‏=‏=====>>>>>>

‏=‏=====>>>>>>

חברה תגידו לי אני צריך את עזרתכם אם עכשיו אני הולך עם חברים לעשות יענו ביחד את ל``ג בעומר ורוב הסיכויים שיווצרו עבירות מהעשיית ל``ג בעומר ביחד כגון(בנות,שתיה,ירידות אחד על השני,בל תשחית,ועוד)אז האם ללכת ולשמור על עצמי או עדיף שבכלל לא ללכת (אז תשאלו אם אתה יודע שככה יקרה אז אל תלך אז אני עונה שזה קשה לי למה כל החברים שמה וזה יבאס אותם אם אני לא יבוא תודה לעוזרים)

א פאר

New member
אני בטוח שאם רבי לוי יצחק

מברדיטשוב היה קורא את ההודעה שלך, הוא היה מנשק אותך במצח.. :) והיה אומר: צדיק, אתה מאד רוצה להנות עם החברים אבל הנשמה שלך זועקת לאאאאאא! כי מבפנים אתה יודע את האמת.. מי כמוך יודע שהקב``ה אומר, ``בני לא תלך עמהם.. בדרך חטאים לא תלך..!`` אז תחליט אתה עד כמה אתה אוהב את אבא שבשמיים וכמה באמת אתה מוכן להקריב למען רצונו.. וזה לא קל. וכשתעמוד ע``י הציון הקדוש תאמר: ``ריבונו של עולם, יצחק אבינו הסכים למסור את נפשו למענך, אני אמנם לא עומד בנסיון כזה אבל אני הבן שלו ובזכות עקידת יצחק, יש לי כוחות עצומים להקריב מעצמי ולוותר על הדאחקות עם החברה, הכל למענך.. אני רק מבקש שתקרב אותי אליך ותקבל את תפילותיי...`` וודאי שבזכות זה תזכה שיתקבלו התפילות הטהורות. והדמעות שיצאו מן הלב יבקעו את כל הרקיעים! כי אין לנו בכלל מושג איזה רעש אדיר נעשה בשמיים כשבחור מתגבר אפילו בדבר קטן ומקריב מעצמו למען רצון השם!

פששש יפה וואלה צודק אחי ...

אבל לא יודע אני יכול לא לשתות וזה יענו לשמור על עצמי אבל החברים שאני רואה אותים עושים ככה וככה ואין לי יכולת להעיר להם זה מה שמחליש אותי מבין?

ראו בנים חביבים לה`

אבל אני בתפילה, בכל בוקר מבקש מבוראי `אל תביאני לא לידי ניסיון ולא לידי בזיון`. ואני אכניס עצמי לידי כך? השמר מדבר רע והרחק מן הכיעור! זה מה שיעצו לנו חכמים זכרונם לברכה. עשה זאת ותבא עליך ברכה.

כל הכבוד על עצם המחשבה

והרצון לנסות להגיע לאמת בלי לברוח או לשקר את עצמך. עצתי היא לנסות למצוא פתרון שלישי. ז.א. לא להפסיד לגמרי ולשבת בבית לבד ולחשוב כמה החברים מכיפים עכשיו. אבל גם לא ללכת ולהיכשל. אולי תמצא איזו צורה אחרת של בילוי, בהצלחה רבה!ל``ג כשר ושמח!!!

טליה123456

New member
אני לא הרבנית אבל בכ"ז אני אענה לך...

אני אישית חושבת שכדאי לך ללכת להגיד שלום....הכ"ז הם חברים שלך ואתה גם רוצה לחגוג את החג... תקפוץ ותגיד להם מראש שאתה לא נשאר להרבה זמן כי אתה בתהליכי התחזקות או שתמצא תירוץ אחר ותסביר להם שזה לא משו אישי ואני בטוחה שהם יבינו אותך... בהצלחה!! הקב"ה איתך!!

jack ace

New member
"ל"ג כשר ושמח"? "רוצה לחגוג את החג"?

חג חדש בחגי ישראל? מה את רפורמית? הילולת הרש"בי זה הכל.

יש כאן שני צדדים

יש כאן קושי עצום, אבל הרחק ממקום רע הוא הצד החזק! אני לא יודע איך אני הייתי עומד בזה.. אני מקוה בשבילך שתצליח

חושבת19

New member
סומכים עליך.....

חקר...איפה הדוגמא האישית? ברור שהיית עומד בזה......מזה התקלקלתם מאז שעזבתי?!?

האדם קודם צריך לקנות לעצמו תדמית

וממילא אחרי זה. לא.יתבעסו שלא היתה. מה עוד שאם תשנה תדמית אפשר לצאת עם חברים אחרים טובים יותר בהצלחה.

אחים יקרים אני לא...

יודע מה להגיד לכם מצד אחד היצר הרע צועק תלך ומצד שני היצר הטוב צועק אל תלך קיצור לא יודע אני יעדכן אותכם כבר תהיו בריאים ותודה רבה על כל העזרה

אשרי האיש אשר לא הלך בעצת רשעים..

ובדרך חטאים לא עמד, ובמושב ליצים לא ישב. דורשת הגמרא שאם הלך סופו לעמוד, ואם עמד סופו לישב, ואם ישב סופו להתלוצץ. ועוד אנחנו אומרים כל יום ואל תביאנו לידי ניסיון. לכן פשוט שאתה לא צריך ללכת, השאלה היא אם אתה מחפש בכל זאת סיבה כדי ללכת עם מצפון נקי.. זה כבר סיפור אחר..

toxic2004

New member
דיי כבר נמאס צודק מחזק את דבריו

ואוסיף משהו, האם אין ביכולתך להתחמק באגלנטיות, בסגנון "עייף מדי" "חייב להישאר לשמור על אחים וכו'"

אלה חברים . . .

לדבר עברה ולכן גם אתה מאכזב אותם עדיף שלא תלך כי הן רק יפילו אותך, ואין בהגעתך משום ``לעשות טוב בלב ליהודי``.

למעלה