こんばんわ&#122

bekN

New member
こんばんわ&#122

מאחר והיכולת שלי לשבת מול מחשב מוגבלת עד אימה,אני מחפש לקנות מילון קנג'י מקיף בצורתו הארכאית (זה נקרא ספר,נדמה לי) האם ניתן לקנות היכן שהוא בארץ מילון שכזה,או שעלי לכתת רגליי לחנות אמזון הקרובה לביתי?

GnomeBubble

New member
אמאזון תמיד ילך

חוץ מזה, הספרים האלה נמצאים בארץ בכמות די מוגבלת. יכול להיות שתוכל לעלות על מציאה בחנות ספרים משומשים - אולי איזה מילון ששימש בעבר סטודנט ללימודי מזרח-אסיה שכבר לא צריך אותו. אולי תוכל למצוא אותו בחנות ספרים באחת האוניברסיטאות. באקדמון בירושלים אין כרגע מילון כזה (אולי היה אחד בתחילת הלימודים ועכשיו הוא נגמר). בכל מקרה תצטרך לקוות שאחד מחברי הפורום במקרה ראה מילון כזה למכירה, לפצוח במסע חיפושים מתיש... או להזמין מאמאזון. אם אתה מתכוון לקנות מילון, בכל מקרה, ואתה מעדיף איכות על כמות, אני ממליץ לך על המילון המעולה של Jack Halpern (עוד על האיש והמילון אפשר למצוא כאן). בניגוד למילונים האחרים הוא מדובר במילון קאנג'י אמיתי (שמתמקד בקאנג'י עצמו) ולא סתם מילון סינונימים יפני-אנגלי שמסודר לפי קאנג'י. (במילון סינונימים אני מתכוון למילון שנותן מילים נרדפות באנגלית בתור פירוש עילג ולא מדוייק למילים ביפנית). האמת היא שאין מילון יפני-אנגלי טוב באמת (לפחות לא אחד כזה שאני יודע עליו), וכל מי שבאמת רוצה ללמוד יפנית לעומק, חייב לחפש את משמעות המילים במילון יפני-יפני בשלב מסויים.
ודרך אגב: רושמים こんばんは
(למרות שהוגים את זה KONBANWA)

bekN

New member
תודה

אני מחפש מילון שמציג באופן מסודר את האון יומי והקון יומי(מן הסתם כולם כאלה),ונותן מקסימום של סימניות,אתה יודע מה,אפילו לא משנה לי אם יהיה גם תרגום לאנגלית,אני משער שזה יאלץ אותי לזכור את המשמעות היפאנית יותר טוב,אבל אם גם המילון של הלפרין כולל את כל אלה,אז מה טוב,למרות ששקלתי בהתחלה לרכוש מילון של אחדmark sphan ושותפיו שגם נמכר באמאזון ונראה לי מקיף למדי,אבל אתה בעל הנסיון ,אז אקשיב לעצתך... שוב תודה נעם

bekN

New member
טוב,בדקתי

שוב את הספר ,ומתוך מה שנראה בתצוגה הפנימית של הספר באתר ,הוא באמת נראה כמו כלי עזר נהדר,בדיוק מה שאני צריך.שוב תודה...

GnomeBubble

New member
אם אתה מעוניין בסימניות עצמן

ולא במילים, אז אני בהחלט ממליץ על הלפרן. אמנם יש בו רק חצי מכמות הסימניות שנמצאות בספאן או נלסון החדש (נראה לי שמדובר ב3,500 לעומת 7000) - אבל ברגע שתגיע לשלב שתצטרך את 3,500 הקאנג'י הנוספים (ומדובר בקאנג'י מאוד נדירים), אתה תהיה כבר ברמה שעדיף יהיה לך לחפש אותם במילון קאנג'י יפני-יפני.

למעלה