תשמעו בדיחה...

Brendan

New member
תשמעו בדיחה...

אגף הרישוי זכה באות הוקרה ליחידות מצטיינות בהתייעלות ובצמצום הבירוקרטיה לשנת 2011 אגף הרישוי אמון על מתן שירותים ממשלתיים סטטוטוריים בתחום רישוי נהיגה, רישוי רכב, הפעלת מערך עיוני ומעשי להכשרת נהגים חדשים, ומשרת למעלה מארבעה מיליון אזרחים. בעשור האחרון חל גידול של עשרות אחוזים בהיקף פעילויותיו של אגף הרישוי. הפרויקטים שיזם אגף הרישוי הובילו למהפכה אמיתית בכל הקשור לשירות לאזרח:
פעילות לשיפור השירות - עידוד שירותים מקוונים, העברת פעילות מהעמדות הטכניות לגורמים פרטיים והפעלת תחנות צילום באמצעות זכיינים פרטיים.
שיפור המענה הטלפוני - הפעלת מרכז שירות מאויש, מענה טלפוני אוטומטי והרחבת השירותים והפעולות הניתנים לביצוע באמצעות הטלפון.
פתיחת אתר אינטרנט אינטראקטיבי
מבחני נהיגה עיוניים - הכנת מאגר שאלות חדש ועדכני, מחשוב המבחנים והליכי העבודה והעברת התפעול לגורמים פרטיים
קורסי חובה לנהגים - הפרטת קורסי נהיגה מונעת ורענון נהיגה ושבירת מונופול רב שנים של המכון הארצי לתחבורה
יבוא רכב - שמירה על יבוא אישי כאפיק תחרותי ויישום ייבוא מקביל.
הארכת תוקף רישיון הנהיגה ל-10 שנים - הוזלת גובה האגרה ב-35%
התאמת תקינת הרכבים והנהיגה לאירופה - שינוי דרגות רישיונות הנהיגה, שינוי המידות והמשקולות וקידום מערכות בטיחות מתקדמות וועדת השיפוט העליונה לבחירת היחידה המצטיינת בהתייעלות וצמצום בירוקרטיה בנציבות שירות המדינה בראשותו של פרופ' שאול שאשא, החליטה לבחור באגף הרישוי שבמשרד התחבורה כזוכה לשנת 2011. הוועדה התרשמה מאוד מיוזמות השינוי ומההישגים הנובעים מהם כפי שהוצגו בפניה והביעה את הערכתה לעובדי האגף. משרד התחבורה מברך את אגף הרישוי על זכייתו באות הוקרה ליחידות מצטיינות בהתייעלות וצמצום הבירוקרטיה מטעם נציבות שירות המדינה. מקור: משרד התחבורה --------------------------------------------------------------------------------------------------- וגם אני רוצה להצטרף (*) לברכות של משרד התחבורה ולברך את משרד הרישוי (**) על פועלו לטובת שימור היסטורי של מאפיין אורך התור הארץ ישראלי המצוי, מאפיין אשר בשנים האחרונות נכחד כמאט לחלוטין במגזר הפרטי. (*) קבלת ברכות - ימי א' עד ה' בין השעות 08:00 ועד 12:30. ביום ד' עד השעה 13:00. ביום ו' וערבי חג אין קבלת ברכות. (**) עקב יום עיון מרוכז לעובדי הברכות, לא יתקיימו קבלת ברכות ביום א' הקרוב. לפרטים נוספים ניתן לפנות למענה הקולי בכוכבית 0909 (שלוחה 217 לאחר הקשת הספרה 3)

dash56

New member
בדיחה או לא, אני נעזרתי במוקד הטלפוני לפחות

פעמיים והשרות היה מהיר ולעניין.

Brendan

New member
כאשר מדובר בפעולות פשוטות...

אין ספק שהמענה מהיר והשירות לעניין. אבל בפניות מורכבות יותר (כמו למשל חידוש תו נכה, שלילה ע"י המרב"ד או ע"י בית משפט וכ"ו...) התמונה שונה לחלוטין.

1cohen

New member
כשאתה בין הכי גרועים...

