תשמ"ש

בתור מודחת מקורס ת"ש

אשמח לענות על השאלה! לקבלת תשמ"ש יש תנאי מאוד פשוט, התנאי הוא ההכנסות של המשפחה. לצה"ל יש תקרת הכנסות שאם משפחה לא מרוויחה את הסכום היא זכאית לתשמ"ש. לכל הרכב משפחה יש תקרה שונה, את צריכה לגשת אל משקי"ת הת"ש היא שואלת על המצב המשפחתי ומבקשת תדפיסי בנק וכרטיס אשראי (ועוד כל מיני מסמכים), היא נותנת לקצינת הת"ש את המסמכים שאת מביאה לה והקצינה עורכת את מבחן ההכנסות וכך היא קובעת אם את זכאית לתשמ"ש. עם הכנסות המשפחה הם מעל התקרה שצה"ל קבע את לא תיהי זכאית לתשמ"ש. אך אם ההכנסות נמוכות מהתקרה את תיהי זכאית לתשמ"ש מכיוון שההכנסות של המשפחה לא מאפשרות קיום מינמלי שכן התשמ"ש הוא כדי שלמשפחה יתאפשר קיום חיים מינילמי.

s a s h i n k a

New member
כן..

את זה פחות או יותר אני יודעת... השאלה מה התקרה.. אמא שלי אלמנה ואחי הגדול גר איתנו.. יש למישו מושג מה התקרה.. נקבעה לי כבר פגישה עם משקית תש... השאלה אם אני לא נוסעת סתם...

עוד משו קטן..

אם יש לכם אוטו - אין סיכוי שתקבלו תשמ"ש. הצבא יוצא מנקודת הנחה שאם יש לכם אוטו אתם מתכלכלים טוב. אל תשאלי אותי למה. מה התקרה? ענו לך, זה שונה ממשפחה למשפחה. לא אני ולא אף אחד כאן יאמוד את הסכומים שמשפחתך עושה, לכן צריך לגשת למש"קית הת"ש שלך, להגיש את הבקשה, ולהביא את המסמכים הדרושים.

למעלה