صورة אלוהים בחיי

salt of earth

New member
صورة אלוהים בחיי

קטע פשוט מדהים וכל כך יפה ופשוט...
בואו נקרא אותו ביחד ואז כל אחד יצטט את המשפט שהכי נגע בלבו
الله سرّ, وهو حقيقة إيماني. أتعمق فيه يوماً بعد يوم فأكتشف أبعاداً جديدةً وعميقةً تكونُ ليَ عوناً ومصدرَ خيرٍ لحياتي ونوراً لطريقي ورجاءً لآخرتي. الله, الإله الحيّ, يوحي لي عن ذاته بيسوع المسيح, يوحي عن مدى حبِِّهِ لي وعن الخلاصِ الذي يدعوني إليه. الله نََغمةُ حُبٍّ في أُذني, أََحبني فخلقني في هذا الزمان والمكان, ودعاني لأكونَ على صورته ومثاله, فأنا أستمد الحبَّ من حبِّهِ لأُشعّهُ للناس من حولي. هل أستطيع أن أتصور ما هو الحب الإلهي؟ أحاول أن أتصور هذا عندما أُحبُّ الإنسانَ حباً لمجد الله تعالى. אלוהים הוא מסתורין, והוא ציר אמונתי, אני מתעמק בו יום אחרי אחרי ומגלה מרחקים חדשים ועמוקים אשר מעניקים לי תמיכה ומקור לטוב לחיי ואור לדרכי ותקווה לימיי האחרונים
אלוהים, האל החי מראה את מהותו בישוע המשח, מראה לי כמה שהוא אוהב אותי ועל הגאולה שהוא העניק לי. אלוהים הוא צליל אהבה באוזני, אהב אותי ואז ברא אותי במקום ובזמן הזה. והזמין אותי להיות לפי צורתו. אני שואבת אהבה מאהבתו אליי כדי שאקרין אותה לאנשים סביבי. האם אוכל אני לדמיין מה זה "אהבה אלוהית"?
אוכל לדמיין זאת כאשר אצליח לאהוב את האדם אהבה כדי להלל את אלוהים.

salt of earth

New member
אהבת החסד ../images/Emo45.gif

تتكونُ صورةُ الحبِّ في فكري وذهني وقلبي, وتُذَكِّرني بأنه تعالى خلقني على صورته ومثاله لأسعى في حياتي اليومية حتى أكون أداةَ حبٍّ بلا مقايضة. هذا سهل لفظه لكنَّهُ صعب التطبيق, وصعوبته تنجمُ عن مجانية الحبِّ. فهل أستطيع أن أحب كما أحبني الله, بدون مقابل وبلا مبادلة وبشكل كامل؟. أحاول الإجابة على هذا السؤال بشكل عمليّ من خلال معاملتي للناس وخدمتي لهم. إنني أسعى لأرى الله في واقع حياتي, لأرى ما يكشفه الله لي عن ذاته . فأرى الله الحُبَّ في أولادي من خلال تعايشي معهم والاهتمام بشؤونهم ورؤيتهم ينمون ويكبرون فيَكبَر الحبُّ بيننا وينضج . إنهم يعلمونني كيف أحبهم, يعلمونني البراءة والتواضع والوداعة, فأرى فيهم يسوع بن مريم في حياته العائلية والعلنية المليئة بالحبّ. إنني أتصور الله مرافقاً لي طوال حياتي القصيرة, وأشعر بالأمان بوجودي قربه . فالله يعطيني الإحساس بالرفقة والحنان, فهو معي في ضيقي ورخائي, وفي فرحي وأحزاني, وفي كل لحظة من حياتي, وفي موتي. الله يحضنني بداخله ولا يريدني أنْ أخرجَ من داخل قلبه المحبّ والحنون. يحق لي أن أتصور الله صديقاً لي, صديقاً أميناً في معاملته معي دائماً. מושג האהבה מתהווה במחשבתי, וראשי ולבי ומזכירה אותי כי אלוהים ברא אותי לפי צורתו כדי שתהיה מטרה בחיי להיות כלי לאהבה ללא כל תמורה. זה קל לומר אבל כמה קשה ליישם. ואחד הקשיים של כך זה בגלל שמדובר באהבת חינם. האם אוכל לאהוב כפי שאהבני אלוהים בלי תמורה ובלי החלפה ובצורה שלמה? אני אנסה לענות על השאלה דרך ההתנהלות שלי עם האנשים. מטרתי היא לראות את אלוהים בכל פרט בחיי, לגלות מה אלוהים יגלה לי עליו אני רואה את אהבת אלוהים בפני ילדיי כאשר אני חי איתם ומגדל אותם ודואג להם כדי שיגדלו ותגדל האהבה בינינו. הם מלמדים אותי איך לאהוב אותם, מלמדים אותי את הצניעות והתמימות. ובפניהם אני רואה את ישוע בחיי המשפחה הקדושה . אני רואה את אלוהים מלווה אותי לכל אורך חיי הקצרים ומרגיש ביטחון כשהוא לידי. אלוהים מעניק לי את ההרגשה בחמלה ואהבה, הוא איתי בזמנים קשים ובזמנים קלים, בשמחה ובעצב ובכל רגע בחיי ובמותו. אלוהים חובק אותי בתוכו ולא רוצה שאעזוב , אני רואה אלוהים כחבר שלי, כידיד אמת בהתנהלות שלו איתי

