ת'שמעו סיפור

דנידין 1

New member
ת'שמעו סיפור

זקן אחד וכלבו מתו באותו יום ובאותה שעה כשהגיעו יחדיו לשמים החלו ללכת והנה רצפת שיש צהובה זוהרת וממש מולם בצד ימין, הם רואים דלת מזהב משובצת ביהלומים זוהרים לאור השמש הזורחת. סמוך לשער ישב לו שומר, גבוה מחוייט בתוך ביתן מרהיב ביופיו. ניגש אליו הזקן ושאל: סלח לי, מה זה כאן? אמר לו השומר: גן עדן... שאל אותו האיש, אפשר להכנס? אני נורא צמא ובא לי לשתות משהו ענה השומר, ודאי, כנס ויתנו לך כוס מי מעיין צוננים. שאל האיש, אפשר להכניס גם את ידידי הכלב? ענה השומר: זה? ודאי שלא!! כאן לא נכנסים חיות מחמד חכך האיש בדעתו והחליט, אני אמשיך בדרכי, טנ'לא נכנס ללא ידידי הכלב המשיכו בדרכם, האיש הצמא וכלבו ולפתע הדרך החלה להיות דרך לא מרוצפת התקדמו לאיטם, והנה בוטק'ה קטן עם שומר בסמוך לשער ברזל. ניגש אליו הזקן ושאל סליחה, יש משהו לשתות לשנינו? ענה לו השומר ודאי, הנה לכם מי מעיין זכים וצוננים. שאל אותו הזקן: מה זה כאן? ענה השומר: גן עדן שאל הזקן ומה זה היה קודם, עם שער היהלומים וכל זה? ענה השומר: אה, שמה? זה גהנם!! שאל הזקן אבל ההוא אמר לי שזה גן עדן!! לא אכפת לכם שהוא משתמש בשם שלכם? ענה לו השומר: זה? ממש לא אכפת לנו. הוא משאיר אצלו כל מי שמשאיר את חבריו בחוץ!!! מוסר השכל, טוב, בעצם לא צריך... (שמעתי הערב מפרנס בגל"צ)

touti

New member
אכן סיפור חזק!

ובגלל זה גן העדן כמעט ריק מיושביו

דנדש10

New member
עוד על זקן, כלב, וגן עדן...

לזקן אחד היה כלב, שהיה ידידו הטוב ביותר. יום אחד, הכלב מת בשיבה טובה, והזקן, שהיה קשור אליו מאוד, הלך לרב, וביקש ממנו שיעשה לכלב אזכרה ושיקרא עליו "קדיש". הרב הסתכל עליו בפליאה ואמר לו: "אדוני, קדיש אומרים רק על יהודים שנפטרים, ולא על חיות. אבל, אם זה באמת כל כך חשוב לך, אז בצד השני של הרחוב, יש בית כנסת רפורמי. תנסה שם, אולי תמצא שם את מבוקשך. "אתה חושב שהם יסכימו לקבל תרומה של 75 אלף דולר לבית הכנסת לזכר הכלב?" שאל הזקן. הרב הסתכל עליו ואמר: "75 אלף דולר!!! למה לא אמרת לי שהכלב יהודי???" מוסר השכל: אמממ אם אתה רב, אל תהיה כלב...
ואם אתה כלב, כדאי שתהיה יהודי...

למעלה