תשמעו סיפור...

מיקלול

New member
תשמעו סיפור...

אני חולה מזה כמה ימים, נזלת, שיעול , כאבים בחזה.. אבל כמו כולנו, הולכת לעבודה, כאילו כלום. קשה מאוד למצוא תורים לרופא בימים אלו. לבסוף מצאתי אך הרופאה חולה ויש לה מחליפה שכבר פגשתי בעבר, ושרופאה אחרת שאני מטופלת אצלה באופן יותר קבוע, לא התרשמה ממנה בעבר. בקיצור, הרופאה המחליפה איבחנה אצלי ברונכיטיס ונתנה לי אנטיביוטיקה ועוד תרופות.היום הייתי אצל הרופאה הקבועה שלי כי הייתי סקפטית לגבי האבחנה והרי מסתבר שאין לי שום דבר שמצריך אנטיביוטיקה. אז נכון שהרבה רופאים ידם קלה על האנטיביוטיקה, אבל אני לא מבינה את השוני באבחנה. יכולתי להתחיל באנטיביוטיקה מיותרת למשך 7 ימים. למה? המקרה גורם לי לאבד את האמונה ביכולתם של רופאים. חבל

אילנית03

New member
תרגישי טוב זה הכי חשוב

וכנראה שצריך לבדוק גם את הרופאים , ביחוד את אלו שממהרים לתת אנטיביוטיקה

yoelth

New member
העיקר שתהיי בריאה, חזקה, ויפה כרגיל

הפרחים האלה יעזרו לך להיות כזו....

d a l i a l

New member
הרבה בריאות../images/Emo184.gif../images/Emo57.gif

לגבי אנטיביוטיקה - רצוי תמיד לא למהר לקחת... לפעמים הגוף מצליח להילחם במחלה לבד. כמובן שצריך מעקב רופא וטוב שהלכת לרופאה הקבועה שלך לקבל second opinion/ החלמה מהירה

א מ צ י ה

New member
רפואה אינה מדע מדויק

ולא כל הרופאים יגיעו לאותן מסקנות בכל מקרה. לכן חשובה חוות הדעת השנייה כשניתן לקבלה בנושאים חשובים. ואכן יש רופאים שידם קלה על מרשמי האנטיביוטיקה, אבל זה לא אומר שכך גם הרופאה שלך.

Angel972

New member
כמעט כל מחלה יכולה לעבור

בלי אנטיביוטיקה, זה רק עניין של זמן. העיקר שתרגישי טוב, ותשתדלי לא להדביק את הבעל והילד כמובן

רוורס

New member
אנטיביוטיקה לברונכיטיס

כמי שחקר את נושא הברונכיטיס לעומק, אני יכול שמדובר בחוסר מקצועיות משווע של הרופאה. דרך אגב, רופא שמבין במחלות ריאה לא יאמר ברונכיט אלא התקף אסטמה. זה גם הגיוני מאד לאור הכמות העצומה של חלקיקי אבק שהיו באוויר בימים האחרונים. ברונכיטיס אינה דלקת ולכן אנטיביוטיקה לא יכולה לעזור. אחד הסיבוכים הנפוצים של ברונכיטיס היא דלקת ריאות וזאת משום הצרת דרכי הנשימה והצטברות של ליחה ולכלוך בתוך הריאות, ואז אנטיביוטיקה נחוצה. לברוח מרופא שנותן אנטיביוטיקה לברונכיטיס!!!

B plus

New member
רפואה שלמה + המלצה לעתיד

רופא הילדים אמר לי פעם משהו שעד היום אני מיישמת גם על הילדים וגם עלי.... אם יש מחלה המלווה בחום נזלת וכדומה, רק אם החום לא ירד במשך 3 ימים יש לגשת לרופא לטיפול (ואז סביר להניח שיתנו אנטיביוטיקה). וכמובן בשלושת הימים האלו יש לטפל "בתרופות סבתא". ברוב ההתקררויות החום יורד לאחר היום השני והמחלה שוככת לאיטה... בכל מקרה מיקלול - החלמה מהירה !

למעלה