‏~‏~ נושא חשוב מאוד ~~

קליט

New member
‏~‏~ נושא חשוב מאוד ~~

מתי ועד כמה זה נכון מה שכתוב "על כל פשעים תכסה אהבה", ומה הפשט של הפסוק הנ"ל ?? . . . אם יש "אהבה" - אז אפשר לקחת בן זוג שלא מצוין ב`מידות` כ"כ טובות ?? - כי הרי "על כל פשעים תכסה אהבה" !! . ?? . . . . תודה רבה למגיבים

אני לא יודע בוודאות אך,

אדם שפגע בי ופשע בי אם יש אהבה בנינו היא תכסה על הכאב שבדבר או הפגיעה ותעזור להמשיך הלאה כמו בור שנפעמ ושמים מעליו כיסוי ושוב אפשר ללכת..

"כמו בור שנפער ושמים מעליו כיסוי.."

רק שיש פה משהו אחד לא בסדר... הבור עדיין קיים!!! זה שהכיסוי שם זה לא אומר שהכל עבר ונעלם...

קליט

New member
יפה ! . את מפרשת את המילים

‏"תכסה" אהבה . אהבתי . תודה רבה !

מבלי להתייחס לשאלה שלך, אומר לך,,,

ש׳אהבה׳, מהתורה,, מגיעה רק אחרי החתונה! כך זכור לי.. עכשיו אתה יכול לסגנן את השאלה שוב, אם בכלל יש לך שאלה...

קליט

New member
עובדה שיש אנשים שמתאהבים לפני החתונה

ובמיוחד אצלינו הגברים, אתה נפגש עם מישהיא מתוקה - אתה פשוט מתאהב בה במידה לא מבוטלת . אז במקרה שאתה מגלה שהיא קצת אנוכית וקצת גאוותנית - מה עושים ? . . . - עד כמה היא אמורה להיות מושלמת במידות ? . . . תודה רבה

זו לא אהבה אמיתית!!

רק נהנים לקרוא לזה ׳אהבה׳.. סלח לי על ההשוואה: אבל גם אנשים קוראים ל
׳לעשות אהבה׳, תגיד לי, זאת אהבה?? מב שאתה מתכווין בעצם, זו התאהבות שיטחית ביותר!! לא אהבה אמיתית! ולא אהבה נכונה..! אין מושלמת!!!!! כ״ש בן בנו של כ״ש שאין מושלמת במידות.. אתמול הייתי בהדרכה לבחורים בנושאי שידוכים ושלום בית,, והרב אמר שם שהדבר הכי חשוב לבדוק בבחורה, זה המידות!! כי שאר הדברים נעלמים עם הזמן!... אבל מידות,,, זה מה שיעשה אותך מאושר, או ממורמר, ח״ו.. ועם מידות רעות אי אפשר להסתדר..!!! זה רק לרבנות...! מה שנשאר לבדוק, זה האם המידות של ההיא הספציפית, יתאימו להוא הספציפי..! הייתי ברור

קליט

New member
היית נפלא, יישר כוח !

יש עוד משהו חשוב מאוד בשידוכים וזה `התאמה` .

קליט

New member
נשאר ספק קטן

במקרה שיש "התאמה", יתכן ואפשר להתפשר קצת על `מידות` ? . . .

קליט

New member
זה לא פשוט

‏`עומק המבט` טוענת שאם היא אנוכית זה לא מומלץ

תראה

תברר אצלה את דעתה על הבן זוג.....אם היא חושבת שהבן זוג זה חצי נשמתה אתה תרוויח מהתכונה הזו! היא תדאג לך ותאהב אותך כמו שהיא אוהבת ואנוכית לעצמה

קליט

New member
יש לעיין בכל הצעה

יש פה סיכון רציני . מה גם שלפעמים הילדים דומים לאמא

קליט

New member
ראה בפרשתינו, בראשית וישלח לד ג

וירא אותה שכם . . ויקח אותה וישכב אותה ויענה . . ותדבק נפשו בדינה בת יעקב ~ויאהב~ את הנערה

כמו אריק

אהבה באה אחרי חתונה לכן אני גם לא אקח מישהו שאין לו מידות טובות כי בשכל אני אבין שזה לא דבר טוב עבורי! ואחרי החתונה- כמו שכתב "חושב אחרת". אהבה מלמדת לסלוח, להחליק ולהמשיך הלאה... ובכלל- לא רק בן בני זוג..

למעלה