תשמעו סיפור מענין

תשמעו סיפור מענין

יש איזה עורך דין במשרד בת"א, קוראים לו שמעון מזרחי. אותו עו"ד הוא גם בעלים של איזה קבוצת כדורסל בארץ שנקראת "מכבי תל אביב". הוא החליט שהקבוצה שלו חיבת לקחת את כל התארים בארץ הקודש כל שנה, והוא יעשה הכל בשביל זה, גם דברים מלוכלים ומגעילים ביותר. עכשיו ככה, הוא ראה שבשנה האחרונה יש איזה קבוצה שנותנת קצת ענין בליגה, קרי- לוקחת ממכבי תארים, ושמה "הפועל ירושלים". כשראה מר מזרחי שזה המצב החליט לאיים על השופטים בארץ שהם לא יקבלו כרטיסים למשחקי היורוליג שנה הבאה, אם הם ישפטו את המשחקים בין הקבוצות של מכבי ת"א והפועל ירושלים באוביקטיביות. אז בגביע המדינה האיומים לא עזרו, כי ב"ה קבוצתו כבר עפה בחצי גמר, אבל במשחק האליפות האיומים עזרו, ובאמת כמה שריקות תמוהות לקראת סיום המשחק, הביאו את התואר שוב למר מזרחי. עכשיו הגיע הקיץ ואיתו הפגרה, ישב מר מזרחי וחשב לעצמו, בשביל מה לעשות את המשחקים בין הקבוצות כאלו מותחים ושיגרמו לי דפיקות לב, וגם אחר כך התקשורת לא תפרגן ותאמר את האמת בקול, שהשופטים נתנו לנו את המשחק, אפשר לעשות משהו הרבה יותר פשוט, ניקח מירושלים את השחקנים המובלים שלהם, וככה לא יהיה להם סיכוי להתמודד איתנו על התארים בארץ. קם מר מזרחי מכסאו במשרד עם חיוך ענק ואמר לעצמו, איך לא חשבתי על הרעיון לפני כן?... מיד הלך והרים טלפון לסוכנו של מוריס והציע לו לעבור לשחק בקבוצתו.. מר מזרחי ידע שהשחקן לא יוותר על החוזה הגדול, וגם על האפשרות לשחק במפעל הארופי הבכיר ביבשת, ואכן הוא צדק והשחקן חתם מיד על החוזה.. וברגעים אלו, מר מזרחי מתהפך במיטתו וחושב איך להוציא מירושלים גם את אוסטין השחקן הבכיר בקבוצה.. חברים, אין מה לעשות! ענף הכדורסל נשלט כאן בידי שמעון מזרחי, ולכן הוא עושה מה שעולה על רוחו. עצוב, אבל זה המציאות.

נמשל

New member
תשמע סיפור לא פחות מעניין

יש איזה מיליארדר בישראל , שקנה קבוצת כדורסל ואיכשהו באמצע הדרך החליט שיותר מידי רע לו שם כדי להשקיע יותר, כי אם היה לו טוב, הוא היה קונה כל מה שזז כמו שהוא עושה בקבוצת הכדורגל שלו. לאותו מיליארד יש סכסוך עם קליין אחד, דני קליין (מישהו רואה בוסטון ליגל?). אותו קליין חמד של בחור, בכלל לא לקח את קלי מק'ארתי באמצע העונה מראשון לציון תמורת כסף. הרבה כסף. אבל זה, זה הכי מותר בעולם הרי. הייי, קליין היקר והחמוד, לקח לגבעת שמואל את הכוכב הכי גדול שלה טימי באוורס. מסכנה גבעת שמואל, מי יעזור לאמסלם הבעלים שלה לגלות באיזה מקום סיימה גבעת שמואל את העונה? אני אעזור. מקום אחרון.האם קליין אשם בירידה? מסתבר שלפי תפיסתך, אז כן. קליין אחראי. היי נוסף, שחקן זניח, טל בורשטיין, סיים חוזה במכבי. מר קליין החמד של בחור, הציע לו סכום עתק כדי שיעבור לירושלים. לפי תפיסתך קליין הוא חצוף מבין חצופים על מעשה נפשע זה. להמשיך? כי יש עוד, ובטח יהיו עוד בעתיד. כי ככה זה בעולם. בכדורגל, בכדורסל, בכדוריד. שחקן שואף להתקדם, כלכלית, מקצועית. מגבעת שמואל לירושלים, מירושלים למכבי, ממכבי ל-NBA עד שלא תצאו מתחושת הקיפוח שלכם, לא תצליחו להגיע לרמה שווה פחות או יותר למכבי, לפחות מבחינת האטרקטיביות והאתגר המקצועי.

