תת-תזונה?

pumiki25

New member
תת-תזונה? ../images/Emo18.gif

אולי השאלה שלי היא קצת...רטורית? ובכל זאת, אני רוצה לוודא. בחודשים האחרונים (אפילו בשנה-שנתיים האחרונות) אני פחות או יותר לא אוכלת. יש לי עבר (והווה, מן הסתם...) של הפרעות אכילה - אכילה כפייתית ובולימיה לסירוגין. כיום אני כמעט ולא אוכלת. לא מתוך רצון לרדת במשקל - אני פשוט לא רעבה. אני קמה בבוקר, שותה שוקו ואוכלת מעדן. בשארית היום אני שותה עוד כמה כוסות שוקו, וזה הכול. אני מתחילה לתהות כיצד המצב הזה משפיע עליי. המשקל שלי תקין לגילי - כך שאני לא חושבת שאני במצב של תת תזונה. ובכל זאת - האם "תפריט" שכזה מצביע על חסך רציני בתזונה? רציונאלית, אני יודעת שכן, ועם זאת - מכיוון שלא חוויתי תופעות מוקצנות או חריגות במיוחד - אני תוהה עד כמה רבה ההשפעה של המחסור בתזונה, אם בכלל - אם לגוף שלי "מזיז". כרגע, לא האוכל עצמו הוא שמדאיג אותי. אכלתי לאחרונה ביום שני שעבר - ובימים האחרונים אני מרגישה חוסר שקט אקוטי, שינויים קיצוניים במצב הרוח (אפילו יותר מהרגיל - אני מטופלת תרופתית) ועליתי בבת-אחת מצריכה של חפיסת סיגריות אחת ליום - לשתיים (חסך אוראלי?). כמו כן - אני עייפה מתמיד (אני מטופלת תרופתית כבר 10 שנים וגם מאובחנת עם תסמונת העייפות הכרונית - CFS), ומתקשה לחשוב ולהתרכז. כך שמה שאני שואלת הוא בעצם - עד כמה משפיעה התזונה הלקויה שלי על תחום העישון, הקוגניציה וכו'? המון תודה, ומתנצלת על הניסוח הקלוקל...

כדי להיות בתת תזונה לא צריך

להיות בתת משקל, והשניים לא חייבים לבוא יחד. לפי מה שאת מתארת הגוף שלך בהחלט במצב של תזונה, על אחת כמה וכמה אם לוקחים בחשבון שגם העבר התזונתי שלך לא היטיב עימו במיוחד. אי אפשר להצביע נקודתית מה נגרם בגלל התזונה, מה בגלל פסיכולוגיה, מה גם וגם ובאיזו צורה. את באופן כללי במצב גופני ונפשי ירוד (את החלק הנפשי אני משערת מתיאורייך של הפרעות אכילה, מצבי רוח וכו'). אני ממליצה לך לראות רופא, ולא להתמהמה. מקבלים רק גוף אחד, ולהרוס אותו בצורה שיטתית זו לא דרך טובה לחיות בגוף הזה.

למעלה