות (כפי שהכרזה על רוצח משותף בטוח תעשה) בגלל מניעים כלכליים. ויש גם משהו גזעי בזה, אפילו שראש העיר הוא שחור.
בכל מקרה בשביל הקריירה שלו הולדן צריך לדעת שלא להתערב בלי אחריות. כלומר המנהל החדש אוהב אותו, אבל אם הוא יהיה תחת לחץ הולדן יעוף.
ובשיחה עם פקידת הקבלה הוא גם היה יכול להתייחס לזה הרבה יותר טוב. בעיקר כשהוא ציין ששירותי הרווחה ואבטחת הילד התערבו בתור דבר טוב, כי ברור שזה בקטע של למצוא איך זה אשמת המשפחות.
בכל מקרה אני מקווה שהוא כן יצליח בדרכים עדינות כן להביא את זה למצב שבו הוא יוכל לחקור את זה מטעם הFBI בלי לעשות רוחות.
אני בטוח שזה מבוסס על אירועים אמיתיים כי אני כבר יודע שהסדרה לא הייתה מכניסה פרטים רבים כל כך סתם, אז מאוד מסקרן אותי לדעת מה קרה עם זה. גם כאן אני מפחד שהסדרה בוטלה כשזה עדיין פתוח מבחינה עלילתית, אם כי אז אני אוכל לפחות לקרוא על זה באינטרנט.

כמובן שיש כאן הקבלה גם עם הסיפור של הרצח בעיירה שבה ביל גר כי גם שם נרצח ילד.
שם זה רק אחד וכבר אנשים נרעשים מאוד. ואפשר להבין כמובן. זה גם בטח פשוט משהו הרבה יותר נדיר בפרברים.

זה היה גילוי נוראי להבין שזה היה ילד קטן שנרצח. וזה מסביר למה בלש המשטרה שם עד כדי כך נראה נחרד.
מעניין אותי אם ביל ממש יקח חלק מחקירה או שזה רק משהו מהצד.
גם כאן אני מניח שמדובר באירוע אמיתי. אם כי אני פחות בטוח. אני יכול לדמיין אותם ממציאים משהו כזה בשביל העלילה של ביל.
מסכנה ננסי. אבל יופי שביל נשאר שם בשבילה.
והאם זה צירוף מקרים שהילד שלהם השתין במיטה בלילה שבו הם גילו על הרצח?

ודבר אחרון - וונדי יוצאת לבר שוב ומזמינה את הברמנית לדייט. יאייי.
להולדן כנראה אין יותר חיי אהבה, אז לפחות שיהיה לוונדי.

Lhuna3

Well-known member
COK
אז הוא באמת מעתיק ציור בספריה. (ניחשתי כבר שכנראה מה שכתבת זה מתחילת הפרק הבא)

או שיט, הקורבן שנרצח בבית שננסי (אישתו של ביל) ניסתה למכור היה תינוק 8-{
וגם של זוג הורים שהם מכירים מהכנסיה שלהם.
כל הקהילה נסערת וביל עוזר לבלש שאחראי על המקרה להרגיע אותם קצת שזה לא רצח טיקסי של איזו כת שטן (למרות שהתינוק נקשר לצלב, ביל לא מאמין שזה המקרה).
ביל לפחות לוקח יום "מחלה" בשביל להשאר איתה ולטפל בעניינים של זה.

אז הולדן נוסע בלעדיו לראיין 2 רוצחים באטלנטה, ומתלווה אליו שם ג'ים בארני, המועמד השחור שהם פסלו לצוות בגלל היותו שחור.
הרוצח הראשון הוא לא העפרון הכי מחודד ולהולדן אין הרבה סבלנות לשטויות שלו, הוא הולך לפי הפרוטוקול ולא מוציא ממנו כלום, אבל ג'ים קצת עושה-הולדן וכן מצליח לדובב אותו.
הרוצח השני הוא כבר בבירור בעל מוגבלות שכלית והולדן לגמרי חושב שזה בזבוז זמן אפילו לנסות, אבל שוב ג'ים כן עושה את העבודה במקומו. (האמת שבהתחלה כשהולדן מתאר את המכתבים שהוא כתב למשטרה זה די מצחיק, אבל בגלל שהוא מוגבל שכלית זה בסופו של דבר ממש עצוב).
בחזרה במשרד וונדי דווקא חושבת שהם כן הוציאו מהם תובנות משמעותיות, בזכות ג'ים, וגם גרג מוצא מכנה משותף אולי בעל משמעות (ששניהם היו חיילים בצבא ארה"ב).

