■ נאמנות זוגית

benzba

New member
■ נאמנות זוגית

ידוע שחלק מהגברים/נשים בוגדים/ות בבני זוגם. השאלה היא, מה גורם לבני הזוג לבגוד? מעידה חד פעמית? או שזה משהו גנטי?

פולני

New member
שאל הפוך

מה גורם לחלק (קטן?) מהאנשים להשאר נאמנים...? אבולוציונית - כדאי לגוון, להחליף כל פעם בן\בת זוג. להפיץ הזרע...

שאלה טובה.

התשובה בטח מורכבת יותר ממה שאני יודעת. בכל מקרה,אף הסבר לא הופך את זה ללגיטימי בעיניי,וזה מה שחשוב לי.

daniella1980

New member
הכנס לפורום "בגידות ואהבה אסורה"

ושאל שם (בשיא הכנות אני מציעה), האמת שזה די מעניין לשמוע את התגובות והסטטיסטיקות. **אני** מאמינה שה"בוגדים" מתחלקים למספר קטגוריות. כאלו שזקוקים לאינסוף תשומת לב וכיבושים בעקבות דימוי עצמי נמוך מאוד ולכן תמיד יבגדו לא משנה כמה מערכת היחסים שלהם מלאת אהבה ונפלאה, לעומת זאת- כאלו שיש להם חסכים כבדים בחיי הנישואים שלהם ומנסים לפצות עצמם בחוץ (לכאורה הבוגדים עם ה"סיבה הטובה"), וכאלו שזה קורה להם נדירות - פשוט כי התאהבו מעל הראש באדם חדש, בעודם במערכת נישואים. יחד עם זאת אני מאמינה שזה עיניין של אופי (לא מאמינה ב"מעידות חד פעמיות", "לאבד את הראש", "זה חזק ממני". תמיד אתה יכול לשלוט וזה עיניין של **החלטה**), כי גם אנשים עם חסכים כבדים במערכת יחסים - לא כולם יבגדו, אלא רק חלקם - אלו ה"מסוגלים" לחיות חיים כפולים ולשקר, או מהסתכלות אחרת, אלו בעלי אומץ, תעוזה ואולי נרקסיזם. אבל זו רק דעתי.

Bitchhh

New member
חבל לראות עד כמה אנשים

מקובעים כאן שמונוגמיות היא בהכרח אהבה, ובן זוג אחד זו אהבה לכל החיים.

daniella1980

New member
מה הקשר? את קצת מבולבלת.

זה ממש לא מה שאמרתי (מה גם שזו יומרה להגיד שזה לא ייתכן שההפך הוא נכון עבור אנשים מסויימים, אולי לא **לך**). אני דיברתי על בגידה = שקר. לא דיברתי על יחסים פתוחים, לא דיברתי על החלפת בני זוג, לא דיברתי על מונגמיה או על בן זוג אחד לכל החיים וכו'. דיברתי על אדם ש**אוהב** את בן זוגו ובוגד בו. מפה ועד לנאום הקצר שלך, אין לי מושג איך נסללה מחשבתך.

benzba

New member
■ תודה דניאלה

למרות שאפשר עוד להרחיב בנושא, התגובה שלך סיפקה אותי. אין לי צורך לנדוד עד פורום בגידות ואהבה אסורה.(לא שאני מזלזל בפורום). "יותר מזה אנחנו לא צריכים" כמאמר המשורר.

למעלה