בלי סיפורים הנה עובדות

מכבי כבר החתימה בעבר שחקנים שהצליחו בקבוצות אחרות. ברוב המקרים ההצלחה של השחקנים האלה במדי מכבי היתה מועטה ביותר, דוגמאות? חנן קרן, ישראל אלימלך, תומר שטיינהאואר, ליאור ליובין, יניב גרין. גם זרים מכבי כבר לקחה ואפילו מהפועל: נוריס קולמן היה הראשון. בשנה שלו במכבי הנתונים שלו ירדו ביחס למה שהוא עשה בהפועל. גם התפורה של צ'ורה ירדה במכבי ביחס למה שהוא נתן בהפועל וכך גם לגבי וויל סולומון. יש גם דוגמא אחרת: לבאן מרסר, שדווקא המשיך ביכולת לא רעה וגם לאורך זמ במכבי. הבעיה בהחתמה של שחקן כמו טרנס מוריס היא שבכלל לא בטוח שמדובר בשחקן שיכול להתאים למכבי. באסטון הוא לא. מדובר אמנם בשחקן טוב, עם משחק מגוון אבל אני לא בטוח שברמות הגבוהות ביותר באירופה. השחקן הזה קיבל בהפועל חוזה של 150 אלף דולר לעונה ובמכבי הוא יקבל 600 אלף וכאן קבור הכלב. מכבי מעדיפה לזרוק המון כסף על שחקן, במחירים שהפועל לא תוכל לעמוד בהם בכלל וזה לא בגלל שהם באמת צריכים אותו אלא רק כדי למנוע ממנו לשחק בהפועל. הפועל ירושלים אמנם החתימה את קלי מקארתי תוך כדי העונה אבל פיצתה את ראשון בסכומים שהיא רק יכלה לחלום עליהם אז. וטימי באוארס היה שחקן מפתח בהפועל השנה ולא הוחתם רק כדי למעוך את גבעת שמואל. לטל בורשטיין הוצע חוזה שאילו הוא היה חותם עליו הוא היה עובר שידרוג רציני וכך גם הפועל אבל מכבי כלכך נלחצו שבגלל זה הם היציעו לו הצעה שהוא לא יכול היה לעמוד בפניה. שורה תחתונה: מכבי הולכת לבזבז מאות אלפי שקלים על שחקן שלא שווה את הכסף הזה רק כדי שחס וחלילה הפועל לא תהיה חזקה גם בשנה הבאה...

מושית

New member
לבאן מרסר הוא האמא של הבוגדים

אולי היחיד שמדגדג את מה שצ'ורה עשה כשמסתכלים על 20 השנה האחרונות. לעבור מהפ. עירוני תל אביב היריבה העירונית למכבי אחרי שהפך לסמל. בושה. האשמים הגדולים בסיפורים מעין אלה הם השחקנים, שמעניין אותם רק הכיס שלהם. טרנס מוריס קיבל ים של אהבה בהפועל וירק לבאר ממנה שתה. עוד אחד שנכנס לרשימת הזבלים- הבוגדים במועדון בתולדותיו...

שiש

New member
איך אמר אתמול דני קליין?

"כנראה שמכבי רוצה להיות הפועל"

נמשל

New member
התייחסותי:

עוד לא הבנתי איך בשניה אחת הצלחת להכשיר את ההעברה של קלי מק'ארתי. פתאום לשלם כסף לקבוצה עניה זה בסדר? לפדות חוזים חתומים זה פתאום לגיטימי בעיניך? הרי אם מכבי הייתה עושה אותו דבר הייתם שולחים לעברה קללות מכל עבר. טרנס מוריס הוא שחקן טוב, עם המון פוטנציאל. כשרצו להביא בחזרה את באסטון, ממש לא תמכתי ברעיון. זכור לי עוד את מקרה נייט האפמן שחזר למכבי אחרי קיץ מתיש בנסיונות להגיע לNBA ונתן עונה מזוויע תמורת שכר אסטרונומי. וחששתי שזה בדיוק מה שיקרה עם באסטון. הוא יגיע למכבי עם זחיחות, שאננות, אחרי עונת כשלון בארה"ב, ולא יתן כלום והכל עם חוזה של מיליון, מיליון וחצי. אבל, וזה אבל עיקרי, לא הביאו את מוריס כמחליף לבאסטון. הביאו אותו כמחליף לארנולד. בחמישיה אמור לפתוח שחקן כמו פייזר. מוריס יכנב כמחליף לוויצ'יץ'. קטשרף ראו את מה שכולנו ראינו: ניקולה נשחק מוקדם. אין לו כוחות ליותר מ-20 דקות למשחק, וכך צריך לתת לו לשחק. ומוריס הוא בדיוק השחקן המתאים. יש מספיק סקוררים בקבוצה, צריך שחקן שיסתפק ב7 נק' למשחק, יתן 6-8 ריבאונדים, יפתח הגנות מזריקות ל-3, יחסום ויתן הגנה. ולהזכירך, כשבאסטון הגיע, אף אחד לא חשב שהוא יהפוך לכל כך דומיננטי. הוא שדרג את היכולות שלו במכבי, ואין סיבה שמוריס לא יעשה כן. ולא שאני חסיד שלהם, אבל ישנו רוב מוחלט של פרשני/מאמני כדורסל שחושבים שמוריס הוא בדיוק מה שמכבי צריכה ועוד הערה לגבי קלי מק'רתי. כשהוא הגיע לירושלים הוא היה שחקן ליגה טוב, אבל לא כזה שהאמינו שיתן הצגות כל כך גדולות באירופה. אין סיבה שמוריס לא יהיה כזה.

