תשמעו משהו נחמד

תשמעו משהו נחמד

אני בא לפגישה קטנה של מגמה ירוקה היום בבר אילן, ברמת גן ליד הבורסה הולכים לחפור מנהרה לעוד מכוניות במקום לתחבורת המונים ואופניים אז באנו להכין שלטים וכאלה, הקיצור מה אני רואה על הקלסר של אחת הבנות? מדבקה של אספרנטו! כזאת עם כוכב! ותבינו אנחנו לא מכירים! עוד לא שוחחנו! ישר אני מתחיל לשאול את קרן באספרנטו שאלות, אבל היא עוד תקועה בשיעור השלישי אז עוד לא ידעה לענות, אבל היא הסבירה שהיא ואחיה החליטו ללמוד אספרנטו! ואני שואל: האין זה מגניב? סתם כך ביום של גשם, לראות את הגלים שהתנועה שלנו עושה? ברכות וכבוד לאנשים שעושים את התנועה!!! vivu la verda stelo!

להשמין מנחת....../images/Emo21.gif../images/Emo78.gif../images/Emo48.gif

בהחלט סיפור נמחד ומחמם ביום חורף קר. תזמין אותה (ואפשר גם את אחיה
לבקר בפורום, ובכלל להצטרף לקהילה שלנו. ירוק עולהההההה

חביבונה

New member
יש הרבה

איך היא הגיעה לאספרנטו לדעתך? כנראה שיש הרבה יותר אספרנטיסטים ממה שחושבים, פשוט לא יודעים על קיומם.

interDist

New member
צודקת!

באמת, בישראל יש הרבה - הרבה אספרנטיסטים שאנחנו אף פעם לא שמענו עליהם! כאלה, שפתאום צץ איזה שם, וואלה - הוא / היא אספרנטיסט? והמצב דומה גם בשאר העולם, במיוחד במדינות הגדולות.

היו מאות אספרנטיסטים שכבר מתו

בראשית אספרנטיסטיותי בשנות השבעים של המאה שעברה פגשתי מדי פעם א-יסטים רדומים בכל מני מקומות באקראי. רובם אינם כבר בינינו בודאי. אל נשכח שבין שתי מלחמות העולם היו רק בפולין מאות אלפי א-יסטים יהודים, שאת רובם גזלה מאתנו השואה. חלק מהם שרד, הגיע לישראל, אך דאגות היום-יום לא הציבה את שפתנו בראש מעייניהם וכך הפכו מרביתם לא-יסטים רדומים. באמצעות הכלים שעומדים לרשותנו היום, אל ניתן שהדור הצעיר שנחשף לא-ו במקרה, יאבד לנו ללא צורך. אל נחכה שהם ירוצו אחרינו, הבה נגיע אליהם באמצעות האינטרנט. שלכם, דוד שמגר.

חתולית1

New member
אני גאה להגיד../images/Emo9.gif

שאני האח המפורסם שלה וכן אני כבר מבקר בפורום מדי פעם בפעם. ועכשיו אתם מבינים של מי הניק ניים הזה(שלה). וכן אני גררתי אותה לתוך האספרנטו(היחידה שהצלחתי...) והיא כבר נכנסה לזה יותר רציני ממני(למרות שהיא רק בשיעור השלישי) כי אין לי כל כך זמן

פ י נ ק ל

New member
והמפורסמת העצמה...

שלום לכם, אחרי כל הבלגן, אני צריכה להציג את עצמי. אני קרן, והגעתי לאספרנטו דרך אחי, שהגיע דרך הפורום הזה. נ.ב. לגבי הנייק, אל תשאלו, ובכלל חלה עליו כבר התיישנות...

ברוכים הבאים ../images/Emo24.gif

שלום לכם חתולית1 ו"פ י נ ק ל" וברוכים הבאים לצל פורומינו. לא שואל על הניק.... שהתיישן אבל בכל זאת מברך את שניכם בחום שלכם, ערן. נ.ב.: ממליץ לכם לקרוא את המאמר "על שפה ומחשבה" שמופיע בפורום. לקרוא ואף לספר לנו מה דעתכם

