"دوافع" ه

salt of earth

New member
חבר'ה יש שאלון בודד שמחכה לתשובותכם

יאללה אני מתחיל ../images/Emo13.gif

מי שיש לו קרובים הגרים בחו"ל שיסמן
מי שיש לו קרובים מדרגה ראשונה (אחים, בני דודים, דודים) שהיגרו שיסמן
מי שיש לו קרובים שהיגרו אך חזרו שיסמן
מי שיש לו קרובים שהיגרו בשל חיים טובים יותר (עבודה, מצב כלכלי/חברתי) שיסמן
טוב יש לי משפחה מאוד גדולה בחו"ל, הכי קרובה היא אחותי שגרה באוסטרליה, ויש לי משפחה מאוד גדולה באוסטרליה וגם בקנדה. הסיבות להגירה לפי דעתי היא רצון לחיות חיים יותר טובים, הרחק מהמלחמות, הגזענות והאפליה, הם מחפשים מקום שבו הם לא יהיו מיעוט אך לצערי אין מקום כזה עלי אדמות, כי בכל מדינה אנחנו נשאר מיעוט, גם במדינה נוצרית נשאר מיעוט ערבי. אני אישית לא חושב להגר למרות הפיתוי שלחיות במדינה מערבית, אך כאן נולדתי, כאן נולדו אבותי וסבי וגם אלוהינו ישוע אלמסיח, אז אין סיבה שאהגר.

salt of earth

New member
עכשיו אני ../images/Emo13.gif

מי שיש לו קרובים הגרים בחו"ל שיסמן
מי שיש לו קרובים מדרגה ראשונה (אחים, בני דודים, דודים) שהיגרו שיסמן : רק בן דוד אחד שלומד מי שיש לו קרובים שהיגרו אך חזרו שיסמן
מי שיש לו קרובים שהיגרו בשל חיים טובים יותר (עבודה, מצב כלכלי/חברתי) שיסמן
מי שמכיר אדם קרוב שחושב על הגירה שיסמן ויפרט גם- אני שומעת בעיקר מחבר'ה אשר למדו וקיבלו תארים אך לא מצאו תעסוקה המתאימה לכישוריהם ובגלל שיש להם קרובים החיים בארה"ב או אירופה אז הם היגרו ומצאו עבודה טובה וחיים יותר טובים מפה, אז סיפורי הצלחה כאלה משפיעים רבות על צעירים שאני מכירה. מי הוא עצמו או המשפחה הגרעינית שלו חושבים על הגירה שיסמן ויפרט. אני בכלל לא, אנחנו נולדנו בו והתברכנו בכך שנולדנו וגדלנו במקום שבו נולד וגדל ישוע ואת זה אני לא מחליפה בשום מדינה בחו"ל. נכון שזה קשה להיות במיעוט ועוד יותר כמיעוט בתוך מיעוט ונכון שאני אמצא חיים טובים יותר בחו"ל אבל אין כמו הבית שחיו בו אבותינו במשך מאות שנים
פרט לפי דעתך את הסיבות המביאות להגירה במיוחד אצל הנוצרים ואפשר להתייחס גם לפתרונות.

salt of earth

New member
עוד פרטים

לי יש קרובים רחוקים מאוד שאני מעולם לא הכרתי והם נמצאים באמריקה מאז 48. אמנם רובם נפטרו כבר, אבל הילדים שלהם והנכדים שלהם באים פעם בחיים לביקור שורשים. חוץ מאלה אין לי כמעט קרובים בחו"ל

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifזהו שכמעט עניתי למעלה..

יש לי דוד שגר בחו"ל אולי מלפני 40 שנה לפני שנולדתי וראיתי אותו איזה 4 או 5 פעמים...הוא נסע מזמן כשעוד היה בחור סורר ורצה לחפש חופש בארה"ב... ונשאר שם..התחתן והביא ילד, אך התגרש וחי שם סתם..לבד ובודד לפי דעתי ולא מסכים לחזור מחשש שיתקע כלכלית! חוץ מזה אין לי מה לסמן
בשאר הרובליקות.

michaeld1

New member
אני

לי יש קרובת משפחה אחת בחו"ל (בת דודה שהתחתנה עם בחור (מגוש חלב במקור) שגר בארה"ב (יחד עם משפחתו המורחבת)). כל המשפחה שלי, גם מצד האבא וגם מצד האמא, ממשיכים לחיות כאן בארץ. אין מחשבות על הגירה.