עוד באטלנטה, עובדת שחורה במלון של הולדן מתמרנת אותו לפגישה עם 3 נשים שחורות שילדיהן נרצחו, באופן שעל פניו יכול להיות קשור, ושהמשטרה המקומית לטענתן לא חוקרת לעומק מסיבות גזעניות.
הולדן בהתחלה נלהב לעזור ולתקן את העוול, אבל ג'ים לוקח אותו לשיחה עם בלש מקומי בכיר בפנסיה, שמצייר תמונה קצת יותר מורכבת, גם לגבי האפשרות של קשר בין המקרים, וגם לגבי הטיפול של המשטרה בהם והפוליטיקה שמעורבת בזה.
אז הולדן בעצם נאלץ לאכזב את העובדת והנשים שהוא לא יכול לעזור הרבה.

וונדי סופסוף מזמינה את הבארטנדרית השווה לדייט.

עכשיו לתגובות |מזיע|
קודם כל התנצלות:
לפעמים אני בסוף פרק אני צופה בסצנת הקולד-אופן של הפרק הבא. שכחתי שעשיתי את זה אתמול ולכן היה לי בראש שהסצנה שהייתה בתחילת הפרק הזה הייתה בסוף פרק 2X02.
אני מבטיח שהיום לא צפיתי בסצנת הפתיחה של הפרק הבא.
|כן| למרות שבאמת זה לא היה ספוילר ממש.
היום גם קלטתי שמה שהוא עושה זה להעתיק אישה שפשוט יושבת על הרצפה במגזין רגיל ומוסיף את החלקים של זה שהיא קשורה. הייתי אומר חכם אבל זה לא ממש.

וזה חלק מהקטע של הפרק - חוסר החוכמה (או ממש טיפשות) של רוצחים סדרתיים מסויימים.
לא חשבתי על הקשר הזה.
אני גם לא מרגישה בעקרון כמוך ש-COK הוא טיפש, אבל לא יודעת.
הגישה של הולדן של 'צריך לראיין רק רוצחים חכמים מספיק' היא במיוחד מטופשת כי זה כאילו אומר ששווה לתפוס רק רוצחים חכמים מספיק.
המממ האמת שאני די הבנתי מאיפה הוא בא, במיוחד עם הרוצח השני, שכשג'ים שואל אותו מה הוא חשב אז הוא עונה "לא חשבתי כלום", או למה הוא בחר אותן - "כי הן פשוט היו שם" וכולי. זה נראה על פניו די חסר טעם לנסות להבין צורת מחשבה של בנאדם, שלא יודע לבטא את המחשבות שלו ברמה הכי מינימלית, או שלפי דבריו כמעט לא חושב על כלום.
אבל אני בסופו של דבר מסכימה שזה לא בהכרח נכון, רק אומרת שאני מבינה למה זה הרגיש לו ככה.
אגב, היה מצחיק שהולדן מאוד חופשי בללעוג לגרג ולזה שהוא הגיע בנפוטיזם כשהוא מדבר עם ג'ים.
היה נחמד שגרג קיבל איזה רגע של מחשבה חכמה לקראת סוף הפרק.
אכן.
בכל מקרה אני מקווה שהוא כן יצליח בדרכים עדינות כן להביא את זה למצב שבו הוא יוכל לחקור את זה מטעם הFBI בלי לעשות רוחות.
אני גם ממש מקווה.
כמובן שיש כאן הקבלה גם עם הסיפור של הרצח בעיירה שבה ביל גר כי גם שם נרצח ילד.
שם זה רק אחד וכבר אנשים נרעשים מאוד. ואפשר להבין כמובן. זה גם בטח פשוט משהו הרבה יותר נדיר בפרברים.
לא חשבתי על זה, אבל באמת יש הקבלה מעניינת.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כל הקהילה נסערת וביל עוזר לבלש שאחראי על המקרה להרגיע אותם קצת שזה לא רצח טיקסי של איזו כת שטן (למרות שהתינוק נקשר לצלב, ביל לא מאמין שזה המקרה).
נזכרתי באמת בעניין הזה שהיה עניין שלם לתקופה ארוכה בארה"ב שהרבה דברים שייכו לכת השטן.
והבעיה היא שזה יוצר מצב של שרודפים אנשים שהם פשוט מוזרים.
ביל לפחות לוקח יום "מחלה" בשביל להשאר איתה ולטפל בעניינים של זה.
זה באמת נחמד (אם כי נראה לי שגם בשבילו יום הרחק מהולדן זה בונוס)
הרוצח הראשון הוא לא העפרון הכי מחודד ולהולדן אין הרבה סבלנות לשטויות שלו, הוא הולך לפי הפרוטוקול ולא מוציא ממנו כלום, אבל ג'ים קצת עושה-הולדן וכן מצליח לדובב אותו.
הרוצח השני הוא כבר בבירור בעל מוגבלות שכלית והולדן לגמרי חושב שזה בזבוז זמן אפילו לנסות, אבל שוב ג'ים כן עושה את העבודה במקומו. (האמת שבהתחלה כשהולדן מתאר את המכתבים שהוא כתב למשטרה זה די מצחיק, אבל בגלל שהוא מוגבל שכלית זה בסופו של דבר ממש עצוב).
כן, זה היה קצת עצוב באמת.
הקטע הוא שהולדן מדגיש כאילו בפני הבן אדם שהוא טיפש. במקרה של האדם השני הוא היה באמת כל כך מוגבל שכלית שהוא לא קלט את זה. אבל זה מה שגרם לאדם הראשון להתעצבן עליו, כי הוא כל הזמן חזר על המילים שהוא אמר לא נכון במקום פשוט לשתוק.
לא חשבתי על הקשר הזה.
אני גם לא מרגישה בעקרון כמוך ש-COK הוא טיפש, אבל לא יודעת.
לא התכוונתי שבאמת היה קשר מהבחינה הזאת בפרק. התכוונתי קשר רק בשבילי כי לי הוא מרגיש טיפש. לא נראה לי שמנסים להציג אותו כטיפש.
המממ האמת שאני די הבנתי מאיפה הוא בא, במיוחד עם הרוצח השני, שכשג'ים שואל אותו מה הוא חשב אז הוא עונה "לא חשבתי כלום", או למה הוא בחר אותן - "כי הן פשוט היו שם" וכולי. זה נראה על פניו די חסר טעם לנסות להבין צורת מחשבה של בנאדם, שלא יודע לבטא את המחשבות שלו ברמה הכי מינימלית, או שלפי דבריו כמעט לא חושב על כלום.
אבל אני בסופו של דבר מסכימה שזה לא בהכרח נכון, רק אומרת שאני מבינה למה זה הרגיש לו ככה.
אני גם מבין איך זה מרגיש ככה, אבל הולדן אמור להיות מספיק חכם כדי להבין שכן אפשר לקבל מזה משהו.
הדבר שנראה לי הכי ברור זה שזה שהאיש אומר שלא עבר לו שום דבר בראש כשהוא בחר בנשים לא אומר שלא עבר לו שום דבר בראש. יש תת מודע שאפשר להבין גם הוא לא מבין אותו בעצמו.

