תת מודע

StreetSpirit

New member
תת מודע

שלום לכולם. זו פעם ראשונה שלי בפורום ולאחרונה התעניינתי בנושא התת מודע שאני צמאה למידע. האם לאדם כוחות עצומים ואינסופיים שהוא אינו מודע להם? האם כל האנשים נולדים עם אותה רמת עוצמה? אם אכן כוחו של האדם טמון בתת מודע שלו הרי שאיו מקום לאמונה באלוהים מסויימים (ז"א אלוהים שאינם מוגדרים כבן אדם עצמו) אשמח לתשובות ולתגובות בנושא

barsho

New member
תת מודע

היי גם אני חדשה כאן בשביל יותר פרטים על התת מודע כדאי לך לקרוא את הספר "כוחו של התת מודע" בעזרתו למדתי על עצמי כל כך הרבה דברים ועזרתי לעצמי כל כך. שווה לנסות בהצלחה, הדרך מכאן היא רק יפה יותר

תת המודע-

שלום לך ברוך בואך פהואין אדם שאינו צמא למידע זה או אחר ואנסה לענות לך תשובות מאמתחתי שלי לאדם אינטלגנציה אין סופית, הידע נמצא בו, אך לא תמיד הוא יודע לעשות בו שימוש נכונה, וזה למה? כי האדם לא תמיד יודע להבחין בין טוב לרע-(ואני לא מתכוונת לטוב ורע שמגדירים אדם לכשירות לעמוד לדין או לא) טוב=חיים רע=מוות ואתן דוגמא לטוב לקח "טוב" נתתי לכם-תורתי אל תעזובו. (לא זוכרת מי אמר) דוגמא לרע וראה ה´ כי רבה "רעת" האדם, וכל יצר מחשבות ליבו רק "רע" כל היום. כך שאם תבחין בין טוב לרע תוכל לעשות שימוש בידע האינסופי שטמון בך כולנו נולדים עם אותה העוצמה מסיבה אחת כי בכולנו קיימת נשמת חיים אלוקית שהיא באה מאותו המקור. באשר למקום לאמונה באלוקים אלוקים נתן לאדם את הכח לשלוט בחומר אולם הוא ברא אותנו, לכן לבורא לעולם תהייה שליטה על ברואיו אתה יכול להשתמש בכח תת המודע שלך לדברים טובים אך ברגע שתבחר לעשולת בכח זה שימוש לרעה כאן יתערב כוחו המופלא של בוראיך-ויעצור אותך. בברכת חג שמח ושבת ברוכה וקסומה

