תשמעו רגע

shay11112222

New member
תשמעו רגע

מוזיקה יהודית לא עושה רק גיורא פיידמן .. יש עוד מלא מלחינים !!! אתם עסוקים בכלייזמר .. אני ממש אוהב כלייזמר , אבל יש עוד דברים נניח תרועת המלך של אנדריי היידו .. ועוד .. , מוזיקה יהודית כזו .. נידמה לי גם הרנסט בלוך עשה דברים נחמדים לא סגור על זה בכל מקרה.. , יענו תבדקו עוד דברים .. , בכל אופן מוזיקה יהודית במיוחד שמדובר בקלרינט בה זה ממש טוב =) .. , אני אומר את זה בתור קלרנטן ואיש הרוח היצירה ששמת פה משהו כמו shepered לא זוכר איך קוראים לזה ממש טובה =) , הייתי גם מנגן כלייזמר אבל אני לא יודע לאלתר על זה .. , יענו את סגנון הנשיפה הבנתי פחות או יותר , אבל אני לא יודע לאלתר על זה זה בעייתי לגמריי .. , זה מבעס =\ טוב .. , ביי בנתיים הוצאתי את מה שהיה לי לומר .. ,

BobMarly

New member
אני חייב לומר

שהפלת לי אסימון. כשאני שואל את עצמי איך לסווג את המוסיקה של גיורא פיידמן או יותר נכון את הביצועים שלו אז נדמה לי ששמת את זה במקום : מוסיקה יהודית. זה לא כליזמר כליזמר היא תת קבוצה של מוסיקה יהודית. אכן בלוך עשה כמה יצירות יוצאות מהכלל של מוסיקה יהודית אבל אני לא בטוח כמה הקלרינט היה שם דומיננטי. אני חושב שגם פאול בן-חיים עם התרועה לישראל שלו ששווה זהב גם זו מוסיקה יהודית ובאמת שווה למקד ולנסות להבין איפה אנחנו רואים מוסיקת כליזמר ואיפה מוסיקה יהודית. מה המשותף והשונה. החברים מוזמנים להגיב.

אני חושב

שפיידמן מקטלג את המוזיקה שהוא עושה כמוזיקה יהודית.יחד עם זה הוא יצר לעצמו תדנית פרסומית של אבי הכליזמר העולמי.משו כזה.פיידמן בהחלט טוב מאוד בעניין הפרסומת

BobMarly

New member
זה לא כל כך משנה

עצם ההגדרה מאפשרת לכליזמרים לבצע את הבידול ואפילו להסביר. ןכאם אנחנו יכולים לפתח דיון בהבדל ובמשותף בין מוסיקה יהודית למוסיקת כליזמר.

למעלה