תרגע ילד

ותקרא מה שכותבים לפני שאתה מתלהם. אף אחד לא כועס על מכבי על כך שהיא מנהלת משא ומתן עם שחקן חופשי ומחליטה להחתים אותו. מצידי שמכבי תשלם למוריס גם 2 מליון דולר בשנה. ולגבי קלי מקארתי- אם כל הצדדים מוכנים לעיסקה כזו אז אין איתה שום בעיה. אני רק מעוניין לדעת: איך יכול להיות שכל הוינרים האלה אוהדי מכבי, והקבוצה הוינרית שלהם, נכנסת לכלכך הרבה לחץ מזה שיש להם יריבה שיכולה לדגדג אותם קצת במהלך השנה. לא ברור לי למה כל פעם שיש סיכוי לקצת מאבק ומתח בליגה שלנו בכדורסל מכבי עושה הכל כדי לפרק את המתח הזה עוד לפני פתיחת העונה. ואל תהיה אידיוט עיוני, טרנס מוריס לא בא להחליף אף אחד. הבט, קבוצת צמרת יכולה להסתדר עם 7 שחקנים בכירים אם אף אחד לא נפצע באופן משמעותי. 8-9 שחקנים זה כבר הרבה, וקשה כי אי אפשר למצוא זמן משחק איכותי לכולם וברור שלא יורידו מהמגרש את מי שטוב. 10 שחקנים זה כבר הגבול העליון. למכבי יש כרגע 7-8 שחקנים בכירים בעמדות הקדמיות: וויצ'יץ', גרין, אליהו וששון, שממשיכים, טרנס מוריס ודיויד בלותנתל שחתמו, מרקוס פייזר שמועמד, וטל בורשטיין שאמנם לפעמים מתפקד כגארד אבל הוא הרבה יותר שחקן 3. ובקו האחורי 4-5: ביינום, הלפרין, שארפ, גארד נוסף שמנהלים איתו מו"מ ושוב את טל בורשטיין.כלומר- סגל של 12 שחקנים. אני לא מבין איך בדיוק מכבי מתכוונת להחזיק כזה סגל מפוצץ בלי ש-3-4 שחקנים בקושי יראו פרקט! ובמילים אחרות- טרנס מוריס הולך להיות עוד תכשיט יקר של מכבי, עם 600 אלף דולר והמון עבודה עם המגבות על הספסל! ובמילים אחרות, מכבי מוכנה לבזבז יותר מחצי מליון דולר כדי שחס וחלילה לא תהיה לה יריבה ראויה! לסיכום- קבוצה של לוזרים פחדנים, עם אוהדים שמעדיפים להעריץ את הכסף של הפדרמנים מאשר ספורט משובח...

