תת פעילות

• פותח הנושא IDEA
  • פורסם בתאריך

IDEA

New member
תת פעילות

בת 27 בבדיקות שגרתיות: TSH-9.64 T3- 2.15 T4- 13 אנדוקרינולוג הפנה אותי לבדיקות דם נוספות 1. האם חובה לקחת אלקטרוסין עם תוצאות אלו? 2. האם עלולה להיות בעיה בכניסה להריון/טיפול שונה למצב אם מתכננים כניסה להריון? תודה עדי

תת פעילות תת קלינית

שלום עדי, אני מבינה שבעצם לא היו לך תלונות וכי התוצאות האלה באו במפתיע. מה שיש לך הוא מה שקרוי compensated hypothyroidism. כלומר, יש לבלוטה קושי לפעול אך ע"י הגברת גירוי ה-TSH היא מסוגלת לייצר כמות הורמונים תקינה ולכן, לרוב, אנישם עם תוצאות כאלה אנים סימפטומטיים. כך שחובה לקחת טיפול אין עדיין. ואולם, את אישה צעירה, מה שיש לך היא מחלת Hashimoto's, וקרוב לוודאי כי במשך הזמן המצב ילך ויתקדם. מקבול להתחיל טיפול ב-TSH מעל 10, אבל אצל אישה צעירה עם ערכים כאלה, זו לא טעות להתחיל כבר טיפול. בכל מקרה תצטרכי כעת להיות במעקב אחת לכמה זמן. אני לא מניחה שזה יקשה עליך להרות אבל אם את מתכננת זאת אז אני ממליצה לך בחום להתחיל טיפול ולהיות מאוזנת לקראת ההריון. גם בהמלך ההריון עשויים להיות שינויים וצורך בתוספת מינון ולכן נחוץ מעקב צמוד אז.

IDEA

New member
תוצאות בדיקות חוזרות+נוספות

ד"ר תורג'מן שלום, בהמשך לתוצאות הקודמות נשלחתי לבדיקות חוזרות בהפניית אנדוקרינולוגית התוצאות: TSH 5.67 T3 2.24 T4 14.1 בדיקת אימונולוגיה: THYROGLOBULIN Ab 12.30 NEGATIVE THYROID MICROSOM Ab 30 NEGATIVE 1. האם לאור התוצאות הנ"ל יש מקום לטיפול? 2. מה משמעות תוצאות בדיקת האימונולוגיה? האם המשמעות היא שאין מדובר במחלת השימוטו? 3. כיצד עלי להתנהג כעת אם ברצוני להיכנס להריון? 4. האם ישנן בדיקות נוספות שכדאי/יש צורך לבצע (מאילו סיבות מבצעים בדיקת רמת פרולקטין והאם יש קשר לבלוטת התריס)? מתנצלת על מבול השאלות הסוגיה החשובה לי ביותר - האם יש בעיה להיכנס כעת להריון? המון תודה עדי

למעלה