תת-משקל וצבא

shalgona

New member
תת-משקל וצבא

לאחרונה ירדתי 7 קילו מהמשקל. אני 170 שוקלת 43 קילו. אין לי הפרעות אכילה או בעיות נפשיות....אני בבירור רפואי לגבי הסיבה בירידה במשקל (יש לי חשד לקרוהן ואם יש לי את זה אז ייתנו לי פרופיל 21). איזה פרופיל ייתנו לי? הם יכולים גם לא לגייס אותי? או יידחו לי את הגיוס עד שאני אעלה במשקל?

PinkyRaSta

New member
הם יכולים הכול ../images/Emo210.gif

קודם תבררי מה יש לך. אמרת שיש חשד למשו, תבררי אם זה זה קודם. הם יכולים לתת לך פרופיל 64 והם יכולים גם לא לגייס אותך אם המצב ממש חמור. אם זו איזושהי מחלה שצפויה להשתנות אז יכולים לתת פרופיל 24 זמני, עד לשיפור המצב, וזה בדרך כלל גורר גם דחיית שירות. תכלס זה התאמה בין גובה למשקל, אני מכירה כמה בנות ששקלו כמוך אבל הגובה שלהן הוא סביבות 1.50-1.60 ככה שזה מתאים, ואצלך היחס גבוה מדיי. תבררי מה הבעיה, בעיקר בשבילך ובשביל הבריאות שלך ואחר כך בשביל הצבא.

shalgona

New member
תודה על התשובה

הרופא אמר שאם יש לי את המחלה הזאתי-זה מחלה כרונית-אז נותנים ישר פרופיל 21

אהם.

חברה של אחותי 1.73 שוקלת 41 קילו, בלי הפרעות אכילה, בלי מחלות, פשוט חילוף חומרים מטורף. נתנו לה חצי שנה לעלות במשקל, ניסתה הכל-שייקים, ג'אנק פוד וכו', עלתה 2 קילוגרם בלחץ. אחרי החצי שנה, שראו שהיא לא מצליחה, עשו לה עוד כמה בדיקות רפואיות ופטרו אותה משירות בסופו של דבר.

shalgona

New member
../images/Emo208.gif

מזל טוב

קצת על קרוהן. אני לא יודעת מה סיפרו לך הרופאים אך חשוב שתביני לקראת מה את הולכת. מחלת קרוהן היא מחלה אוטואימונית (הגוף תוקף את עצמו) שפוגעת בחלקים נרחבים במערכת העיכול. אצל כל אדם הפגיעה היא באיזור שונה אך אצל הרוב הפגיעה היא באיזור האיליום הטרמינלי, האיזור בו מתעכלים הסיבים. נכון להיום לא ידוע הגורם למחלה. בנוסף המחלה משפיעה שונה על כל אדם ואדם. רוב החולים במחלה מורידים במשקל באופן דרסטי, אחרים מעלים במשקל באופן דרסטי. כיוון שאת כרגע בבירור לחשד לקרוהן אני ממליצה לך לשלוח מכתב מהגסטרו שלך ומרופא המשפחה בנוסף למכתב אישי ממך ללשכת גיוס המתאר את המצב. במקרה זה סביר להניח שתקבלי פרופיל 24 עד לבירור המצב באופן סופי. הסיבה להמלצה זו נעוצה בעובדה שאם תתגייסי היום לצבא (גם עם תת משקל) את תסבלי.מניסיון, האוכל בצבא אינו מתאים לחולי קרוהן, יקח זמן עד שתראי גסטרו ועוד הרבה יותר זמן עד שתקבלי את הבדיקות הנחוצות. במצב של פרופיל 24 הגיוס נדחה, ככה שתוכלי לסיים בירור באזרחות. בנוסף אני ממליצה לך לבדוק את האתר של אגודת חולי קרוהן וכוליטיס בישראל http://www.ccfi.org.il/ccfi.html האתר עצמו מלא בתשובות בכל הנוגע למחלה ולצבא. בנוגע לתת משקל. אומנם כרגע התת משקל הוא מעט קיצוני, אך אני בספק אם זו הסיבה שבגללה ידחו לך גיוס או לא ייגייסו אותך, הקרוהן משחק תפקיד קצת יותר רציני במקרה הזה רק בריאות.

shalgona

New member
כבר עשיתי בדיקות

והם העלו חשד כבד לקרוהן......לצערי... נשארה לי רק בדיקה אחת בשבוע הבא כדי לאשר את האבחנה וכבר שלחתי לצבא מסמכים ומכתב מהגסטרו.

חשד הוא בגדר חשד

עד שלא הוכח אחרת. אני מנחשת שהבדיקה היא או פסאג' באריום או גסטרוסקופיה מכל סוג שהיא. דבר ראשון בהצלחה. המחלה לא כל כך נוראית כמו שאת מדימיינת לעצמך. יש אוכלוסיה מאוד גדולה בארץ של חולי קרוהן (ואני ביניהם) שחיים חיים מלאים ללא כל בעיות ביום יום. חשוב תמיד לחשוב חיובי ולהסתכל על מחלה בגישה חיובית, ככה תרגישי הרבה יותר טוב עם עצמך, וזה עובד גם פיזית. בכל מקרה הסיבה שבגללה תשוחררי היא לא תת המשקל אלא הקרוהן עצמו. שיהיה בהצלחה, אם יש לך שאלות בקשר למחלה את מוזמנת לפנות אלי.

shalgona

New member
תודה

נשאר לי לעשות קולונוסקופיה.. עשיתי כבר את הבדיקה עם הבריום וראו היצרות באילאום הסופי. את התנדבת לצה"ל?

לא התנדבתי

גילו לי את המחלה במהלך שירותי הצבאי. קולונוסקופיה היא סוג של גסטרוסקופיה (כלומר הסתכלות על מערכת העיכול שלך), בכל מקרה, המלצה חמה - תדרשי טשטוש, זה יותר כואב ממש שזה נראה.

shalgona

New member
ברור שאני אבקש...

לפחות אני מתנחמת בזה שייגלו לי את הבעה לפני הצבא ולא במהלך הצבא... בטח סבלת הרבה עד שהם התייחסו אליך ברצינות,לא?

לא בדיוק

כיוון שהתחלתי בירור לפני הצבא היו לי מסמכים שחייבו התייחסות ועל כן זכיתי לראות גסטרו אחרי פחות מחודשיים (שזה נס בצבא). מעבר לכך אני מבינה קצת בתחומי הרפואה ואני מכירה טוב את חוק זכויות החולה לכן אני יודעת להתעקש על הדברים שמגיעים לי, דבר שרוב החיילים לא יודעים לעשות.

PopPy

New member
הממ,

אפשר להטריד אותך עם שאלה אישית לגבי כל נושא הטיפול הרפואי (או בעצם, חוסר הטיפול הרפואי) במסרים? :)

למעלה