תשמעו מה היה היום........

תשמעו מה היה היום........

אלונה ואני הלכנו לכיתה של גיא, נכנסנו בדיוק לאחר שסיימו לערוך סדר פסח וגמרו לנקות את השולחנות. באנו כשבאמתחתנו מגש ענק מלא בעוגות שוקולד אישיות שנאפו הבוקר, מעוטרות בסוכריות צבעוניות, כשבכל עוגה נעוץ קיסם מזרקה, כמו ששמים במילקשייקים בבית קפה. הקלדתי את הפרפר של נופר והדפסתי על קרטון צבעוני, הדבקנו על הקרטון, פרפר מרהיב תלת מימדי. ניתנה לנו האפשרות, להודות לילדי הכיתה המקסימה שלו, על הפתיחות על רוחב הלב, הסבלנות והסובלנות שיש לילדים הנהדרים האלה, כלפי גיא. הקראתי לילדים את השיר, לאט ובהטעמה, הם היו קשובים מאוד וקלטו כל מילה ואות בשיר. הם נראו לי כולם נורא מרוכזים ומבינים. כשסיימתי, שאל אותי אחד התלמידים: "למה קוראים לשיר הפרפר של נופר, ולא הפרפר של גיא?" אני, נורא התרגשתי, אלונה, לא יכלה לעצור את הדמעות. ילדה בכיתה אזרה אומץ, ניגשה לאלונה וחיבקה אותה חיבוק חם, אני, הסתפקתי בלחיצת יד. הילדה אמרה שאנחנו מקסימים והודתה לנו. שתי בנות נוספות ביקשו לדבר, הן עמדו מול הכיתה , פנו לגיא, ואמרו לו בשם כל הכיתה, שהם מאוד שמחים שהוא חלק מהכיתה, שחלק מהזמן הוא קורע אותם מצחוק, ויש את הרגעים שהוא נורא מעצבן, אבל הם מקבלים אותו כמו שהוא. הבטחנו להם שניתלה את השיר על הקיר בכיתה (לאחר לימיניציה) ושניתן לכל ילד סימניה עם השיר - לאחר החג. בקיצור היו 20 דקות מאלפות ומרגשות ומאוד שמחנו שחווינו אותן. אני ממליץ לכל ילד והורה, תיפתחו, טוראט זה לא אות קין, כולנו יודעים איזה אוצרות אנו מגדלים בביתנו, ההתכחשות רק פוגעת בילדים חברתית, החברה מסוגלת לקבל רק כאשר היא מבינה, עזרו לחברה להבין, והילד יצא נשכר! אני חושב שילדים מכיתה ג' ומעלה מסוגלים להבין, קחו את עצמכם, כל ה"נחבאים בארון", שכנעו את בנכם שטוב להפתח, ולכו והעבירו את החומר לכל החברים, מנסיוני, רק טוב יצא מזה. שבת שלום דני

דני אתה יודע???

