חופשייה על הבר ../images/Emo48.gif
מי שרוצה אהבה, כדאי
שיחפש אותה. השאלה היא רק איפה. מה הסיכויים של פנויה בגיל 30 פלוס למצוא בן זוג בברים תל-אביביים?
סיכום שלי לכתבה:
קר שם בחוץ.
ארנולד זה מקום של רומנטיקה. ספסלי עץ, פינות שקטות לבליינד-דייט, פינק פלויד ברקע, ובר קטן. טוב לדעת.
אילנה (44) בקפה ת"א, גרושה פעמיים, ממליצה להכיר דווקא בקופידון,
גיורא (43) בדיטה, גרוש, מקיים יחסי מין מדי ללא קונדום ונשים לא מסרבות לו (
). עם נשים המגיעות בגפן הוא לא יתחיל משום שזה יוצא קונוטציה של קלה להשגה. הוא בעצמו לא אוהב לצאת לבד.
רמי (26) בלילה, על מנת לא להיות בנאלי תכנן לשלוח פתח למישהי ממול עם מילה אחת, "משועממת???". טיפ שלו: "להחזיק משקה ביד, כדי לא להיראות משועמם".
יעל (27) בשניידר, טוענת: "היום קשה לרווקות, תראי כמה יש על כל פנוי בשטח. והם מסכנים, מבולבלים, רוצים את זאת ואת ההיא ועוד אופציה שתישאר פתוחה, כי אולי. ממה ששמעתי, בנים מעדיפים גרושות. יותר קל להם איתן, אין לחץ להתמסד". אך היא אינה לחוצה. "הייתי שמחה לחיות פעם, כשהכל היה רומנטי, סלואו מושן, יד ביד. לא בום סקס, מתפשטים, תכל´ס בערב הראשון". אינה חובבת מפגשים אינטרנטיים. טיפ שלה: "כשיוצאים, אני ממליצה להתלבש יפה, לעשות עיניים ברמיזה ולא לגשת לגבר, לחכות. לא לשתות יותר מדי, לשים ברקסים. יש פנים שנדבקת להן תווית של מחפשים, אז לא לסרוק את העיר קבוע. דייט ראשון במקום נייטרלי, לא בבית שלך או שלו. אם נורא בא לך סקס באיזה שלב, תלכו לבית מלון, שישלם על התענוג". מפונקת וזנותית משהו, לא? בהחלט!
ארי (37), גנקי, כמעט שאין לו סטוצים וטוען: "כולנו מחפשים אהבה. בעיקר שיאהבו אותנו". מישהי שיוצאת לבד הוא יכבד על האומץ וירצה בה אם היא יפה ..ואפילו אם באה עם מישהו. ומוסיף, "אבל במדינה מפגרת כמו שלנו, אשה שיוצאת לבד נחש בת מחפשת, זנותית, לעומת גבר לבד שמפרגנים לו, אחלה גבר". יש משהו בדבריו.. בזיגל -
"הנסיך" (43), פיקאפיסט מקצוען, "מתקתק בזריזות, אין עניין, נקסט. בעיר הזו אין בעיה להשיג נשים בכל מקום, בכל שעה". משתמש בקונדומים רק אם הבחורה לוחצת. טיפ שלו: "שאשה תבליט בלבוש את נקודות היתרון שלה. מאוד חשוב בעיני ריח טוב, כי בר זה קטע יצרי, שעובד על כל החושים". משימה בלתי אפשרית בבר אפוף עשן סגריות..
אריק (32), "יש פה אווירה של סקס", הוא אומר. "יצאו לי מפה כמה סטוצים, הלכנו אלי או אליה. למחרת נגמר העניין". מחפש "אהבה, כמו כולם, אבל בדרך אני עושה חיים. תמיד עם קונדום, גם הבחורות דורשות היום". טקטיקה שלו לסטוץ: "עושים עיניים, אני שואל את הברמן מה היא שותה ושולח לה משקה, מתחילה שיחה ואז מרגישים אם יש מצב". הוא לא מנשק אותה בבר כי זה נראה לי פומבי מדי". לדעתו הבר עדיף משום ש"בדיסקוטק, למשל, אם בחורה נראית טוב, היא מרגישה במצעד, ומרימה את האף. כגבר, הסיכוי שלי נמוך. בבר כמו כאן יש אינטימיות, הרבה פחות אנשים, זאת אומרת תחרות, ואפשר לדבר בפנים או לצאת החוצה. לגברים הייתי מציע שיהיה בתיק משהו לשלוף, להציע לבחורה, כמו מסטיקים. להיות ג´נטלמנים ולשלוח לה משקה. לא לצאת לבד, כי זה שם אותך בקטגוריית צייד".
