תשע הערים החופשיות.

תשע הערים החופשיות.

1. בראאבוס. 2. ליס. 3. קוהור. 4. פנטוס. 5. נורווס. 6. לוראת. 7. טירוש. 8. מיר. 9. וואלאנטיס. 1. בראאבוס. הסמל הוא הטיטאן. נודעת במתנקשיה. 2. ליס. הסמל הוא ? נודעת בבשמיה ובבתי התענוגות שלה. 3. קוהור. הסמל הוא תיש שחור. נודעת בוארגו הוט (מצחיק מאוד...) 4. פנטוס. הסמל הוא ? 5. נורווס. הסמל הוא ? 6. לוראת. הסמל הוא? 8 מיר. הסמל הוא ? נודעת באריגיה ובשטיחה. 9. וואלאנטיס. הסמל הוא ? אם מישהו זוכר יותר פרטים על סמלי הערים ועל התוצר הלאומי שלהן. או עוד פרטים מיחדים. למשל, האמונה היחודית לבראאבוס היא האמונה באל חסר הפנים. אבל אני לא ממש מצליח לזכור מה מייחד את בראאבוס. בשונה מליס שנודעת בבשמיה ובבתי תענוגותיה ובטירוש שנודעת בצבעיה.

nathaliesh

New member
../images/Emo6.gif מתייחדת בוארגו הוט ../images/Emo5.gif

בראבוס זאת העיר שאריה לומדת בה להיות מתנקשת? אם ככה אני הבנתי את האמונה שלהם לאו דווקא כאמונה באל חסר הפנים, אלא שפשוט הם מונותיאסיטים והם מאמינים שבעצם כל האלים הרבים שמיוצגים במקדש שלהם - הם פנים שונות של אל אחד, כמו שיש ספטונים שטוענים שהשבעה הם בעצם שבעה צדדים של אותו אל

כן. בראאבוס זו העיר בה אריה לומדת להיות מתנקש

בראאבוס. העיר בנויה על המוני איים בתוך לגונה. הכניסה אל הלגונה נשמרת בידי מגדל שמירה ענק בצורת פסל הטיטאן. באאבוס נבנתה בידי עבדים שברחו מוואליריה. אריה לומדת להיות מתנקשת בבית אגודת חסרי הפנים. אגודת מתנקשים שנחשבת כמו האנשים המצטערים אם לא לאגודה הטובה בעולם. האמונה הרווחת בבראאבוס היא האמונה באל חסר הפנים. בשונה מאמונות מונותאיסטיות אחרות כמו האמונה בשבעה שטוענת שהאל שלהם אמיתי ושל האחרים סתם בלוף, חסרי הפנים מאמינים שכל האלים הם אל אחד בעל פנים רבות. מבחינתם רהלור והאל הטבוע, האל של השבעה ואלי הצפון הם כולם שמות שונים לאותו האל. כל השמות נכונים, כל האמונות נכונות, וכולם מתייחסים לאותו אחד. אני חושב שזו פילוסופיה שקשורה בסוג של יסוד קסם או יסוד טבע שגלום בעולם של ששאו"ק. אותו יסוד שמדבר על ישות אחת בכמה פרצופים, מאפשר גם לחסידי האמונה להעביר פנים ודמויות שונות לעצמיותם ותודעתם. אם נכנס לויכוח תיאולוגי, אני יכול להציב דתות בעולם שלנו מול האמונות בששאו"ק. האמונה ברהלור מקבילה לדת הנוצרית שמאמינה שהבורא והשטן נלחמים זה בזה. האמונה באל הטבוע, באל הסוס הדותראקי, באל הסופה או בכוח העצים של אלי הצפון, היא סוג של אמונה פגאנית שסוגדת לכוח אחד בטבע ומתייחסת אליו ככוח עליון שיכול להשפיע על מאמיניו בתחומים אחרים. האמונה בשבעה היא סוג של אמונה פגאנית קדומה יותר, על פי הסבריו של הרמב"ם. בתקופה שבה עבדו אלילים, לדוגמא, את השמש והירח, כהתגלמויותיו של הבורא ולא כישויות עצמאיות. ועם כל זאת לא עבדו לבורא עצמו אלא לשליחיו והתגלמויותיו. האמונה באל חסר הפנים יכולה להיות הקבלה לאמונה היהודית, בה כל דבר בעולם, כולל השטן, הצל והאופל, הוא התגלמותו של האלוהים וכוחו בעולם. האמונה מכירה בכוחו המרכזי ולא מתפצלת להתגשמויות קטנות שמצביעות על כוח טבע כזה או אחר שנובע מניהולו של האל את העולם. מה דעתכם ???

nathaliesh

New member
יפה!

מאוד אהבתי את הניתוח שלך, אחרי קריאה שניה אני גם מסכימה איתו לחלוטין. מחשבה ממש יפה.

