תשמעו כל פעם

כהןדרור

New member
תשמעו כל פעם

שאני נכנס לכאן אני חוטף ת'באסה מכל מה שמספרים פה על כמה קשה לעבור לעבוד קצת במדינה אחרת...... צריך להסביר להם שצעירים רבים בעולם המודרני רוצים לנסוע ולחפש את מזלם במדינה אחרת..... ולשאלתי מדינות סקדינבייה חברות באיחוד ואיך אפשר להגיע לעבוד שם שמעתי שבנורווגיה יש עבודה במדגה חבל על הזמן

Nobilis

New member
תשובה

דנמרק, פינלנד ושבדיה חברות באיחוד. נורווגיה ואיסלנד לא חברות באיחוד, אבל כן חברות באיזור הכלכלי האירופי (ה-EEA) כך שלצורך העניין (הגירה ועבודה) התשובות בנוגע אליהן דומות. בהנחה ואין לך אזרחות של אחת ממדינות האיחוד, ה-EEA או שוויץ, קרא את המאמר הזה, וחזור לכאן אם תהיינה לך שאלות נוספות: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1588&a=73220&c=7510&sc=0&ssc=0 לגבי עבודה במדגה (אני מניח שאתה מתכוון לעבודה שקשורה לדגה) - אני ממליץ לך לשאול את מי ששמעת את זה ממנו.

אלוניס

New member
תשמע תראה

מה יותר טוב? הסיפורים על מדרכות הזהב של ניו יורק? מעניין אותך נורווגיה? תיסע לשם. תבוא על ויזת תייר, תראה איך זה. בדוק כמה שווה אם בכלל לעבוד במדגה, עד כמה נחוץ שתדע את שפת המקום וזרום. אנחנו לא ניתן פה עצות על איך לעבור על החוק. כי עובדה היא למשל שלפני שני עשורים בעלי יכול היה לקבל תעודת עולה חדש בארץ וכיום בגלל כל מיני חכמים בלילה סבלנו כל כך ממשרד הפנים שנאצלנו לעזוב את הארץ. ממני לא תקבל סימפטיה לעיגול פינות כי כל אחד שחושב כמוך (ומנסה לעבוד למרות היעדר האישורים) דופק את כל האחרים שכן בסדר. ואם אתה עובד במדינה כלשהיא בלי אישור שהייה ועבודה אתה חשוף לצרות, לסכנת גירוש שתעשה לך בעיות בעתיד גם בטיול פשוט וכן כל מעסיק יוכל לצפצף עליך ולא תקבל אפילו ביטוח רפואי. אם למישהו כבר יש אזרחות של האיחוד זה קצת אחרת. ונשארת לרוב בעיית השפה וכסף להסתדרות ראשונה. אני ובעלי הגענו לגרמניה בזכות האזרחות שלו ובלי החסכונות לא היינו שורדים פה בשלושת החודשים הראשונים. זאת עובדה. אוכל עולה לזוג לפחות 250 אירו בחודש, שכירות 700 וזה בלי שקנית בגדים, ראית סרט או נסעת באוטובוס, ובלי לשלם לקופת חולים. לא קל למצוא פה עבודה ואחד הדברים שהקשה נורא זה הדרישה פה של בעלי בית לעירבון במזומן של שני חודשים מראש. אפשר לחיות כמו עובד זר בתחנה המרכזית בתל אביב. כל אחד והחלומות שלו.

../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה

מדהים אותי מחדש לראות אנשים שרוצים להגר ככה סתם בשביל הכיף ללא שפה וללא אזרחות אירופאית זה נשמע נהדר בתיאוריה אבל בתכלס ללא שפת המקום אי אפשר להסתדר באף מקום ללא אזרחות אירופאית (מדינות האיחוד) אתה פשוט הופך לעובד זר ללא ביטוח לאומי וללא כל זכויות, שלא נאמר גם עבריין ולא זה גם ממש לא קל לחיות כאן- המחיה הרבה יותר יקרה, ועד שמגיעים לשכר שמותאם לרמת מחייה זו לוקח זמן!

למעלה