נמשל

New member
א. תודה על המחמאה

שנים כבר לא קראו לי ילד. היה נחמד להיות צעיר ולו להודעה אחת. לא כל כך הבנתימה הטענות שלך כלפי מכבי. אתה בא בטענות על זה שמכבי רוצה להתחזק ולפתוח שוב פערים מהיריבות? אתה רוצה להגיד לי שאתה באמת מצפה שמכבי תגיד "לא נעים מירושלים, יש לה בעיות עם ארקדי, לא נתחזק השנה כדי שיהיה פייט" אולי גם אתה מצפה שבישיבת הנהלה רענן כץ יתקשר לקליין ויתן לו 5 מיליון דולר מתנה, כי לא נעים בגלל ארקדי? זה עולם תחרותי, המטרה של כל אחת היא להיות הכי טובה שיש, נקודה. גם ביל גייטס לא חושב איך לתרום כספים ללינוקס כדי שיהיו מתחרים מספיק טובים לחלונות. והסיכום שלך היה מפתיע יותר מכל ההודעה: מכבי חבורה של לוזרים? לוזרים, להזכירך, זו קבוצה שמתקשה לנצח. ועזוב עכשיו ניתוח של כל הווינריות של מכבי במהלך ההיסטוריה, בוא נדבר רק על המשחק האחרון: אם אתה קורא לחזרה מהקבר במשחק הגמר כלוזריות, אז אני קונה מראש ל-10 השנים הבאות שמכבי תהיה לוזרית כזו, משחק אחרי משחק.

על לא דבר

אתה מתעקש לא לקרוא מה שאני כותב אלא רק את מה שאתה חושב שאני כותב. אני לא מצפה לתמיכה או לתרומה ממכבי, אני לא חושב שזה לא בסדר שמכבי רוצה להתחזק. אני טוען שזה מגוחך שמכבי מבזבזת כסף טוב על שחקן שהיא אינה זקוקה לו רק כדי שהיריבה לא תהיה חזקה. ואוסיף ואומר: טרנס מוריס אחלה שחקן ובאמת תודה לו על הכל. אנחנו נמצא שחקן אחר לא פחות טוב ותהיה לנו קבוצה מעולה ומצליחה למרות הכל. ועוד מילה: וזר זה אחד שחושב שהוא ווינר אבל מסדר את כללי המשחק מראש כדי שרק הוא יצליח. לוזר זה אחד שמתבשם מהכסף של מישהו אחר ולא ממאבק ספורטיבי מעניין ומותח. לוזר זה אחד שכל הזמן טורח להדגיש שהוא לא כזה ושהדבר היחיד שמעניין אותו זה ניצחון בכל מחיר. אתם חביבי, חבורה של לוזרים. עובדה, הדבר שהכי מפחיד אתכם זה שקוראים לכם לוזרים...

נמשל

New member
דווקא לקרוא אני יודע

כתבת: "לא ברור לי למה כל פעם שיש סיכוי לקצת מאבק ומתח בליגה שלנו בכדורסל מכבי עושה הכל כדי לפרק את המתח הזה עוד לפני פתיחת העונה". קשה לי להבין איך אפשר להבין את מה שכתבת אחרת. הרי התלוננת על כך שמכבי מפרקת את המתח ע"י כך שהיא מתחזקת. וכתבת בהודעה קודמת שאנחנו אוהדים של הכסף של הפדרמנים. אתה בטוח שאם נעשה סקר בין אוהדי ירושלים, יהיה רוב מוחץ לאלה שיגידו שהם מעדיפים שגאידמק לא ישקיע בקבוצה? ובכיף, כנה את אוהדי מכבי איך שבא לך. בסוף היו, כל אחד נשאר עם ההישגים של קבוצתו, ומה שנראה לאחד הישג מעולה, לאוהד אחר זה נראה ככשלון.

אתה חמוד אתה

סוף סוף קראת מה שכתבתי. ובכל זאת אתה מצליח לעוות את זה לחלוטין. אני לא כתבתי שמכבי מפרקת את המתח ע"י זה שהיא מתחזקת. תכניס לך לראש ובפטיש: טרנס מוריס אינו מחזק את מכבי ת"א. במקרה הטוב הוא ישב בצה הספסל. אין למכבי שום צורך בשחקן הזה, יש לה מלא אופציות אחרות הרבה יותר טובות!!!! ובכל זאת, מכבי מעדיפה, לשלם 600 אלף דולר לעונה, לשקן שבמקרה הטוב היה מקבל 300 אלף ורק כדי שלא יחזק את הפועל ירוגשלים. אני בטוח שב-600 אלף דולר מכבי היתה מוצאת גארד ברמה הגבוהה ביותר לחיזוק הקו האחרי שלה שהוא בעייתי בהרבה... ושוב, כדי שתבין: הבעיה היא לא שמכבי מחתימה שחקנים, זה לגיטימי ונכון להחתים שחקנים טובים. הבעיה היא: מכבי מחתמיה שחקנים שהיא לא צריכה, רק כדי שלא ישחקו בקבוצה שמאיימת עליה!!!

נמשל

New member
זה לא שאני מעוות

כתבת משהו, הבנתי אותו איך שהבנתי, אתה התכוונת אחרת, והבהרת את זה ומצטער, בנושא טרנס מוריס, אני חולק עליך. מדובר בשחקן טוב, עם פוטנציאל, שמתאים כשחקן משלים בסגל של מכבי. ואת זה לא רק אניאומר, אלא מיטב פרשני הכדורסל בישראל. אם אינך חושב כך, זכותך.

