"פֿ" ו"בֿ" באקסס ?

"פֿ" ו"בֿ" באקסס ?

אני צריך להשתמש באותיות הללו - ו-בֿ באקסס, אבל אין אפשרות להוסיף את האותיות הללו כי הן סימנים. באקסס אין אפשרות להוסיף סימנים דרך המימשק [הוספה > סימן > בֿ] אז מה עושים ? זה מאוד חשוב לי. הממ.. אני לא יכול להעתיק כל הזמן מוורד כי מדובר באלפי נתונים.

nirdagan

New member
שתי אלטרנטיבות

שתי אלטרנטיבות: 1. ניתן לכתוב את הסימן "רפה" כתו בפני עצמו גם בקידוד windows-1255 ואז לדעתי ניתן להוסיפו לאקסס דרך המקלדת אם היא במצב "עברית" ומערכת הפעלה תומכת עברית. יש להשתמש במקש alt ואיתו ביחד הקוד המספרי דצימלי (לפי מיקום התו ב-windows-1255) עם אפס לפני. ביוניקוד קיימים התוים שציינת גם כתו יחיד כל אחד "בית עם רפה" ו-"פה עם רפה". 2. אפשר לכתוב את הנתונים בקבצי XML למשל בקידוד UTF-8 ולהזין את הטבלאות מהם. זה נכון ל-access2002 שבא עם חבילת Office XP. מניסיון זה עובד גם על מערכת ההפעלה Windows 98 שאיננה תומכת יונקוד באופן כללי. לא ברור לי מאיפה המידע להזנה מגיע, וזה כמובן יכול לשנות את הקלות\קושי של הכנת מסמכי ה-XML המדוברים. ישנם שיקולים לכאן או לכאן אם להשתמש בתו המשולב או בקומבינציה של שני תוים. ושימוש ב-UTF-8 מאפשר את שתי האפשרויות. ניר

למעלה