תשתית לאינטרפוץ 4

• פותח הנושא i82
  • פורסם בתאריך

i82

New member
תשתית לאינטרפוץ 4

שלום רב,
מה סדרי גודל של תוספת תשתית של אינסטלציה לאינטרפוץ 4?
וכמה עולה אינטרפוץ 4 סדרת חמת לדוגמא?

הקבלן שלנו נותן אינטרפוץ בסיסי ביותר של טוש שאפשר לתלות אותו. ואנחנו חושבים לשדרג במקלחת הראשית יש שם טוש ואמבטיה. האם כדאי בשניהם לשים אינטרפוץ 4?

יש לנו עוד 2 מקלחות בבית, אבל אני חוששת שהעלויות יהיו גבוהות מידי...

אשמח לעצה בנושא,

תודה :)

קרן1967

New member
הכל עניין של כסף וטעם

אני לא מעצבת אבל לא מזמן היתה לנו אותה דילמה. לנו יש 3 חדרי רחיצה בכולם לשים אינטרפוץ 4 דרך היה יקר מאוד. הרי זה לא רק תוספת עלות של אינטרפוץ עצמו אלא גם תוספת לקבלן, שהיא משהו כ- 500 ש"ח על כל אחד. באמבטיה זה בכלל סיפור יקר, כי קבלן מתחייב לא לאינטרפוץ אלא לברז ושם עלות תהיה על עבודה מלאה. עשינו פשרה: באמבטיה אחת השארנו ברז והוספנו מוט מעוצב עם ראש ומזלף. באמבטיה שניה רק ברז, במקלחון בחדר של בת עשינו הכל סטנדרט - אינטרפוץ 3 דרך ובמקלחת בחדר שינה שלנו עשינו אינטרפוץ 3 דרף ומוט מעוצב עם מסג'. זה יצא יותר זול משמעותית, אבל לא פחות יפה לטעמי.
בבניה עצמית או אם לא הייתה לי הגבלה של תקציב הייתי כנראה הולכת על אינטרפוץ 4 דרך, אבל לא בטוחה, כי אני לא סובלת צ'ובצ'יק שיש באינטרפוץ 4 דרך וצריך תמיד למשוך אותו.

zivaf2

New member
קודם כל תגדירו את הצורך

4 דרך עושים אם יש סיבה לכך-
למשל כשיש אמבטיה ורוצים גם פית מילוי, גם טוש וגם ראש גשם,
או כשרוצים במקלחון לשים ראש גשם נפרד מהמזלף הידני (כי יש גם ערכות משולבות שמתאימות ל3 דרך),
העלויות לא צריכות להיות מאד גבוהות. האינטרפוץ עצמו יקר מעט יותר, ולמיטב הבנתי על העבודה לא אמורים לחייב אותך יותר כי זו כמעט אותה עבודה.

i82

New member
תודה על התגובות

העניין שהקבלן לא נותן לא אינטרפוץ 3 ולא אינטרפוץ 4.
אלא אינטרפוץ עם ידית טוש.
בכדי לעשות ראש טוש, זה עוד כ-500 ש"ח איך שאני מבינה מכם ולפי מה שקראתי לקבלן (תשתית). ועוד שדרוג לאינטרפוץ 3.
כמה עולה אינטרפוץ 3 של חמת לדוגמא?
אנחנו נורא מתלבטים אם כדאי, והאם לא כדאי להשאיר ידית של טוש.....

תודה

zivaf2

New member
אין דבר כזה

אם הקבלן נותן אינטרפוץ- הכוונה ל3 דרך, אין פחות מזה.
אתם תדרשו לשלם את ההפרש ל-4 דרך, ואת עלות האביזר שאותו תרכשו איפה שאתם רוצים, אם זו פית מילוי, או שזה ראש גשם וכו', המחירים הם החל ממאות שקלים בודדים לאביזר וכלה באלפים.

i82

New member
לא בטוחה

הקבלן אמר שזה אינטרפוץ רק עם ידית. לא כולל ראש.....

זה לא נשמע כמו 3....

zivaf2

New member
הסבר

אינטרפוץ מורכב משני חלקים: חלק פנימי בתוך הקיר, וחלק חיצוני שזו בעצם הידית שאיתה את פותחת וסוגרת את הטוש/ ברז או מה שלא יהיה.
הטוש/ ראש גשם/ פית מילוי הם אביזר נפרד שנקנה ומורכב בפני עצמו.
אם הקבלן נותן אינטרפוץ, הוא נותן בנוסף ככל הנראה רק טוש, ולא ראש גשם.

i82

New member
נכון. זה מה שהבנתי.