salt of earth

New member
הרועה הטוב שלעולם לא יעזוב אותי ../images/Emo24.gif

فالله يساعدني على تنمية ضميري لكي أستطيع أن أفصلَ بين الخير والشّر, ويقويني لأتبع الخير وأبتعد عن الشرّ. إن الله صديقي الحميم, لا يتركني أبداً ولو أنا تركته أحياناً. ويعلِّمني كيف أُصبحَ أنا صديقه الحميم وصديق حميم لجميع الناس. الله راعٍٍ لكل إنسان وخصوصاً المتألم, فالله يتألم مع المريض, يتألّم من إصابة الإنسان بالعاهات والأمراض الجسدية والنفسية. ولكن الله يلهم المتألم والمريض بأن يعتني بصحته وأن يرى آلامه مكمّلة لآلام المسيح الذي تألم من أجله, ويلهم الطبيب بالخطوات الصحيحة لمعالجته, ويلهم مرافقي المريض بالصبر والتعزية وتشديد عزيمة المريض بقوة الرّوح القدس, ويفتح عقول العلماء للعمل بجد ونشاط ضد الأمراض . إن الله راعٍ لكل إنسان في كل حال من أحواله, وفي كل زمان ومكان. كل شيء في الحياة يتكلم عن الله, ولا أستطيع أن أعدد صورته في فكري وقلبي, فالله هو خالقي وأبي الحنون, وهو رفيق طريق حياتي, وهو صديقي الأمين , وراعيّ الصالح ... אלוהים מסייע לי כדי לפתח את מצפוני כדי שאוכל להפריד בין הטוב לרע, והוא מחזק אותי כדי שאעשה דברים טובים
ואתרחק מהרעים
אלוהים הוא חברי הטוב שלא עוזב אותי לעולם ואפילו אם אני עזבתי אותו לפעמים. הוא מלמד אותי כדי להיות חברו וחבר טוב לכל האנשים
אלוהים דואג לכל אדם ובמיוחד האדם הסובל, אלוהים מזדהה עם החולה, כואב איתו
אבל אלוהים נותן לחולה כוח ושיראה את ייסוריו כמשלימים לייסורי המשיח שהתייסר במקומו, אלוהים מדריך את הרופא לטפל נכון, ומספק את משפחת החולה בסבלנות ונחמה ומחזק את המוטיבציה של החולה בכוח רוח הקודש. אלוהים הוא רועה של כל אדם בכל מצב ובכל זמן ומקום
כל דבר בחיים מדבר על אלוהים, אלוהים הוא הבורא שלי ואבי האוהב, הוא מדריך אותי בדרך חיי והוא חברי הנאמן והרועה הטוב