תהילה (32), גרושה, אחת שממש לא מתנזרת ממגעים קצרי טווח. "כשאני צריכה סקס אני מחפשת את זה. אני לא מצפה ליחסים רומנטיים או אהבה במפגש סטוצי. אני ילדה גדולה, לא מתאכזבת". "משתדלת רק עם קונדום, אבל לא תמיד עומדת בתנאי הזה, לצערי". בהחלט לצערה. ובתור אחת שמסרה שם מלא, היא לא נמנעת מלהוסיף: "אם נפגשים שוב בבר או במקום אחר, והיה טוב במיטה או שאני חרמנית או שיש לו תירוץ טוב למה הוא לא צלצל, אז עושים את זה שוב. בדרך כלל אני מביאה אלי הביתה, אין לי בעיה לארח זרים. מצד שני, אני לא נותנת את הטלפון שלי, כי אם הגבר היה מגעיל או רע במיטה, אז זה מטרד. אם אין לך אהבה, אני ממליצה שתלכי על סקס לשמו. אל תתאמצי למצוא חן, קחי את העניין באיזי".
גטניו (30) ב E4, יוצאת לבד הרבה. "בחו"ל לא מטרידים אשה סולו, והיא לא נחשבת זיון קל, לעומת כאן. ובכל זאת, אני הרבה במקומות לבני גילי, שבאים אליהם אנשים טובים.. קטעים לראות מהצד מי נדלק, מי מהסס, מרכל, על איזה בנות את מאיימת". על סטוצים: "לא מאמינה ביחסי לילה ואני גם שומעת את זה מגברים מסביבי, שהתעייפו. מתים להיות כבר באהבה וזוגיות". טוענת שהגבר הישראלי "קמצן. מפחד להזמין לדרינק, לא מבין שזה חלק מלכבד אשה, לחזר אחריה". טיפ שלה: "תצאו מהקטע הכוחני, הפמיניסטי. לא כל אחד רוצה את רעתכן, אז תפסיקו להיות תוקפניות. לא להפגיז איפור כבד, ציצים בחוץ, אלא לוק פשוט. לא צריך להינעל על להכיר מישהו, זה חוסם. אפשר לדבר גם עם בנות, ואם לא התחילו איתך, הכל בסדר, כל הכבוד על האומץ".
ענת (38) ב BOYA, לא מעזה לצאת לבד לברים, מסבירה: "כשהייתי נשואה הרגשתי שיש לי גב. יצאתי למקומות שידעתי שאפגוש בהם מכרים, היה עם מי לדבר גם כשהייתי לבד. לא היו ציפיות, אכזבות, גם לא מתח מיני, אלא בילוי בראש טוב". היום היא אנטי כי "גברים יוצאים פה לבד, אבל הם פותחים פה על נשים שעושות אותו דבר. לא רוצה שיגידו עלי שאני מחפשת. לפעמים נורא מתחשק לי לקום ולצאת מהבית ואין לי כוח לעשות סבב חברות, ומצד שני אני יודעת שאתבאס לראות את בנות ה-20 והרווקות, המכונות בעגת הגברים עכבישות, שטוות את הקורים סביב גברים בעלי ממון. בגללן נשים כמוני, שפשוט רוצות קצת להתאוורר, מושכות אש ומקבלות סטיגמה לא מכובדת".
תמר בדוקסה, על אהבה: "אני מכירה כאלו שהתאהבו בברים או דיסקוטקים והתחתנו, וגם כאלה שמצאו משהו זמני. סטוץ היום זה לא בעיה, אבל אותי זה מפחיד, ואני גם מאלו שמתאהבות, אם נוצרת אינטימיות. יש לי כבוד עיראקי ואני שמרנית. רוצה שיתחילו איתי, אבל זה קשה. בגלל שאני מפורסמת, המחזרים נרתעים. לגברים יש אגו של נמלה. הם יכולים לגשת, להחמיא ולהיעלם. בא לי להגיד להם ´יאללה, תעזו, תהיו גברים´". -מסקנות אישיות שלה: "הבנים נהיו עצלנים מאז המהפכה שעברה עלינו, והתרגלו שאנחנו יוזמות. בסופי שבוע הבליינים האמיתיים נחים, מפנים את השטח לפרובינציות ומעדיפים מסיבות פרטיות. אבל לא כדאי לצאת יותר מדי, כדי לא למצות את הקטע, ולא לשתות עד שוכרה. מומלץ גם לא לצאת בחבורה, אם את רוצה להכיר. נשים צריכות לזכור שהכל במה, לבוא בתחפושת הולמת של איפור ובגדים, ולשחק אטרקטיביות". עוד
בכתבה. (אל תחמיצו את המדריך בסוף) תודו שהיה מרתק.