תשעה באב

תשעה באב

לקראת תשעה באב, יום ארוך ללא מעש.
אשמח לשמוע המלצות לסרטים\ספרים,
שחובה\רצוי\כדאי\כיף לצפות\לקרוא.

תודה

כל פעם שאני ניזכרת

בפלצות, באימה שהיה אוחז את ליבי, אני משתגעת.
ואני מדמיינת איך כולם הולכות והולכים מלאי חלחלה ופחד ברחובות, כשעצבות ממלאה את ליבם,
ואני פשוט מודה לאל שאני כבר לא שם.
אם כי אני מאמינה שרוב הציבור מעביר את הימים די בקלילות,
כנראה שחלק מהבעיה שלי עם הדת הייתה הרצינות שבה חשתי אותה בעצמותיי.

למרות הכל

יש לי רגעים שאני מהרהר ומדמיין את הטבח האכזרי שהיה שם, ימי הרעב האיומים ומזיל דמעה.

ולגבי החלחלה,
את טועה בגדול, קיימת מבוכה לא קטנה לאנשים בעת הגיעם בליל החג לבית הכנסת.
ניתן לראות את המבטים התרים איש ברעהו לבדוק אם יש מקום לחיוך או שמא להבעת פנים מיוסרת ועצובה...

קיימת גם תחושת שונות במראה ההפוך של בית הכנסת הגורמת לאנשים לחייך במבוכה...

אותי זה מפוצץ מצחוק.

ואם רק יגיע הגיבור הראשון שיזרוק איזו ליצנות אחת הדוחה מאה תוכחות (שהרי מעט מן האור דוחה הרבה מן החושך...)
הקרח ישבר....

בדקו מה יש בבית אביחי(י-ם) ומדרשת בינה (תא )

לא שבדקתי מה יש השנה, אבל בשנה אחת הייתי בירושלים עיר הקדש והיה מאד מעניין בבית אביחי, הרבה קטעי סרטי אנימציה מודרכים בנושא "שנאה שלנו". היו שפע תכניות לבחירה, כיפיות ומעניינות. קהל מגוון, דתי (לייט?) וחילוני.
אני לא כ"כ מתחברת באופן אישי לרצון האובססיבי לקומדיה ויהי מה ביום זה, נראה לי יותר כצורך גיל המרי של האניסות... האיזון בסופו של דבר הוא לחיות בשלום ליד האבלים ולהחליט שהיום הזה הוא יום רגיל בשבילי ,או ,לחילופין יום שנושא עמו מטען נוסטלגי שאני רוצה לחיות עם שברי זכרונותיו ולקחת למקום חדש ואחר.
אבל , כמובן, זהו טעמי האישי ותו לא.

אני הייתי מורידה סדרות

אין כמו מרתון כזה להעביר את הצום. או סתם שעמום או עצבים.

יש עכשיו את משחקי הכס ברשת, סדרה מושקעת ויפה.

ואם את בעניין של צחוקים ביום זה - המפץ הגדול - סדרה שהצחיקה אותי מאוד לאחרונה.

המלצות לסרטי שואה

בהחלט יש: 1. הבריחה מסוביבור ,סרט מבוסס על סיפור הבריחה היחיד מסוביבור הסיפור אמיתי במקור
2. הפסנתרן, סרט איכותי גרף הרבה פרסים
3. רשימת שינדלר, אולי הסרט המפורסם ביותר בנושא מומלץ.
4.הזייפנים, סרט טוב, מבוסס על סיפור שרידתם של כמה יהודים בזכות כישוריהם מהעבר בתור זייפני כסף בשרות הנאצים(בעל כורחם של המזייפים) הסרט בסה"כ נקי ומרתק , למעט קטע בהתחלה.

שימיק

New member
אני מאוד ממליץ על "מלחמות היהודים"

של יוספוס פלביוס (יוסף בן מתתיהו)

nini132

New member
אני הורדתי את הסופרנוס

המליצו על זה מתי שהוא, זה באמת נראה טוב עד עכשיו.
יש לי מלא סרטי אנימציה שהם כמובן הכי שווים- חלקם מדובבים לצערי.
כמה סדרות אנימה שאני צריך לראות.
עונה אחת של סוכן מחוק שיומחד אני גם אראה.

בקצה

New member
אחכה לו?

אני יודע שאני לא בדיוק מגיב לבקשה. סתם זה לא שונה מיום רגיל.
אבל אותי זה משגע שאמא שלי אומרת שלשבת הקרובה היא מכינה פחות דברים חגייגים כי זה שבת לפני ט' באב, כאילו שהיא עושה משהו בשביל שהוא יגיע. וכל הפרצופים האבלים בבית הכנסת, שאחר כך בוחנים כל אחת שירדה מהעזרת נשים...
בעיני זה אחד מהשקרים הגדולים, שכאילו מחכים למשהו וכל דבר שאתה שואל בימים אלו נענה בתשובה "תשעת הימים" אבל עושים הכל הפוך.
זה שקר שמחכים לו.

אם כבר מדברים על תשעה באב

אני אף פעם לא הבנתי את הלכה הזאת כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה ושאינו מתאבל על ירושלים אינו רואה בשמחתה(תענית ל עמ' ב) לא מבין אך זה יתבצע נניח הגענו למצב של ירושלים בשמחתה מה קורא למי שאוכל ושותה בתשעה באב? מת ? אם הוא מת נניח שיש משהוא שהוא צם אבל הילדים שלו לא צמים אז עם יגע זמן ירושלים בשמחתה אז כול הילדים שלו ימותו אז אך הוא אמור להיות שמח שכול הילדים שלו מתו משהוא יכול להבהיר לי את הנקודה בזאת

תירוץ אפשרי

א. הילדים שלא התאבלו יכנסו לדיכאון עמוק שאינו נראה כלפי חוץ.
ב. מלאכים מיוחדים יוציאום כל פעם מן הגיהנום לביקורים אצל אביהם.

ותן לחכם ויחכם ושבעים פנים לתורה.

למעלה