ושוב

גם אני חושב שמוריס שחקן מעולה וגם כתבתי את זה, אני פשוט חושב שאין לו מקום במכבי. במיוחד אחרי חתימתו של פייזר. הקו בקדמי של מכבי כלכך עמוס שברור שלפחות שני שחקנים יתייבשו על הספסל. בקיצור- מכבי לא ממש צריכה את מוריס אבל החתימה אותו כדי שחס וחלילה לא ישחק בהפועל ותוך כדי כך גם הכפילה את שכרו. אין פה עבירה על החוק, רק עדות לפחד עמוק ובלתי מוסבר...

נמשל

New member
למה לא צריכה את מוריס?

קטשרף מספיק חכמים כדי להבין את מה שכולם הבינו: וויצ'יץ היה הצל של עצמו בפיינל פור, נראה כמו שחקן בן 50 שבקושי זז. אז מה עושים כיש לך שחקן כל כך טוב שנשחק? שומרים עליו. איך שומרים? נותנים לו לשחק 20 -25 דקות ביורוליג (עד לשלבים המכריעים) ו הרבה פחות בליגה, כשאפשר לוותר עליו במשחקים מסוימים. בעונה שעברה לא הייתה פריביליגה כזו. היה רק את אליהו וארנולד, כשאליהו לא הכי יציב. וגרין ופליקס, שהיו חלשים להחריד. אז העונה זה לא יהיה יותר. יהיה את פייזר, ואת מוריס ואליהו, וגבוה נוסף, כשבליגה בלותנטל יכול לשחק 4 כל זה למען ניקולה. אפשר לשאול האם שווה להשקיע כל כך הרבה כסף כדי לשמור על ניקולה (וזאת כשלוקחים בחשבון את המשכורת הענקית שלו) אני חושב שכן, זה שחקן אחד ויחיד באירופה, ושום מחליף לא מתקרב לרמה השכלית והביצועית שלו, כשהוא לא סחוט וגמור

אדווום

New member
נס ששמעון מזרחי עו``ד ולא רואה חשבון

הרי הבן אדם מבזבז כספים בלי כל קשר לאיכות השחקנים, וכן, אני מפרגן למוריס. הבן אדם לא חלם שהוא יקבל בחיים שלו כאלו סכומים, ופתאום בסודיות מעצבנת כזאת בלי שאף אחד ידע, גונבים אותו מתחת לאף של ירושלים. וכאן הבן שואל, האם אפשר להשוות בין קנית שחקן מקבוצה אחרת בסכום גבוה כמו שירושלים עשתה ותעשה וכמו שמקובל בספורט העולמי, לבין החטיפה המוזרה של מוריס, הרי עד אתמול הבן אדם לא היה מועמד למכבי? הרי עד אתמול הוא היה באמצע מו``מ עם ירושלים? האם נתנו למישהו את האפשרות להתמקח עליו? ואל תשכחו שעצם הבאתו של מוריס לישראל כשהוא עוד היה שחקן אנונימי לחלוטין, היא הברקה בלעדית של דן שמיר הגדול מכולם. המסקנה המתבקשת היא, שנכון, מבחינה משפטית אין עילה לתביעה, אבל מבחינה מוסרית גם אין סיבה לבכות כי הרי זו מכבי. ועוד משהו, אני בטוח שדן שמיר יביא עוד איזה שחקן או שתים ברמה שלו

מושית

New member
גם אני מאוד אוהב את דן שמיר

פשוט הפך למאמן השלישי האהוב עלי בארץ בעונה אחת. האמת היא שדברים כאלה קורים בין היריבות הגדולות כמעט בכל ליגה וזה חלק מהספורט התחרותי. רק שכאן אין תחרות. ולא בגלל מהלכים מלוכלכים כאלה, אלא בגלל רשימת פשעים שביצעו ומבצעים העומדים בראש המחלה. בגלל זה כל מהלך מלוכלך מכעיס פי כמה, במיוחד אנשים תמימים. גם אני, ששנים לא מתעניין בכדורסל ישראלי, פלטתי באופן אינסטינקטיבי לחלוטין- "איזה בן זונה דוחה אפס", גם על מוריס אבל בעיקר על שימי. אנשים לא מבינים שיש דפוקים למיניהם שיכולים לקום ולנסות להרוג את מזרחי. אני לא מבין איך הבנאדם לא מסתובב עם אפודת מגן.

למעלה