אז בכדי ליצור תשתית של ראש גשם-זאת עלות של תשתית לקבלן-כי הוא הרי לא נותן את זה כרגע. נכון?

תודה שוב :)

zivaf2

New member
כן

אם את לוקחת אינטרפוץ 4 דרך הוא צריך בעצם להוציא צינור מהאינטרפוץ למקום שבו יצא הראש גשם, בנוסף ליציאה הרגילה של המזלף.
אם את לוקחת אינטרפוץ 3 דרך ומחליטה שיהיה לך רק ראש גשם, התשתית היא אותה תשתית, גם אם המיקום של היציאה שונה.

meravsade

New member
ממליצה תמיד

ללקוחות שלי להתקין 4 דרך בכל הבית
נכון מיקר מעט
אבל ללא ספק שווה את ההשקעה הכספית

1- אינטרפוצים הם מסוג הדברים שלא ניתן להחליף עוד שנה שנתיים לעומת ספה או מקרר או גוף תאורה
2- אנשים ממעיטים מאוד בחשיבות של נוחות\פינוק בחדרי הרחצה שלהם -וחבל
3- במקלחת מאוד נוח שיש גם ראש טוש וגם מזלף
4- באמבטיה מאוד נוח שיש גפ פיית מילווי וגם מזלף

שורה תחתונה? ממליצה בחום להשקיע את ההפרש - וחחיבת לציין שבמקרה הזה אפילו אינטרפוצים של חמת הם סבבה...

mikedoron02

New member
התקינו לי בדיוק עכשיו אינטרפוץ 4

קודם כל חושב להבין מה זה אומר אינטרפוץ 3 או 4
לאינטרפוץ יש שתי כניסות - מים חמים ומים קרים. הוא מערבל בינהם ובמקרה של אינטרפוץ 3 הוא מוציא ליציאה אחת (2 כניסות 1 יציאה מכאן 3) ובמקרה של אינטרפוץ 4 יש שתי יציאות שניתן לבחור מבינהן על ידי בורר. אני קניתי אינטרפוץ 4 של מדגל והוא עולה בערך 70 ש"ח יותר מאינטרפוץ 3. ההתקנה עבור הקבלן היא ממש דומה פשוט יש עוד יציאה לקיר. לי זה נראה ממש מוגזם לבקש עוד 500 ש"ח אבל כבר גיליתי שכל מה שלא סוגרים עם הקבלן לפני חתימת חוזה הוא פתח לעושק.

mikedoron02

New member
תלוי בדגם

אני קניתי בהום סנטר ב - 400 ש"ח (יש תמיד הנחות אז יצא בסוף הרבה פחות)

ולריו

New member
תראי, אינטרפוץ 4 עולה בערך 400 ש"ח ואת

משלמת רק את ההפרש ביחס למה שהקבלן רוצה לתת לך, כך שזה לא ממש בשמים

i82

New member
ביררתי עכשיו עם הקבלן

הוא טוען שיכול לשדרג לאינטרפוץ 4 של חמת כולל עבודה סך של 850 ש"ח, נשמע סביר?

תודה

meravsade

New member
סביר מאוד

עבודה 500 שח ( הפרש כמובן בין 3 ל 4 -זה סביר)
הפרש בין אינטרפוץ עצמו עוד 250 שח גם סביר

רק כדי שתבקשי ממנו את דגם האינטרפוץ שהוא נותן לך
כי לחמת יש ויש
חמת היא חברה יבואנית שהיבוא שלה הוא מסין
בנושא הברזים -אכות היא מאוד חשובה -גם של החומר וגם של המנגון
שלא לדבר על כך שלא תגיעו ותופתעו לגלות מפלצת ענקית ומכוערת
כי גם ככה אינטרפוץ 4 דרך הוא דבר גדול -והזולים בנהם הם גם מכוערים להפליא

אחרי שהחלטתם לשדרג -מגיע התור של בחירת ראש הטוש והמזלף.
גם פה אתם יכולים לשדרג ולא לקחת את הסטנדרט של הקבלן -כמובן לפי רצון ותקציב

דרך אגב על מנת לפשט את ההסבר - 3 דרך זה המינימום מאחר ו 2 זה תמיד מים חמים ומים קרים -שאלו הכניסות
ואז מתחילות היציאות -
3 דרך -חמים + קרים+ יציאה אחת
4 דרך חמים+ קרים + 2 יציאות
וכו וכו
המקום היחיד שיש בו רק 2 דרך - אלו בדרך כלל שרותי האורחים -שפ יש כניסה אחת בלבד למים קרים ויציאה אחת

זה כל הסיפור

למעלה