תשמעו סיפור

תשמעו סיפור

יש לי חברה (לא בדיוק חברה כי היא גדולה ממני בהרבה שנים אבל אנחנו בקשר טוב) שהתחתנה בשידוך שעשתה משהיא שלימדה אותה בסמינר, אחרי הרבה שנים ותלאות רבות בנישואים כושלים היא התגרשה. היא אשה מדהימה ולבעלה היו כל מיני בעיות (גם היה על כדורים תקופה) מסתבר שבזמן שהיתה מאורסת חברה שלה שמעה מי הבחור שהתארסה ואמרה לה "מה איתו את לא נורמלית אל תתחתני איתו הוא לא בסדר" כי היא גם יצאה איתו לפני והיא כנראה עלתה על זה.... כשהיא ראתה שהבחורה לא מקשיבה לה היא הלכה לרבנית שעשתה את השידוך ואמרה לה "מה איך את עושה דבר כזה את יודעת מי הוא" אתם יודעים מה היה התשובה שלה?? "שלא תעיזי להגיד כלום אני לא רוצה לשמוע מילה יוצאת מהפה שלך על זה!!!" והם התחתנו יש להם חמישה ילדים, הם סבלו מאד, ועדיין סובלים, קרו שם כל מיני דברים שדפקו אותם לכל החיים, חלק עזבו את הדת אף אחד מהם לא בקשר איתו. איך אנשים לוקחים בעלות על גודל של אחרים?? אני הייתי בשוק

אגיד לך על זה כמה דברים

אני כמובן לא מכיר את הסיפור ואת הפרטים. א) אבל מעניין מאוד. למה היא לא הקשיבה לחברה שלה? מי יודע אם זה לא משמים כל הדבר הזה. למרות שזה נורא מה שקרה, וכל מה שהיה עם הילדים וכו'. אבל לפעמים אדם מסרב להאמין למידע מסויים, כדי שייפול לבורש מיועד לו משמים. ב) לאחרונה שאלתי כמה וכמה רבנים גדולי תורה: למה יש ריבוי של מקרי גירושין בשנים האחרונות? לא ניתן לתלות את זה רק בזה שאנשים רוצים פינוק ולא מוכנים לשתף וכו' כי שי מקרים (כמו המקרה הזה), שהבחורה לא שאמה בכלל. מה היא עשתה רע? אז ענו לי: בחורה כזאת פגעה בכמה וכמה בחורים במהלך השידוכין, שהיו יותר ראויים לה, ועכשיו היא קיבלה מישהו וצער נורא, בגלל קפידא של בחורים עליה, שאם היתה מתחתנת איתם - אולי היה לה יותר טוב ג) הסיפור הזה ודומיו מראים עד כמה הבירורים - זה חרטא.

קליט

New member
בקשר לסעיף ג

מדובר הרי בבחורה שהזהירו אותה ! . מסתבר שהיא/הוריה לא ביררה ברצינות . בירורים זה דבר מעולה ומחויב המציאות . (אלא א"כ יש לך המון כסף אז עדיף שתיקח כמה חוקרים פרטיים..)

בקשר לכל הסעיפים

ברור שמה שצריך לקרות משמים קורה... אי אפשר להאשים בחורה למה לא הקשיבה. תחשוב בחורה שעכשיו התארסה ובאה אליה חברה ואומרת לה דברים רעים על הבחור לא משו ספציפי אז למה שהיא תקשיב לה?? אולי היא מקנאה? אולי היא מתחרטת שהיא לא קיבלה אותו הרי היא יצאה איתו לפני וכו'.. יש הרבה ספקות. וחוץ מזה היא סמכה על האשה שהציעה לה אותו שהיא היתה משו חינוכי בסימנר שם... יש בנות שאין להם אין לברר... אולי אין לה אבא.... אולי היא בעלת תשובה??? ...( ואז אתה סומך על הרב\רבנית שעוזרים לך שיעשה את כל הבירורים...)יש הרבה סיבות... . אם אדם הרג מישו אז ברור שמי שמת היה צריך למות וזה מן השמים אבל מי שהרג- גם אם זה היה בשוגג אז זה לא סתם קרה על ידו מה הוא יכול לומר " זה מן השמים"??? ברור שלא. ברורים זה חרטא. לא חסר מקרים שלא אומרים את האמת גם אם אנשים יודעים.

קליט

New member
בירורים זה כלי יעיל וחיוני

את הרי יודעת שאין מה לסמוך על כל רב ורבנית, שדכן ושדכנית, ונטית הלב שלנו . אז לכן חשוב לאתר מישהו אמין מהסביבה שלך שיברר לך מידע אמין בסביבה של הבחור . ואם לא מצאת מידע אמין אז אפשר למצוא מישהיא שיודעת לחקור , והיא גם תגיע למידע רב , ולפעמים אנשים מלכלכים בכיף , ובמיוחד אם מבררים על הצעה דפוקה . >כי אם לא תבררי אז הסיכויים שתפלי גבוהים יותר . ואם תבררי טוב אז יש הרבה יותר סיכויים שתצליחי . ברור שאין 100% . אבל אנחנו אמורים לעשות את המקסימום שאפשר . גוט צ`אבעס

ועוד משו

קשה לי לקבל את סעיף ב' מה זאת אומרת שהיו יותר ראויים לה?? אני מאמינה ברגע שאדם לקח החלטה והיא נעשתה כבר אז זה ההחלטה הנכונה שהיתה צריכה להעשות. אז אם בחורה החליטה שבחור מסויים לא מתאים לה אז הוא לא מתאים לה, מה בגלל שהוא חושב שהם מתאימים היא תעניש על זה?? איזה שטויות. יש דרך לעשות כל דבר, אם זה נעשה בצורה בוגרת ומתוך השתדלות לא לפגוע אז זה בחירה של הבחור להיפגע... אין דבר כזה שהיו יותר ראויים לה כי זה לגמרי מן השמים....וואי זה נראה לי הזוי התשובה שהרב הזה נתן לך.... מתי שמישהוא אמר לי לא למרות שרציתי... אז אוקי זה לא היה נעים.. בהתחלה כועסים וזה אבל אחכ הבנתי שזה לא הבשערט שלי ואין לי מה לכעוס או להפגע.

ליטאי613

New member
מה עושה רבנית לרבנית.? בעצם כלום

רב צריך סמיכה כלשהי. רבנית? כלום...

למעלה