ת.מ.א 38 - מה עם השוכר??

• פותח הנושא jam10
  • פורסם בתאריך

jam10

New member
ת.מ.א 38 - מה עם השוכר??

אני שוכרת דירה מזה כשנה. החודש חידשתי את החוזה לשנה נוספת. הוא לידיעתי כי יהיה שיפוץ ת.מ.א 38 הכולל שיפוץ בתוך הדירה.
בעלת הדירה לא יודעת מתי יתחיל השיפוץ
1)כמה זמן מראש עליה להודיע לי על פינוי? (לא אוכל לגור בזמן השיפוץ)
2) יש סעיף בחוזה" השוכר ישא בכל התשלומים מתחילת תקופת השכירות ועד תום תקופת השכירות ו/או פינוי המושכר לפי המאוחר, כולל ארנונה, מים חשמל.." מה זה אומר בעצם??
3)סעיף נוסף " מתחייב השוכר לשאת בתשלום מלוא דמי השכירות גם אם מכל סיבה שהיא יעזוב /יפנה/יפונה כדין מהמושכר לפני תום תקופת השכירות" זה חוקי?????
תודה

לא ברור לי מדוע חתמת על החוזה

מבלי להסדיר במסגרתו את עניין התמ"א.
היה צריך לכתוב בחוזה גם שצפוי הליך תמא, גם שהדבר יחייב פינוי המושכר וגם כמה זמן מראש עליה להודיע לך על התחלת העבודות ואם לא כתוב אז כדאי שתסכמי אתה את זה עכשיו.
ברור שאם עליך לפנות את המושכר עקב אילוץ שלא נובע ממך אינך חייבת בתשלומים (אבל גם את זה ראוי היה להבהיר במסגרת ההסכם).

זה חוקי, אבל למה חתמת על דבר כזה?

לפי הציטוטים שלך, את אמורה לשלם שכירות וארנונה עד גמר החוזה גם אחרי שיפנו אותך מהדירה בגלל השיפוץ.

מרינהג

New member
חותמים כשאין ברירה...

רוצים לשכור דירה, למשכיר יש איזה חוזה שהוא טוען שלכל השוכרים חתמו עליו...
שכיר רק רוצה לשכור ולבלות את הזמנו בבתי משפט, אז חותמים על חוזה שהוא לא מאוזן ולא מגן על שוכר ולא מגדיר חובות המשכיר היטב אם בכלל.
ברור שיש כאן בעית תרבות השוכרים: אם כל השוכרים לא היו מסכימים לחתום על חוזה כזה, החוזים היו משתנים...
השאילה איך בית משפט, במקרה ומגיעים לזה.., מתיחס לחוזה כזה?

להערכתי בית משפט לא יורה על אכיפה

של סעיף דרקוני כזה, לפיו על השוכר לשלם שכ"ד עבור מלוא התקופה גם במקרה שאולץ להתפנות.
השוכר יוכל לטעון גם שמדובר ב"עשיית עושר ולא במשפט" והלא בתקופת העבודות המשכיר מקבל שווי שכ"ד מהקבלן.
תשלומי ארנונה בכל מקרה לא יהיו בתקופת העבודות.

למעלה