nOway1

New member
מלח ../images/Emo24.gif

فالله يساعدني على تنمية ضميري لكي أستطيع أن أفصلَ بين الخير والشّر, ويقويني لأتبع الخير وأبتعد عن الشرّ אמן המשפט הזה הוא מאוד נכון ...ומתאים לי מאוד ... בימים אחרונים אלוהים נתן לי כוחמה לבחור בין שני הדברים האלה הטוב והרע .. ואני מודה לו ..! כשאני בא ללכת בדרך הלא נכונה אני מרגיש שהוא משנה לי אותה ... משנה לי את הכל .. الله سرّ, وهو حقيقة إيماني...

nOway1

New member
יש לי שאלה ...!

למה היהודים אומרים "אלוכים" ולא "אלוהים" ..!?

salt of earth

New member
איש השאלות אתה ../images/Emo140.gif

ולק האי אל תשובה מין עיוני
יהודים מאמינים נמנעים מלשאת את שם האלוהים לשווא. לכן ימנעו בשיחת חולין או כתיבה מלנקוב בשמותיו השונים. נהוג להשתמש בכינוי: "אלוקים", "הקדוש ברוך הוא" (הקב"ה), "מי שאמר והיה העולם" ועוד. נמנעים אפילו מהאותיות המופיעות בשם המפורש, לכן בספירה העברית אין "יה" אלא "ט"ו" עבור "15" ו"ט"ז" עבור 16. כאשר מופיעות אותיות אלה בסוף מילה נוהגים להשמיט את האות "הא" ולסמן במקומה גרש, לדוגמה:"אשתי שתחי'". מויקיפדיה

michaeld1

New member
יופי של דברים מלח ../images/Emo23.gif הבחירה שלי:

"الله, الإله الحيّ, يوحي لي عن ذاته بيسوع المسيح, يوحي عن مدى حبِِّهِ لي وعن الخلاصِ الذي يدعوني إليه." המשפט דלעיל מתמצת את כל האמונה שלנו
אשרינו עם אלוהים כזה אוהב
וגם: "كل شيء في الحياة يتكلم عن الله, ولا أستطيع أن أعدد صورته في فكري وقلبي, فالله هو خالقي وأبي الحنون, وهو رفيق طريق حياتي, وهو صديقي الأمين , وراعيّ الصالح ... " מילים בסלע
וזה נכון אמיתי

salt of earth

New member
אכן משפטים מדהימים בחרת ../images/Emo39.gif

אכן אשרינו עם אלוהים אוהב, עם אב מלא רחמים לבניו
כמה שאנחנו ברי מזל בהיותנו בני אלוהים ולא בני העולם ولاد الله ومش اولاد حياللة (אם אתה זוכר
זה מה שמרדיני נהג לשאול)

SON OF JESUS

New member
מלח יא מלח

האמת אהבתי כל מילה שכתבת היא היתה חזקה ומעניינת, אני אוהב את מה שאת כותבת , כי את מביאה את הדברים הכי מעניינים, וגם אחותנו הגדולה שיפרד אם סהר אלה יכליהא מביאה דברים מהממים וואלה דרך שתיכן אנו מעשרים את האימונה שלנו

salt of earth

New member
תודה בן ישוע

ואינתי כמאן מש 2ליל, הסיפור שהבאת בבוקר פשוט מקסים בפשוטו ובמסר החזק שלו
לכל חבר וחברה פה בפורום מגיע מחיאות כפיים על היצירתיות, המוטיבציה, התרומה, ההשקעה
כל הכבוד לפורום נצרות
הרי כל מה שאנחנו עושים זה כדי ליתמג'אד איסם אלרב

למעלה