ידותון

New member
מעניין

תנני ואחלוק מעט עליך: רהלור ויריבו דומים באופן "מעורר חשד" לתיאולוגיה הדואלית של הזורואסטריות ושל הכתות הגנוסטיות הקדומות. השבעה שהם אחד לדעתי מקבילים דווקא לשילוש שהוא אחד של הנצרות. חוץ מזה אני מסכים איתך ונהנתי מאוד מההשוואה של חסר הפנים לאל היהודי.

בעניין הזה...

את התיאולוגיה הדואלית של הזורואסטריות בלה בלה בלה לא מכיר ולא שמעתי עליהן מימי. אני לא מומחה גדול בתיאולוגיה. אבל אם אתה לא מסכים איתי בנקודות שציינתי, אני מבקש ממך להתחשב בנימוקים שהצגתי ולענות עליהם. השבעה שהם אחד לדעתך מקבילים לנצרות בגלל השילוש הקדוש. העניין הוא שהשבעה כוללים את הזר. כלומר, בשבעה בעצם כלולים כל התגשמויות החיים, כולל הצד האפל. בשילוש הקדוש אין מקום לצד האפל. השילוש הקדוש וכוחותיו לוחמים קבוע בצד האפל ובגרורותיו. על פי האגדה, מים קדושים או כלי קודש מסוגלים להרוג שדים או משהו כזה (אם הבנתי נכון את העניין מסרטים שצפיתי בהם). אני יכול להסב את תשומת לבך להקבלות נוספות שמביעות את השקפת עולמה של הנצרות על שניים שנלחמים יחד על השליטה בעולם. הראשון הוא אביר הפנטזיה, טולקין. השני הוא רוברט ג'ורדן. בשני עולמות הפנטזיה האלו, השטן והבורא הם יריבים. הם נלחמים האחד בשני עד בוא יום הדין שבו הבורא ישמיד את השטן. ההקבלות בין "הסילמריליון" של טולקין לתנך כפי שרואים אותו הנוצרים, בולטות מאוד. לכן שוב אני מצביע על הדימיון בין האמונה הנוצרית לאמונה ברהלור שנלחם בשטן מראשית הזמן ועד קרב יום הדין שבו ישמיד אותו. עוד הקבלה בין כל הדברים האלו, על התפישה של הנצרות את קץ הימים כפי שנלקחה מן היהדות. שאצל היהדות אמור לבוא משיח, נצר לבית דוד, ולעורר את בני האדם למלחמות גדולות שתבאנה למלחמת גוג ומגוג ויום הדין וכו'. אצל טולקין, זה שובו של המלך, נצר למלכי נומנור שמאגד את העמים החופשיים של הארץ התיכונה למלחמת הטבעת הגדולה שבסופה משתחררים מכבליו של השטן. אגב, אצל טולקין יש איזכורים על יום דין גדול ואמיתי שיבוא בקץ הימים. באותו יום מורגות' ינסה לשוב אל העולם ו... ממש אפוקליפסה. אצל ג'ורדן זה שובו של הדרקון לאחר שושלת ארוכה, שיאסוף את כל בני האדם אל דגלו ויגיע לקרב האחרון ויושיע את האנושות מן השטן ומשרתיו. ועכשיו לשיר של אש ושל קרח. הנסיך שהובטח, נצר לשושלת עתיקה (אולי דם ואליריה, אולי עוד דברים). יש את הרמך שיעפיל על העולם, שכל בני האדם יהיו עדרו... יכול להיות שזה הולך יחד. בסופו של דבר גם הוא.. הנסיך שהובטח, ניצב מול "האחרים" שמצלצל לי ממש כמו ה"סטרא אחרא" ואמור להושיע את המין האנושי לקיץ הארוך וכו'.. האם ההקבלה ברורה? סבירה? או שהיא מעוותת ? על פי כל ההדמיות הללו, והיות ובשבעה כלול גם צד המוות, הכשפים, הזר וכו'...אני מחזיק בדעתי הקודמת בקשר להקבלה האמונתית הזו בהיסטוריה של המין האנושי שלנו. שאגב, זה שלב אמונתי מאוד קדום, עד כמה שידוע לי.

ידותון

New member
זה לא ויכוח שיש עימו וודאות

זה יותר עניין של מבט אישי ולכן אני לא אומר שאתה לא צודק אלא רק שמנקודת מבטי זה נראה קצת אחרת. מכל מקום, ממה שאני הבנתי בקריאתי, "הזר" לא מייצג את הרע או האופל אלא משהו חייזרי ולא מובן, את המיסתורין והמיסטי ולאו דווקא את הצד האפל. מה גם שהיחסים בנצרות בין אלוהים להילל בן שחר (השטן, המלאך הנופל, לוציפר) הם לא של יריבים שווים אלא יותר כמו בן המורד באביו שהסיבות שאביו נותן לו להמשיך במרד מבלי לחסל אותו סופית (כמו שהוא יכול) הם לתת בחירה בפני בני האדם וגם בגלל שהוא עדיין בנו והוא אוהב אותו. התיאולוגיה של אל האש דומה הרבה יותר ליריבים המושבעים, אהורה מאזדה, האל הטוב ואהרימן, האל הרע שהם אחים ואויבים שווי כוחות. אלים אלו הם האלים הדואלים של הדת הפרסית העתיקה הנקראת על שם הנביא הפרסי, זרתוסטרה. עד הכיבוש המוסלמי הדת הזו הייתה אחת הדתות הראשיות בעולם כך ומאמיניה התפרסו מביזנטיון ועד הודו. חוץ מזה, "הרמך שיעפיל על העולם" הוא מהדת הדותראקית ולא מדתו של אל האש. וגם אם לאל האש יש איזושהי תוכנית לאפוקליפסה או למשיח גואל הרי זה רק הקבלה אחת שאני לא כקריטית ביחס לנ"ל. בכל אופן, נראה לי שרק מרטין עצמו יוכל לסיים את הויכוח כך ש...