ברוך בואך סטרייט ספיריט -עוצמה|חיבו

היי ידע נמצא היום באין ספור ספרים. ידע שחלקו נכון חלקו מעוות ויש גם ספרות שהיא נכונה בעיקרה. נשאלת השאלה מה נכון ומה לא נכון? רצוי להצמד אל סופר מסוים שנוח לנו עם האנרגיות שלו או עם כתביו. עבורי הספר הכי נכון לי הוא התנ"ך שהוא המעטפת והצופן להבנת המון דברים. הבתוך שלו הבפנים הנשמה של התנ"ך עבורי הוא ספר הזוהר ממנו אני שואבת המון תשובות לכל מיני שאלות שעולות כאן. מכוון שאני לא נשענת על פרושי מפרשים אלא נשענת על פרושי הנשמה שלי יכול מאד להיות שגם האינפורמציה שאני מעבירה לא בדיוק מתאימה לרוב הקוראים. בכל מקרה היכולת להבדיל בין טוב לרע היא פשוט אימון של הנשמה, נקרא לזה התבוננות בזוית אחרת. ולשאלותיך: לאדם יש כוחות עצומים שהוא לא מודע להם. ניקח לדוגמא את מוח האדם הרי הוא המכונה ששולטת על כל פעולה ופעולה בגופנו וגם על פעולת הלב. ללא מוח מתפקד אדם יהיה צמח במידה שרק הלב יתפקד. לכל איבר ואיבר בגוף יש משמעות ותפקיד. גוף האדם משול ל"עץ החיים"... "היודע סוד גוף האדם יודע את סוד הבריאה כולה"... מכאן שהאדם לא יודע את כל סודות הגוף כי אחרת הוא היה שולט על הבריאה. רבים מאד המדענים שמנסים לחקות את פעולת המוח בכל מיני מישורים וההוכחה הכי ברורה והכי מוחשית לנו היום זה המחשבים המשוכללים שבזכרונם הם מחקים את המוח. חמודה האם ידעת שאנו מנצלים בקושי 5% מהמוח שלנו. אנשים שנחשבים גאונים מנצלים 15% ממוחם. המקובלים שחוקרים בקבלה ובזוהר מסוגלים לנצל עד 20% מהמוח בלבד. אז ראשית עלינו ללמוד להפעיל עוד 15% על מנת להבין דברים ואיכן מסתתרים להם 80% הנוספים? כל אדם נולד עם מח כך שכל אדם נולד עם פוטנציאל עוצמתי רב. לא מבינה את הקשר בין שלילת האלוהות לבין כוחו של האדם הטמון במוחו. לדעתי זה בדיוק ההיפך: ככל שתתחברי אל עצמך אל נשמתך אל החלק היצירתי שבך אל התת מודע שלך ככה תתחזק האמונה שלך בבורא עולם ותוכלי לחוות ניסים קטנים שמתרחשים יום יום וביכולתך לברוא אותם בעזרת האמונה בבורא עולם וביכולת שלך להתחבר איליו דרך נשמתך. אם נדע להתבונן נכון נדע גם להפעיל מתגים מסוימים בעזרת ההבנה והידע של הצפנים שחווים במוחנו. הידע נעלם מידיעתנו מכוון שעד שלא נהיה נקיים זקים וטהורים בכוונותנו לא נוכל לדעת את הצפנים כי אנו עלולים סתם מתוך סקרנות לנסות להפעילם ולגרום לנזק. מי שמנסה את הצפנים ולא מודע למה שהוא עושה פשוט חוטף את "אפקט הבומרנג" אז בשביל מה זה טוב. אני מציעה למי שמתענין בחקר המוח להתחיל ללמוד כל דבר צעד צעד וההמלצה האישית שלי היא דוקא "דרך עץ החיים"... בוודאי יבואו אנשי דת וינסו להפריע לסקרנים בדרך, זה כבר סיפור אחר. לא צריך להיות איש דתי או דתיה על מנת להחשף ללמודי הקבלה או לקרוא להנאתנו את הזוהר הקדוש, צריך פשוט רצון והכוונה. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

conatus

New member
תת ידיעה

תת המודע מרתק ביותר מכיוון שהוא ממחיש את העובדה שכל החלק המודע שלנו נשען על חלק מסתורי לא ידוע גועש ורועש. לאדם כוחות סופיים ביותר מפני שהוא רק חלק מתוך השלם ( היקום ) והוא חלק סופי ולכן כוחותיו סופיים. אנשים נולדים עם עוצמות שונות ואם נתרגם זאת לשפת הטבע הרי שהגוף שלנו נמצא בעולם החומרי ( הנפש נמצאת במקום אחר ) ובעולם החומרי אנחנו יודעים שישנם כוחות רבים שאחד מגביל את האחר וכך גם עם בני האדם. מאיפה הבאת את המידע שכוחו של אדם טמון בתת המודע שלו ? אם זו הנחה על מה היא מתבססת ? אולי חולשותיו ולא כוחותיו מסתתרים שם. בקשר לאלוהים - את צריכה להחליט האם את עם הדת הטוענת שאלוהים הוא ישות חיצונית מהעולם או שאלוהים הוא אינו ישות חיצונית מהעולם בו אנו חיים ואם הוא לא ישות חיצונית אז מה הוא בעצם ? אשמח להרחיב על כך אם תגלי התעניינות. ממני conatus

למעלה