אספרנטיסטים בארצנו

לדעתי מי שלמד פעם אספרנטו ומיד אח"כ הפסיק לגמרי לעסוק בכך (אינו קורא, אינו מדבר, אינו מתכתב, אינו קשור בכלל לארגון האספרנטו בארץ או בעולם), אינו מוגדר כ"אספרנטיסט". לצערנו יש עשרות רבות של ישראלים כאלו, שלמדו אספרנטו (למשל- סיימו קורס בסיסי בן 20 שעורים) אך מאוחר יותר נטשו אותה לגמרי. ברור שהם שכחו אח"כ את השפה. ואם הם זוכרים שלוש מילים לאחר חמש שנים, הם אינם אספרנטיסטים.. זו דעתי הצנועה. באגודתנו חברים כ- 140 ישראלים שעוסקים באספרנטו בדרך כלשהי. חלקם פעילים מאד (כמו ידידינו מהפורום הזה) וחלקם פעילים מעט. רבים אחרים הינם סבילים מאד, אך לפחות קשורים לאספרנטו (למשל- באים למפגשים מעת לעת, אפילו פעם בשנה; משלמים דמי חבר; משמיעים קול מדי פעם). גם אלה וגם אלה נחשבים בעיני לאספרנטיסטים. וגם אם מישהו אינו נמצא בכלל בקשר עם החברים בישראל, אך יש לו קשר עם אספרנטיסטים בחו"ל, גם הוא אספרנטיסט, כמובן. ויש בודדים כאלה... לסיכום- אין הגדרה ברורה ל"אספרנטיסט". כל אחד יגדיר זאת כרצונו. זה תלוי גם בתחושה של האדם עצמו. ייתכן שמישהו בקושי יודע אספרנטו, אך הוא תומך נלהב ברעיון האספרנטו, ולכן הוא יגדיר עצמו כ"אספרנטיסט". אגב, באגודה שלנו יש כמה חברים שמשלמים דמי חבר אך אינם זוכרים אספרנטו בכלל כי הם לא השתמשו בה מאז שסיימו את הקורס הבסיסי לפני יובל שנים. הם מעטים, אך הם טיפוסים מעניינים, נכון?

עניין של כסף? (תשובה לעידו)

אספרנטיסט זה במפורש לא רק עניין של כסף. שאלת זאת כי כנראה שהבנת מדברי שרק מי שמשלם דמי חבר לאגודה לאספרנטו נחשב "אספרנטיסט". קרא נא שוב את דברי ותראה שלא זאת אמרתי. להיפך, אמרתי שיש כאלה (אמנם הם לא רבים, אך יש כאלה) שאין להם בכלל קשר עם האגודה בארץ (ולכן ברור גם שאין הם משלמים דמי חבר לאגודה זו) אך הם אספרנטיסטים מכיוון שיש להם קשר עם אספרנטיסטים בחו"ל או שהם קוראים חומר באספרנטו באינטרנט וכד'. בקיצור, אני חושב שכל מי שמשתמש באספרנטו הוא "אספרנטיסט", בלי קשר אם שילם 80 שקל לשנה או לא!

Udav

New member
דוגמא מצויינת:

הנה לכם דוגמא טובה איך אפשר לגלות אספרנטיסטים לשעבר (למרות שפעם אספרנטיסט - תמיד אספרנטיסט) בין אנשים שאתם מכירים. האספרנטיסטים הצעירים הותיקים בוודאי זוכרים את אולה שהשתתפה ב-JET בספטמבר שעבר ובקומזיץ ל"ג בעומר. במקרה הסתבר שאמא שלה למדה בשנות השישים אספרנטו, וגם ייצגה את בילורוסיה (רוסיה הלבנה) באחד מכנסי האספרנטו של ברה"מ. המילה היחידה שהיא זוכרת עכשיו באספרנטו היא Bovino = פרה. C'est la vie.

רק אני ואנכי נורמלי מכולם

הנורמליות (מה זה?) שבשגעון, היא הנורמליות האולטימטיבית. אל נשכח, שבימים עברו, כשעוד המונרכיה הייתה בשיאה, בחצרות המלכים הייה שוטה ורק לו נתנה הנבואה, כלומר הזכות לבקר אפילו את המלך ולעשות עליו סאטירה. חבל שבמדינתנו שסועת הכל, הסאטירה נסבלת ע"י רבים בקושי רב. והמבין יבין איך זה קשור ל-ESPERANTO .

אפרופו אולה

מה קורה איתה, ואיך מתקדמת האספרנטו שלה? תמסור דרישת שלום מירוק אולה.

למעלה