כשאתה בין הכי גרועים, הכי קל להתייעל. כשאתה כבר יעיל, קשה ליעל יותר...

be_roo

New member
השירות היה כל כך גרוע שאפשר רק להשתפר

כמו בכיתה הטיפולית, נותנים פרס על עצם זה שהגעת לכיתה.

אנחנו מממנים שרות ציבורי יקר ומנופח

ומקבלים שרות עולם שלישי ולא רק במשרד התחבורה

בעקבות טעות שלהם שנמשכה מעל עשור הוצאתי

מעל אלף ש"ח ועוד 6 ימי עבודה בהם עמדתי בתור החל מהשעה ארבע וחצי לפנות בוקר עם אוכל ובידור ליום שלם בהם הריצו אותי מצד לצד וצעקו עלי שוב ושוב שאני חאפר ועבריין (טעות שלהם ברישום גודל הגלגלים לנגרר הרתום לג'אסטי מנוע 1000 סמ"ק אני יד 1 כן?!). נהנתי משעות ארוכות (החל מהשעה שמונה/ תשע לפני הם לא מגיעים) של התבונות במכוניות ה'מנהלים' וה'ג'יפונים' של עובדי האגף שמשום מה תמיד אבל תמיד מבריקות ונקיות. אני מאחל להם דברים שמקומם אינו מכבד את הרשת.

Brendan

New member
למי שזוכר - לפני כשנה....

החלפתי רכב. אצלי תהליך החלפת הרכב כרוך הגעה פיזית למשרדי הרישוי וזאת על-מנת לשלם הפרשים בגין פתור על אגרת רישוי של הרכב אותו אני מחליף וזאת לצורך שחרור הרכב בכדי שיהיה ניתן להעביר אליו בעלות על שם הרוכש. שאלתי את חברי הפורום האם מומלץ להגיע למשרדי הרישוי בעיר אריאל וזאת על-מנת למנוע בזבוז זמן יקר במשרד הרישוי בבני-ברק. עברה שנה מאז והתורים בבני ברק עדיין ארוכים וזאת למרות שנפתח משרד רישוי חדש בקניון סירקין אשר בפ"ת - שם גם התורים, כך הבנתי, ארוכים. לציין רק שהנסיעה לאריאל הייתה שווה את המאמץ. אז אומנם עבר זמן רב מאז שהתקשרות ישירה למשרד הרישוי הייתה חוויה הכוללת המתנה של כ- 20 דקות למשמע צליל "מצלצל" שבסופו השמעה פתאומית של צליל הרמת שפרפרת מלווה טריקה מיידית. אך התורים במשרד הרישוי לא קצרו והם מהווים את אחד מגורמי בזבוז שעות העבודה הגדולים בישראל (להוציא פקקי תנועה). בעבור זה מקבלים אות הצטיינות? ועוד בתחום התייעלות וצמצום הביורוקרטיה?

shahar16i

New member
איך הוזלת גובה האגה?!

עד 2111 מי שקיבל חידוש לרישיון שילם 210+- ל5 שנים אני קיבלתי היום את החידוש כי יש פג בינואר, והסכום הוא 415 ל10 שנים.. בדיוק כפול, איפה ההוזלה?

shahar16i

New member
אגרת רישוי רכב = טסט?

זה לא שנתי? הלכתי לפי מה שרשמת, האריכו ל10 שנים את תוקף הרישיון ופשוט הכפילו את הסכום.

Brendan

New member
רגע התבלבלנו...

יש אגרת לחידוש רישיון נהיגה - מתחדש אחת ל-10 שנים עד גיל מסוים. לא על זה דיברתי. יש אגרת רישיון לרכב אותו משלמים לפני שניגשים לטסט אחת לשנה. על זה דיברתי. יש גם אגרת טלוויזיה. אבל זה כבר לא קשור.

מגניב. צריך להבין מה קרה באיטליה בשנות ה -60

כדי באמת להעריך את ההשקעה. המדינה הרוסה - 15 שנה בלבד אחרי המלחמה ומנסה להשתקם באמצעות פיתוח תעשייתי. למברטה ואחר כך הוספה, זה חלק מהפלא האיטלקי. יופי! תודה ברנדן, אני מרשה לעצמי לקחת את זה לעמוד הפייס שלי. 1962, למברטה 175 עם מעצור דיסק מלפנים. איזה יופי!

למעלה