תשמעו מה שמהעתי!!!

eliasys

New member
תשמעו מה שמהעתי!!!

חזרתי היום מביקור אצל הוריי שגרים בכפר בצפון. אבי סיפר לי שמשרדי הממשלה הנוגעים בדבר, אשרו ליישובים הערביים, לאחרונה, בנייה בת ארבע קומות, במקום שלוש, דבר שהיה נהוג עד עתה. ואו אמרתי לאבי, מה טוב מזה? אבי חייך וענה לי: אתה מאוד נאיבי בני, אתה חושב שבזה הממשלה מקדמת את מצוקת הבנייה בישובים הערביים? תהיתי מעצם שאלתו של אבי ואמרתי לו: מדוע לא? הרי הוספת קומה בבניין יכולה לפתור בעיה. ענה לי תוך חיוך מר: לא ולא, בני, צעד זה, הוא צעד קוסמטי גרידא, צעד של סתימת פיות, מכיוון שהצורך האמיתי של היישובים הערביים הוא הרחבת תוכניות המתאר של היישובים ולא בניית עוד קופסאות מעל קופסאות קיימות. לידיעתכם, אבי היה במשך 8 שנים חבר מעוצה, והוא בקי בכל העניינים הללו. הוא סיפר לי, כי לא הורחבו תוכניות המתאר בכפרים הערביים מזה שנים. ומצוקת הדיור הולכת וגוברת, ושהצעד האחרון רק מגביר את המצוקה מכיוון שאין מפשירים קרקעות לבניה, למרות שקרקעות אלה, הן בבעלות התושבים עצמם. הטענה העיקרית של הממשלה היא, שהאדמות הן אדמות חקלאיות. רק לאחר שאבי הגה את המשפט האחרון, הבנתי עד כמה הדבר מצחיק. לאבי יש חילקת תפוחים, בת שלושה דונמים. בשנה האחרונה העצים הולכים ומתייבשים מחוסר הקצאת מים. כידוע לכולנו משק המיים סובל. החקלאות ביישובים הערביים סובלת כמו בכל שאר הישובים במדינה. ומה שמעניין ביותר הוא, שמושבים וקיבותים בסביבת כפרנו, נהנים מכמות מיים לא מבוטלת והעצים שלהם פורחים ומשגשגים. מה גם שהם מתרחבים כל הזמן, (לרוחב כמובן, ולא לגובה). אז באמת מעניין... אם האדמות שייכות לבעליהם, וחקלאות הולכת ו``נשרפת`` מול עיניהם, אז מדוע לא להרחיב את תוכניות המתאר ולאפשר לאנשים לבנות את בתיהם על האדומות השייכות להם? אין לי תשובה ברורה.

קלייר

New member
למי יש את התשובה ? לא לנו לצערי

אילו הדבר היה תלוי בי כבר מזמן היו בונים איש על אדמתו,תשובת הממשלה לתושבים הערבים תשובה מתחמקת ,אני תקוה שעוד יבוא היום והצדק יעשה עם הכפרים הערבים

eliasys

New member
גם לי אין קלייר

ועד כמה שאני יכול להיות אובייקטיבי, אז המצב שם לא בכי טוב. אני עזבתי את הכפר לפני 22 שנים כי לא היה בית ספר תיכון. היום יש בית ספר תיכון, אבל הצעירים עדיין עוזבים משני טעמים. הראשון, אין מוסד קרוב להשכלה גבוהה. והשני, מי שמפחש את מזלו בשוק העבודה,, שלא יתאמץ. כשאני הייתי שם, בתור ילד, סיפר לי אבא שלי שבכפר יש 1800 תושבים. היום אחרי 22 שנה יש 2000-2200 תושבים אם כל תושבי הכפר היו נשארים בו, דבר בלתי אפשרי בהתחשב בסיבות שהזכרתי ובכך שאין קרקע לבנייה. היה הכפר היום מונה לפחות עשרים אלף תושבים. ואני בכלל לא מגזים. רוב תושבי הכפר חיים היום בחיפה, עכו, נצרת ועוד. הצעירים האלה חיפשו ללמוד ולעבוד, על מנת לשפר את איכות החיים!! ואיזה איכות חיים יש להם היום? פיח של מכוניות ועשן של אזורי תעשייה. פליטים????? לא חסר בארץ. אני קורה לזה פליטים ב``הסכמה``.

all

New member
כך לפחות

תחום הפיח לא התרחב. כשאני עזבתי את ב``ש לפני 14 שנה, היו בב``ש 180 אלף איש, היום יש בה 190 אלף איש ומכל חברי לתיכון, נותר רק אחד שם. צר לי אליסיס, אתה חושב שהערבים נדפקים כאן, אתה צודק אבל הם נדפקים בדיוק כמו כולם. כמובן שבטלביזיה ובעתונות אף אחד לא מדבר על זה. למה? כי הם יהודים ואינם יכולים לצעוק שדופקים אותם בגלל שהם יהודים. לפעמים הם צועקים שדופקים אותם סתם ככה, אבל זה לא מושך אף עיתונאי.

all

New member
לי יש תשובה אחרת לגמריי

לדעתי יש לאסור לבנות אף בית נוסף על אדמה חדשה, כבר גזלנו מספיק מהטבע. לדעתי יש לחוקק חוק שכל בית חדש שייבנה, ייבנה רק על בית קיים, לא עוד אדמות שיהפכו לבטון. בית בן 2 קומות יהפוך לבית בן-50 קומות מצוקת הדיור תפתר והטבע לא ייפגע הלאה והלאה.

all

New member
בסופו של דבר היא נגמרת.

1. בהונג-קונג יש לוק האוסר, כן אוסר לבנות בית קטן מ-50 קומות, כן-50 קומות! בהונג-קונג יש חוק האוסר לקנות אדמות לצרכים פרטיים, לערבים, יהודים והונג קונגים כאחד! בהונג-קונג יש חוק המטיל קנסות כבדים ביותר על כל זוג שמביא לעולם יותר מ-2 ילדים! בסינגפור ויפן המצב כמעט וזהה לזה. ואנחנו בדרך לזה - לפני כשנתיים עבר חוק האוסר כל בנייה על אדמה (וילה) בשטחים עירוניים. כן חברים, אין יותר וילות, ברגע שהחוק ייכנס לתוקפו, ייבנו אך ורק בנייני קומות בערים. 2. כל מושבי הנגב הפכו למדבר כבר לפני עשר שנים, ובעלי האדמות עובדים כשכירים בערים השכנות, אין להם גשם ואין להם הקצבות מים כבר מזמן. מה אומר לך אליסיס יקירי, לפני כמה שנים עברתי תאונת דרכים במונית,לי נשברה יד ועצם הבריח, לידי שכב אדם ללא הכרה (אולי מת) אבל לי היה אכפת רק מהיד שלי, כאב לי נורא וממש לא עניין אותי שיש אנשים שמצבם קשה פי אלף מהמצב שלי.

למעלה