|תTHE BRAVERY OF BEING OUT OF RANGE

|תTHE BRAVERY OF BEING OUT OF RANGE

THE BRAVERY OF BEING OUT OF RANGE הגבורה שבלהיות מחוץ לטווח יש לך נטייה טבעית / לסחוט ירייה / אתה עושה כיף במסיבות / לובש את המסיכות המתאימות / אתה זקן אבל עדיין כמו צחוק במלתחות אתה לא יכול לסבול שינוי אתה בבית בטווח פתחת את המזוודה מאחורי העובדים הוותיקים כדי להראות את המגנום איתו החרשת את הקניון נחמה, או חבר בסוף רק השווצת עם העוזי האם הרתע מזכיר לך מזכיר לך סקס? איש זקן מה לעזאזל אתה הולך להרוג עכשיו? שעון זקן, את מי תהרוג עכשיו? הסתכלתי מעבר לירדן ומה ראיתי? ראיתי נחת אמריקני בעיי חורבות שחיתי בבריכות שלך ונחתי מתחת לעצי הדקל שלך הסתכלתי בעיניים של האינדיאני שהניח את האבנים למדרגות הביניין הפדראלי ודרך מד הטווח שעל הגבעה ראיתי את הקו הקדמי של נערים מפוצצים את הכדורים [?] שלהם נמאס להם מהבלאגן שמצאו בשלב המדבר שלהם והגבורה שבלהיות מחוץ לטווח כן, השאלה מרגיזה איש זקן, מי לעזאזל תהרוג עכשיו? זמן ישן, את מי תהרוג עכשיו? היי ברמן עוד שני שוטים ועוד שתי בירות אדוני, תגביר את הווליום של הטלויזיה, המלחמה החלה בשטח אני פשוט אוהב את הפצצות המונחות לייזר האלו הן באמת נהדרות כדי לסדר עוולות אתה פוגע במטרה וזוכה במשחק ממרחק של 3000 מיילים אנחנו משחקים במשחק עם הגבורה שבלהיות מחוץ לטווח אנחנו הורסים ומטילים מום עם הגבורה שבלהיות מחוץ לטווח אנחנו יורים ממטוסים ומרכבות עם הגבורה שבלהיות מחוץ לטווח משחקים במשחק עם הגבורה שבלהיות מחוץ לטווח You have a natural tendency To squeeze off a shot You're good fun at parties You wear the right masks You're old but you still like a laugh in the locker room You can't abide change You're at home on the range You opened the suitcase Behind the old workings To show off the magnum You deafened the canyon A comfort, a friend Only upstaged in the end By the Uzi machine gun Does the recoil remind you Remind you of sex Old man what the hell you gonna kill next Old timer, who you gonna kill next I looked over Jordan and what did I see Saw a U.S. Marine in a pile of debris I swam in your pools And lay under your palm trees I looked in the eyes of the Indian Who lay on the Federal Building steps And through the range finder over the hill I saw the front line boys popping their pills Sick of the mess they find on their desert stage And the bravery of being out of range Yeah the question is vexed Old man what the hell you gonna kill next Old timer who you gonna kill next 3hey're really great for righting wrongs You hit the target and win the game From bars 3,000 miles away 3,000 miles away We play the game With the bravery of being out of range We zap and maim With the bravery of being out of range We strafe the train With the bravery of being out of range We gain terrain With the bravery of being out of range We play the game With the bravery of being out of range

The Walrus

New member
השיר די אומר הכל

"היי ברמן עוד שני שוטים ועוד שתי בירות אדוני, תגביר את הווליום של הטלויזיה, המלחמה החלה בשטח אני פשוט אוהב את הפצצות המונחות לייזר האלו הן באמת נהדרות כדי לסדר עוולות אתה פוגע במטרה וזוכה במשחק ממרחק של 3000 מיילים אנחנו משחקים במשחק עם הגבורה שבלהיות מחוץ לטווח אנחנו הורסים ומטילים מום עם הגבורה שבלהיות מחוץ לטווח אנחנו יורים ממטוסים ומרכבות עם הגבורה שבלהיות מחוץ לטווח משחקים במשחק עם הגבורה שבלהיות מחוץ לטווח" ווטרס מותח ביקורת על כל הגנרלים ואנשי הצבא "הזקנים", שמשחקים בחייליפ "פשוטים" כמו כלי שחמט, בחוסר אכפתיות, הורגים אנשים בעזרת פצצות שמונחות בידי ליזר או בידי חיילים "פשוטים", וכל זה בזמן שהם עצמם יושבים בבארים וצופים במעלליהם בטלוויזיה, בוילות שלהם, חיים את החיים הטובים. גם בשיר "Us and Them" מהדארק סייד יש שורה שמדברת על אותו דבר: "Forward! He cried from the rear and the front rank died And the general sat And the lines on the map Moved from side to side" ווטרס מתאר תמונה שבהגנרל יושב על כיסא, מול מפה, נמצא 'מאחור' - מחוץ לטווח הסכנה ושולח אנשים אל מותם באופן חסר רחמים. נו, טוב, עוד חייל מת. יש עוד מיליונים כמוהו. גם "Bravery" מדבר על אותו נושא. בעיקרון אני מסכים עם ווטרס בעניין אבל ההכללות שלו מעצבנות אותי. התמונה שהוא מתאר שייכת לדיקטטור סטייל סדאם חוסיין. יש גם אנשי צבא שהם לא כאלה.

האזרחק

New member
אני לא חושב שהוא מדבר על גנרלים

או על חיילים. הכוונה היא יותר לאזרחים שמשלמים את המחיר שנובע מהיכולת לירות בלי לדעת על מה. אגב, בחרת לך יופי של יום לדון בשיר.

חרטושה

New member
זה מזכיר לי סיפור

שסיפר לי פעם מישהו שנפל בשבי של אחת מארצות ערב במלחמת ששת הימים. הוא סיפר לי שבתקופת השבי שלו הוא פגש טייס ישראלי שנפל גם כן בשבי. למרות שהשובים שלהם התייחסו אליהם יפה ובכבוד ותקופת השבי לא נמשכה זמן רב (הם שוחררו כעבור מספר שבועות) - אותו טייס אמר לו ביום האחרון שבו הם שהו שם משהו בסגנון: חבל שלא הרגתי אותם. מלמעלה, כולם נראים כמו נמלים, אם הייתי יכול, הייתי יורה בהם. האם אלה בני אדם אחרים? נמלים? שחקנים? להיות "מחוץ לטווח" נותן פרספקטיבה אחרת לדברים.

לי זה מזכיר

את כל אלו שתמיד אוהבים לדגול ברעיונות בלי לדעת את ההשלכות שלהם בשטח (ע"ע: "להכנס בהם" "למחוק את כל עזה" מה זה אומר להכנס בהם??) נורא קל תמיד לראות בטלויזיה את ההפצצות בעיראק או מכל מקום אחר שבו אתה נמצא מחוץ לטווח האש- עד שאתה מגיע לשטח ומבין שהבוץ העיראקי עמוק ושילדים חפים מפשע גם מתים מהפצצות החכמות. רק כשאתה נמצא תחת אש אתה מבין מה כל כדור עושה ועד כמה זה יכול להיות מבעית..

למעלה