תת תריסיות

תת תריסיות

אני צריכה סיוע דחוף אם לא אני משתגעת אצל הבן שלי בן חודש גילו עוד במחלקת יולדות תת תריסיות כלומר תת פעילות של בלוטת התריס, חוסר בהורמון תירוקסין אני יודעת שזה לא סוף העולם אבל רציתי לדעת האם למישהי יש מושג לגבי הבעייה והאם הוא יצטרך ליטול תרופות כל חייו להסדרת פעילות זאת דרך אגב הערכים שנמצאו הם: T3 2 T4 7.8 TSH 7.7 תודה למי שיוכל לסייע לי או לפחות להרגיע אותי אורית

congenital hypothyroidism

שלום אורה, אני מתפלאה שלא הסבירו לך את משמעות הממצא. מה שיש לבנך הוא סה"כ לא מאד נדיר כוון שאחד מכל 5000 ילודים נולד עם הבעיה הזו. זו הסיבה שקיימת בדיקת סקר. אם מתחילים את הטיפול בזמן לא צריכה להיות בעיה, ואין סיבה להכנס ללחץ. הסיבה השכיחה ביותר לתת תריסיות מולדת היא חסר התפתחות של בלוטת התריס, או התפתחות חלקית בלבד. וכן, זהו טיפול לכל החיים. בכל מקרה לא הייתי מתפתה להפסיק טיפול, אפילו לא לנסיון, לפני גמר התפתחות מערכת העצבים של בנך. כלומר לא לפני גיל 3-4. עד אז הוא יקבל טיפול, יהיה במעקב אצל אנדוקרינולוגים פדיאטריים, והכל יהיה בסדר. תינוקות צריכים בד"כ מינונים יחסית גבוהים וכשיגדל יזדקק למינונים יותר נמוכים, ו... הכל יהיה בסדר.

ועוד שאלה אם אפשר......./images/Emo163.gif

ד"ר קרן שלום תודה על התייחסותך, מקווה שיהיה בסדר אבל יש לי עוד רק שאלה קטנה: האם הסיפטומים של התת תריסיות מופיעים כבר עכשיו בגיל חודש, או שרק בגיל חצי שנה לערך? אני רואה אצל הבן שלי תופעות כגון לשון בחוץ, מאמץ כמו עצירות (למרות שיש לו יציאות) ועוד.... תודה שוב אורית

תת תריסיות אצל ילוד

שלום אורית, לא צריך גםלהסתכל על הבן שלך תחת מיקרוסקופ. אני יודעת שאת מאד חרדה וזה לא פלא שאת מתבוננת בו בזכוכית מגדלת, אבל כל התינוקות מתאמצים לפעמים ליציאה וכולם לפעמים עם הלשון בחוץ. אם הבן שלך מקבל טיפול, ואם הוא אובחן ביום השלישי לחייו הוא מקבל טיפול מתאים אני בטוחה, אל תחפשי בכוח סימפטומים. מה שיקבע הן בדיקות הדם. האם הוא כבר עבר בדיקה חוזרת מאז שהוא אובחן? את חייבת להרגע. התינוקות שמאובחנים בלידה ומטופלים מיד בד"כ 100% בסדר.

נכון אבל....

שלום לך ד"ר קרן הבן שלי אומנם אובחן בגיל 3 ימים לערך וכן הוא עבר 2 בדיקות חוזרות מאז שאובחן הבדיקות לצערי אימתו את הממצאים. מתי צריך להתחיל בטיפול??? יש לציין כי קבעתי תור לאנדקרינולוג אבל התור הוא לתחילת מרץ ואני מפחדת שלא יהיה מאוחר מדי כלומר שצריכים היו כבר להתחיל את הטיפול. הדבר היחיד שמנחם אותי שברוך השם הוא מתפתח וגודל יפה ואני רואה שינוי לטובה אצלו, הוא אוכל בסדר, הוא עירני לסביבה וכד. תודה רבה על הייעוץ ו...כן גם על האוזן קשבת אורית

תת תריסיות מולדת

שלום אורית, אני לא מאמינה שאם האבחנה אומתה עוד לא התחילו טיפול. מהר לאנדוקרינולגו פדיאטרי ללא כל יום דיחוי נוסף! חשבתי שהוא כבר מטופל!

למעלה