ת"ל למעונות

יעל11כהן

New member
ת"ל למעונות

רציתי לשאול אם מישהו יודע על אתר שבו יש ת"ל כתובה למעונות (גיל 2-3) - אם יש בכלל דבר כזה. בתי בת השנתיים עדיין לא הולכת למעון. בבקר היא אצל סבתא. אחה"צ אני רוצה לתת לה מעבר לטלויזיה/וידיו וספרים. וכן דפי צביעה. 3 פעמים היא הולכת איתי למשחקיה - שבה היא נפגשת עם ילדים. אבל אני מחפשת אם יש ת"ל מסודרת לילדים שנמצאים במעונות בבקר, או שמא אלה מתפקדים כמוסד שמרטפי בלבד.
 

יעל11כהן

New member
ת"ל = תכנית למודים

כלומר, מהם ההדגשים שיש ללמד (אם בכלל) ומהם ההישגים המצופים מהילדים בסוף שנה"ל.
 
במעונות תמצאי לעתים דיווח להורים

את פשוט יכולה להציץ בלוח המודעות - במקום בו ההורים מחכים. הם כותבים שם מה עשו בגן היום (במעון). את יכולה גם לדבר עם המטפלת האחראית, יתכן שתזכי לשיתוף פעולה. בגדול, במעונות יש מטפלות ולא גננת. זה לדעתי מה שמבדיל מבחינת התכנים. החובה להעסיק גננת אחראית קיימת רק מגן חובה כמדומני. אולי תנסי גם בפורום גננות? בטח יש להן מידע מדוייק יותר
 
תוכנית לימודים מסודרת

יש רק מכיתה א עד יב. למעונות וגנים אין ממש, זה תלוי ביצירתיות של הגננת. תפקיד המעון כמוסד שמרטפי. כמובן שבחגים יש שירים ויצירה מתאימים וכו'. אבל אין תוכנית!
 
למעלה