lion 7

New member
דיון מעניין מאד ,,

כל התשובות הן כן , למעט שאין אדם שפגשתי , הרוצה להגר .. יש כאלה וזה מצער , נשארים אנו כאן לבד , כי מה טוב שם מבחינה כלכלית , וכמובן זה כמעט תירוץ לאי הצלחה כאן , הרי כמו גם שם , כנ``ל כאן ארץ האפשרויות הרבות , למרות הגבלה בתפקידים לנוצרים כחלק מאינטגרל הערבים ,ונכללים בטעות עם שאר המיעוטים ,האם נוצרי ירצה בהרעת מדינתו אף שחלק משרת בצבא ובשנים האחרונות מספרם עולה , כמובן הנוצרי נצווה עליו להכנע לשלטונות העל , וגם להתפלל למלך (או ראש המדינה) וזה כולל כניעה מתוך כבוד גם לראש העיר , או הכפר , לכל מוסד ריבוני ממשלתי , גם להיות אדם מן השורה בכל תחום בחיים , למדינה זו ולכל מדינה , שהן חושקות אזרחים כאלה וחבל. חצי מבוגרי הי``ב שלי היגרו לחו`ל , אם כי חלק לא התמסגר בתוך החברה המערבית החסרת תקאליד למזרחיים כמונו ,, חצי מהמשפחה חיים בארה``ב,חלק ותיקים כבר יותר מארבעים שנה ומלפני 48, מסיחי הוא אדם ששייך בגוף למדינה, עם כיבוד החוק וגם להיות מן השורה , אולם רוחו תלויה במלכות השמיים , חברי מארה``ב צחק על הגירת הנוצרים ואחרים, במשפטו שלא אשכח : ``they beleive`n thats the street thier, are full of gold .``‎ הבעיה היא גם לא מעבר אל מצב ומדינה יותר טובה , אלא זה יותר גרוע , בעל תעודת בגרות מעוניין בללמוד רפואה למשל באירופה , וציון הפסיכומטרי המטאורי לא מאפשר לו להתקבל כאן ומכללה היא יקרה , אז בוחר לו בללמוד אצל קרובים בחו`ל, ובאונ` מכיר בחורה מקומית ומקים קשר נצחי שם , קשה לשכנע אדם שראה תנאים כאלה לחזור כאן כמו השכר שקיבל שם .. קשה לו לחזור , אלא אם שורשה בו המורשת ,יש כאלה חוזרים מהר כי לא התאקלמו עם הבדידות , ועם כל החסרונות היחסיים כאן!, מי שחי שם ברגשים מעורבים .. הרבה רוצים לחזור לכאן, אולם קשה להם להתנתק ממה שבנו או עם נורמות שחי בהם ושותק מרוב כאב, בתוך תוכו לא ירצה שבניו יגדלו במסגרת מערבית שונה , ויעדיף שיגדלו כאן כמסורת רבת שנים, אחרי שהשתקע שם הוא מתחרט וקשה לחזור ,, עם כל הכבוד למערב אנו מזרחיים , ולמה לעזוב כאן ? מצד שני ולגבי הנוצרים בשאר מדינות מזה``ת ,ובמיוחד לבנון , נהרו למדינות יותר טובות , עם יציבות כלכלית ופוליטית ,, במאתיים השנים האחרונות היגרו הרבה נוצרים מול מיעט מוסלמים (מסיבת אי התאקלמות חברתית מצד המהגר המוסלמי ) ..

salt of earth

New member
מוחמד אל ואדי כותב על הגירת הנוצרים

מאמר מאוד מעניין מאת محمد الوادي שנקרא "שאלה בחג הפסחא" ובו הוא פונה דווקא לרוב המוסלמי ושואל מה קרה שגרם להידרדרות המיעוטים הנוצריים במזרח התיכון, ומתערם על הפער ביחס שמקבלים נוצרים ווסלמים בארצות ערב, ואומר שההגירה של הנוצרים מסיבות שונות (כלכלית, פוליטית, וחברתית) היא אות קלון בחברה הערבית וכי אי אפשר לוותר על המיעוט הנוצרי והתרומה שלו לחברה הערבית. ולכן כולם מחוייבים לפעול כדי לבסס ולשפר את הזכויות החברתית/פוליטיות והאזרחיות שלהם בארצות ערב לנוצרים אשר חולקים עמנו את האסונות ואת השמחות כי מדובר במולדת שלהם. והוא מתייחס גם למצב הנוצרים הקשה מאוד בעיראק. הכותב יוצא נגד המנהיגות הדתית האיסלאמית על היחס שהיא נותנת לנוצרים, והוא מוסיף כי מה שמוסיף אש למדורה היא ההצהרות של אנשי דת איסלאמיים בכירים ביותר אשר הכריזו כי הנוצרים הם "כופרים" וקראו להם להתאסלם ומפיצים ומגבירים את השנאה לנוצרים. ולכן ביום החג של הנוצרים אנו מאחלים להם חג שמח והלוואי שישמו החגים יוזמה לשפר את המצב של האומה הערבית... אני ממליצה לכולם לקרוא את המאמר המצוין הזה.. וכמה אנו זקוקים לקול שפוי מבין הקולות הזועקים נגדנו
איזה קטע שהוא מדבר בדיוק על הנושא שאנו דנים בו כעת.

למעלה