משהו שרציתי להביא שקשור רק חלקית לעניין הסדרה זה סרטון שבדיוק עלה לי ביו-טיוב.
זה פסיכיאטר שמסביר מה זה פסיכופתיה (דרך מעבר על מה שאנשים כותבים על הנושא ברדיט).
זה מאוד מעניין לדעתי, אבל אולי לא יעניין אותך.
הוא כן מבהיר שרוב הרוצחים הסדרתיים הם פסיכופאטים, אבל רוב הפסיכופאטים לא יהיו רוצחים.
בערך באמצע הסרטון הוא מדבר יותר בפירוט על רוצחים סדרתיים ואפילו מדבר ספציפית על מי שראינו בפרק הקודם - Son of Sam. והוא מתייחס לזה שהוא בהתחלה טען שקולות אמרו לו לרצוח אבל מאוחר יותר הודה שהוא המציא את זה.

Lhuna3

Well-known member
משהו שרציתי להביא שקשור רק חלקית לעניין הסדרה זה סרטון שבדיוק עלה לי ביו-טיוב.
זה פסיכיאטר שמסביר מה זה פסיכופתיה (דרך מעבר על מה שאנשים כותבים על הנושא ברדיט).
זה מאוד מעניין לדעתי, אבל אולי לא יעניין אותך.
הוא כן מבהיר שרוב הרוצחים הסדרתיים הם פסיכופאטים, אבל רוב הפסיכופאטים לא יהיו רוצחים.
צפיתי עכשיו למרות שקצת חששתי, אבל זה כן מעניין.
ולא ידעתי בכלל את מה שהוא אומר על ההגדרה של סוציפאט בניגוד לפסיכופאט.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
צפיתי עכשיו למרות שקצת חששתי, אבל זה כן מעניין.
ולא ידעתי בכלל את מה שהוא אומר על ההגדרה של סוציפאט בניגוד לפסיכופאט.
אני שמח שעניין אותך גם.
גם אני לא ידעתי את מה שהוא אמר. היה זכור לי משהו על ההבדל, אבל לא זה.
זה גם לא נשמע כל כך הגיוני כי לא ברור איך אפשר תמיד לדעת. כמו שהוא אמר לגבי וולטר ווייט שזה לא ברור.
אני מניח בעצם שזה רק ברור לגבי אנשים שלא היה להם שום דבר שיכול לעורר התנהגות פסיכופאתית והם כאלו. אבל לגבי סוציופאטית תמיד אפשר יהיה לטעון שהם היו כאלו תמיד וזה פשוט לא היה נגלה לעין.

הייתה שם גם התייחסות לרעיון שמנהלים בכירים של חברות הם פסיכופאטים שאם אני זוכר נכון זאת הייתה טענה של וונדי בפרק מאוד מוקדם. אם כי אולי זה היה משהו אחר.

למעלה