tanj

New member
זו השקפה של דתות רבות

המאבק בין האלוהי לשטני, בין האור והאופל, קיים כפי שציינתם ביהדות ובנצרות ובזורואסטריזם. אבל גם בדתות אחרות. למשל הרמאיינה- המיתוס ההינדי המפורס, בו נלחם ראמה- האווטר של וישנו, כנגד האל הרע רוואנה. או למשל האמונה הכנענית על בעל ומות שנלחמים ביניהם על הגמוניה עולמית והשפעת המלחמה על בני האדם על פי הדת הכנענית היא בעונות השנה. בעל הוא אל הגשם ומות הוא אל הקייץ בו הכל קמל ומת. כל אביב מנצח מות את בעל והורג אותו וכל סתיו בעל קם לתחיה והורג את מות וחוזר חלילה. אני מתאר לעצמי שגם בדתות שמיות אחרות יש אמונה בסיסית כזו אם כי אני לא יודע בודאות. שווה לבדוק את המיתוסים השומריים,האכדיים,הבבלים,הפניקים ועוד. נידמה לי שגם במיתוסים היווניים מהתקופה הקלאסית יש אמונה דומה אם כי הענינים שם קצת יותר מסובכים.

לא. לא אצל היהדות.

אצל היהדות השטן הוא שליחו של הבורא וכל אשר הוא עושה, בשליחותו של האל הוא עושה. השטן הוא כוח שטבע הבורא בעולם ותפקידו הוא להביא את המוות, לקטרג על העומדים בפני בית דין של מעלה וכו'. ביהדות אין שום מושג של מישהו שרב עם הבורא.

ידותון

New member
../images/Emo45.gif

"יוצר אור ובורא חשך עשה שלום ובורא רע אני יהוה עשה כל אלה" (ישעיהו מה ז)

tanj

New member
יש בזה משהו

אני לא יודע מספיק מיסטיקה יהודית בשביל להסכים או לא להסכים.

לאל האש יש אפוקליפסה למשיח גואל.

מליסנדרה נשלחה מאסשאי מערבה לחפש את אזור אהאי שקם שוב. עברה חצי עולם או משהו כזה. בראש שלי, אסשאי זה ההקבלה ליפן. יאי טיי, סין. ווסטרוז, אמריקה. גיס, המזרח התיכון. וואליריה, רומא. היא נסעה כל כך רחוק, והיא מלאת אמונה בשליחות שלה להדריך את אזור אהאי שנולד שוב על מנת לעמוד מול כוחותיו של האחד האפל בקרב האחרון...

tanj

New member
דווקא לי ניראה שמרטין מתייחס לווסטרוז כאנגליה

של מלחמת השושנים. יש כמה קוים דומים- מלחמת השושנים, חשיבות בתי האצולה, אאגון הכובש המקביל לויליאם הכובש, חומת אדריאינוס מול הסקוטים עזי הנפש- הקבלה לחומה ולפראים שמצפון לה. ובטח יש עוד..

nathaliesh

New member
מרטין בוודאות ביסס את המשחק על מלחמת השושנים

הוא הודה בכך. מאז כמובן הסיפור התפתח לכיוונים שונים לחלוטין, אבל בית לנקסטר ובית יור'ק הם בית סטארק ולאניסטר.

העלילה בראשיתה מבוססת על מלחמת השושנים

זה לא אומר שווסטרוז זו אנגליה. המבנה הגיאוגרפי לא ממש מסתדר עם זה. ווסטרוז הרבה יותר גדולה. הפרשי האקלים משמעותיים. המרחקים עצומים. ווסטרוז היא יבשת. יבשת שבצפונה יש שלגי קיץ ובדרומה מתים מחום. אגב, הזרוע השבורה של דורן מזכירה לי את הזרוע השבורה בדרום אמריקה, המקום שנקרא ארץ האש. על פי האגדה, הזרוע השבורה של דורן חיברה פעם את ווסטרוז ליבשת אחרת. על פי האגדה, הזרוע השבורה של אמריקה חיברה אותה לאטלנטיס...

nathaliesh

New member
הכל ../images/Emo13.gif כלומר

כל מה שכתבת בפוסט האחרון. העלילה התחילה כמבוססת על מלחמת השושנים, סטארק ולאניסטר כיורק ולנקסטר. אבל ווסטרוז לא מבוססת על אנגליה וכל שאר מה שכתבת

למעלה