אין לך מושג כמה שאני מיתרגשת אפילו עכשיו אחרי שקראתי את זה יש לי מן דפיקות לב כאלו בגלל המילים שנכתבו בגלל מה שקרה היום מסתבר, שילדים לפעמים מבינים טוב יותר מהמבוגרים שנועצים בנו מבטים ברחוב של "מה יש לו מסכן" וכאלו. אם תשאל למשל את האחיין שלי בן ה 11 מה זה טוראט תקבל חצי הרצאה ותהיה פעור פה. כמה בקיאות יש לכם בנושא הזה אני ממש שמחה ואוהבת אותכם ולקרוא את מה שכתבת שקרה היום אני רק מתרגשת כל שניה כאילו שזה נכתב עלי. ובודאי בקשר לעניין של התמיכה והפרגון מהמשפחה ולעודד את הילד לספר מה יש לו אני בעד זה ובגדול!!! כי אותי לא ממש קיבלו בתור ילדה,, עם הסיפור שבתור" מיקי" כתבתי אז לפי זה אפשר להבין כמה פצע פתוח משאירים לנו כשהמבוגרים לא מבינים אותנו. וכל הההורים כאן שקראו מה שכתבתי לפני שנתים וחצי תקחו בבקשה אני מתחננת אליכם דוגמא ממני , ותתמכו בילדים שלכם ,הם זקוקים לזה הרצון לאהבה תמיכה והבנתם של אחרים פשוט צורחת מהם לצאת החוצא. אני בתור בוגרת אבל בתור ילדה שלא היה לה את הפירגון הזה בבית יודעת מה זה גורם בשנים הלאה..זה חרדות זה חוסר בטחון( למרות שנכון להיום יש לי בטחון שואף לשמיים אם לא לעננים) והכל רק בזכותי. ובזכות אנשים טובים בצבא שהראו לי שאני כן יכולה וכן מסוגלת להמון.גם הייתי רכזת כוח אדם שזה תפקיד גבוה יחסית ובטח שלי אישית זה נתן המון כוח וביטחון. כי בגדול? אין לי בעיות משמעת והייתי חיילת טובה אפילו טובה מאוד. כשהתחלנו לדבר על קבע או אזרחית עובדת צה"ל כמו שאחד המפקדים שלי היה אע"צ קוראים לזה(אזרח עובד צה"ל) נפלה עלי מכה של דכאון מרמור אנורקסיה ובעיות שהכל הכל בעצם נגרם והתפוצץ לפי דעתי בגלל חוסר אהדה חוסר פרגון והבנה בילדות בקשר לטוראט,אז אם אני ניפגעתי והגעתי למחלה קשה שאותה עברתי ב"ה והחלמתי ממנה כמו גדולה, אבל עם המון קושי , ואם אני הגעתי למצב של אשפוז בגלל אנורקסיה קשה מאוד ודכאון קליני חזק ומצב של התקפיי זעם ואוסידי קשים ביותר בחיים שלי בגלל כל הילדות אל תתנו לילדים שלכם להגיע לזה. לכן תמיד אני אומרת קחו ממני ומהילדות שלי דוגמא טובה או לא טובה ליתר דיוק. ותאמינו לי ? לא קל לי לספר את כל הדברים האלו כשאני יודעת שאני בקושי מכירה אותכם וכשאני יודעת שאנשים מפורמים אחרים אנונימים נכנסים וקוראים את זה וגם כן יש לי תמונה בכרטיס, ושאלין זה השם שלי הפרטי ולא בדוי חלילה, אבל אני יודעת שאם אזהיר אותכם ואוכל לתת לכם ולכן כלים איך להתמודד עם ילד טורטניק כאילו ב"ילד הבעייתי" בבית אני כותבת ושפוכת את הכל למרות הקושי והכאב שלי. כל מילה טובה הריי, נשמרת לנו בתת מודע כל מילה רעה אותו דבר לכן פרגנו ואהבו את הילדים שלכם ותתגאו בהם הם שווים המון, לו רק ידעתם. כשיתבגרו ב"ה יוכיחו לכם המון המון. כמו גילי היקר שלנו שהגיע לאן שהגיע כמו שפיק וכמו הרבה אנשים טובים. שבת שלום

נחהלה

New member
לספר או לא לספר?

מתחילת ספטמבר השנה התחילו אצל ביתי בת ה-8 שלומדת בכיתה ב', טיקים בגרון וצקצוקי לשון. לאחר מכן התחילו שיעולים שלא נגמרו. אז "נפל האסימון", לאחר סימני שאלה רבים סביב התנהגויות לא מובנות במשך כל שנות גידולה, ונראה היה שמדובר בתסמונת טורט. מאז, כחצי שנה אנו במחול שדים של אבחונים וחוות דעת שניה ושלישית, תחילת טיפול אצל פסיכולוגית מומלצת עם "קבלות", שכמעט גרמה לילדה "להתפרק" כבר לאחר 3 מפגשים אצלה.... כל אותו זמן לא ידעה ילדתנו דבר על מה שקורה לה, רק חוותה את החוויות המפחידות של חוסר שליטה בגופה ובהתנהגותה. לבסוף הגענו להתייעצות האחרונה שלנו ושם שמעה לראשונה את המילה "תסמונת". מכיוון שהיא ילדה מדהימה בחוכמתה החלה לתחקר ולשאול שאלות ולאט ובהדרגה הגיעה אל המידע. באותו יום הילדה נרגעה!!!! היא כבר מבינה מה קורה לה ויש לזה שם וזה לא באשמתה!!!! כבר למחרת סיפרה "בסוד" לילדה אחת ולמורה. למחרת כבר קמה וסיפרה לכיתה כולה, ביקשה שיבינו שהיא לא "עושה בכוונה" ושיתחשבו בה... פתאום, הכול נרגע. היא, הילדים מסביבה, המורים.... אכן, זו דילמה אם לספר או לא. לשמחתנו, במקרה שלנו הגילוי הוביל לרגיעה ולתחושת שליטה יחסית בתסמונת שמאופיינת בחוסר שליטה....

הלנה

New member
מדהים!

איזה יופי של חוויה. אין ספק שזה ישאיר רושם אצל הילדים לעוד הרבה מאד זמן (והטעם של העוגות שוקולד.... בטח היה אגדה!). כל הכבוד לכם, זה נפלא ששניכם דני ואלונה כל כך פתוחים ורגישים וביחד אין עליכם!

למעלה