׳ניקוי׳ datepicker

• פותח הנושא CL26
  • פורסם בתאריך

CL26

New member
׳ניקוי׳ datepicker

שלום לכולם!

אשמח לקבל עזרה בניקוי datepicker, visual studio C#

הסבר:
יצרתי טופס (wpf) אותו אני מעוניין לנקות.
הtextbox מתנקה ללא בעיה עם הפקודה .clear()
אמנם אני לא מצליח לנקות את ה datepicker ולהביאו למצבו הדיפולטיבי.

חיפשתי פתרונות באינטרנט שכתבו להשתמש ב .format אבל לא היתה הצלחה.

תודה לעוזרים!!

Royi Namir

New member
>היי

רצוי לשרשר את השאלות

TNX

ziv1f

New member
Binding someone?

השימוש בבינדינג ב-WPF הוא אבן-יסוד בשיטת העבודה בסביבה זו, ואני ממליץ (בחום רב) מניסיון של 5-6 שנים להשתמש בשיטה זו

אני לא יודע באיזה דייט-פיקר אתם משתמשים, אבל אם אני לא טועה, ברובם יש פרופרטי שנקרא SelectedDate והוא מסוג DateTime? (הסימן שאלה צ"ל מימין ולא משמאל, כלומר נללאבל דייט-טיים) ואז כל מה שצריך לעשות כדי שהתאריך ינוקה זה לשים בערך של הפרופרטי הזה null
כמובן שאפשר לעשות את זה ב-code behind של הטופס, אבל זה כמובן מאד לא מומלץ, ואם תעשו את זה מובטחות לכם שעות רבות של חפירות בגוגל איך לעשות דברים שמלכתחילה הם מיותרים וחבל, וכמובן אנחנו עוד ניפגש רבות כאן עם שאלות שהן פשוט לא קיימות כאשר עובדים MVVM כמו שצריך. זה פשוט ללמוד (מתוך דוגמאות, ככה לפחות אני למדתי) זה נוח מאד זה מהיר מאד זה טוב ויוצר הפרדה מצויינת בין הקוד שמצייר את ממשק המשתמש לקוד שמכיל את הערכים שלו, זה מפחית את כמות הקוד והבאגים שקשורים לעדכון נתונים בממשק המשתמש בסדרי גודל (כלומר יהיו לכם 90 אחוז פחות קוד ופחות באגים בהקשר לזה) והרבה מעבר להכל, הקוד נהיה קריא וברור ונוח לתחזוקה

אם אתם מתעקשים לעבוד עם ה-code bhind יכול להיות שכדאי לכם בהרבה לעבוד עם WinForms כי ב-WPF אתם בעיקר תסבלו משיטת העבודה הזו. בערך כמו לקחת אף-16 ולתדלק אותו בסולר

בהצלחה,
זיו

CL26

New member
תודה רבה!

זיו תודה רבה!!
אנחנו בהחלט משתמשים בbinding המון... הבעיה היתה בפרופרטי...

באמת שאתמול ישבתי וחיפשת לזה פתרונות שעות, ופתרת לי את הבעיה בשניה!
שוב תודה!

HackPoint

New member
אני רואה פה טנדנציה ללמוד WPF, נראה לי

שתתחיל לכתוב פה איזה בלוג או פוסטים לגבי העיניין.

אחרת אנשים יציפו בשאלות שאף אחד שלא מתעסק בWPF, יבין.
אני באופן אישי, מאוד אשמח ללמוד ממך כמה דברים.

לפי מה שאני רואה אתה מאוד מנוסה בתחום.

ziv1f

New member
מה זה טנדנציה?

יש לי אכן ניסיון של כמה שנים טובות מאד אינטנסיביות בתחום, אבל ממה שאני רואה יש פה גם קהל די גדול של אנשים שעובדים עם זאמל, להזכירך גם בוינדוס 8 וגם בוינדוס פון 8 (אם יש מישהו שבאמת קונה את זה) כותבים אפליקציות בזאמל, וגם אפליקציות דסקטופ יותר ויותר נכתבות בזאמל ופחות ופחות עם הזמן ב-WinForms.

אני דווקא בתחום ה-web רואה פה מגמה מעניינת מאד - חלק גדול מאד מהשאלות בחודשים האחרונים לא עוסקים יותר בתחום שקשור לדוט-נט ב-web אלא בעיקר ב-JS. כמובן שלא ישתמע מזה שאני נגד JS, בדיוק ההיפך, כולל סרבר-סייד (אני כותב כרגע במקביל שתי אפליקציות חדשות ב-NODE על אובונטו) אבל זה מוזר כי פתאום כל הקטע שקשור לדוט-נט נהיה הרבה פחות רלוונטי, אנשים כותבים אפליקציות שלמות בקליינט-סייד-קוד בלבד, והנתונים יגיעו מאיפה שיגיעו כל עוד זה מגיע בג'ייסון לאף אחד לא אכפת מה השם של הסרבר.

יום נפלא,
זיו

למעלה