תשריט מינימלי

vaada

New member
תשריט מינימלי

שלום רב,
מדובר על תכנית תקנונית, שמטרתה הגדרת גודל מגרש מינימלי בלבד, בתא שטח אחד ששטחו כ-20 דונם. ניתן יהיה להוציא היתרי בניה על סמך תכנית זו (מכוח תכנית קודמת מאושרת).
עפ"י סעיף 1.3 בנוהל, המתייחס לנושא של הגדרות מינימום לתשריט, אין התייחסות לשאלה האם תשריט מינימלי צריך לכלול רקע של מדידה במצב המוצע, אלא מתנה בהגשת קו הכחול (אנליטי), גבולות תאי השטח, יעוד עפ"י מבא"ת וקדסטר.
בבחינת סעיף 4.1 המתייחס למרכיבי המדידה, מצויינות התכניות המחייבות מדידה, לרבות סעיף ג' המתייחס לתכנית שמכוחה ניתן להוציא היתרי בניה למעט תכניות החלות על מרחב תכנון שלם או חלק ניכר ממנו אשר אינן משנות יעודי קרקע וקובעות הוראות כלליות בלבד.
השאלה היא האם בתכנית כפי שפירטתי לעיל, עדיין מוסד תכנון יכול לפטור מהגשת תשריט מצב מאושר ולאפשר הגשת תשריט מינמלי.
בברכה

תשריט מינימלי

שלום
אני מבינה שהפונה הנו נציג הוועדה?
חסר לי מידע כדי לענות לך בצורה חד משמעית.
על פניו, תכנית של 20 דונם אינה אמורה ליהנות מפטורים, לא של מדידה, לא של גבול אנליטי ואפילו לא של צביעת היעודים, כלומר, שלא ניתן להגישה עם תשריט מינימלי.
אבל בהחלט יכול להיות שהנתונים החסרים לי כאן יספקו פרשנות אחרת שתאפשר לכם לפטור אותה מכל אלה, או מחלקם.
אני ממליצה לכם להתייעץ עם הרפרנט במחוז, או שתשלחו למרכז התמיכה יותר פרטים וננסה לסייע לכם בהחלטה.

למעלה