תשלומי מדור

dudi361

New member
תשלומי מדור

אני גרוש מזה 10 שנים , ומשלם כמו שעון תשלום מזונות 3600 ש"ח עבור 2 ילדי לפני חודש הודיע לי גרושתי כי היא עוזבת את הדירה בשכירות ועוברת לבית של אמא שלה מאחר וקשה לה עם כל התשלומים אני לא רוצה להרחיב את הנושא ומה דעתי עליה מעבר לכך שכאמא היא בסדר. הוריה דתים ושומרי שבת לא שיש לי בעיה עם זה להיפך אך הילדים שחונכו בבית חילוני לא מוצאים את עצמם בשבתות ונודדים הבת הולכת לחברות בשבת, והילד בדרך כלל מבקש לבוא אלי כך נוצר מצב בו כמעט בכל שבת שניהם או אחד מהם אצלי וטוב לי עם זה שאלתי האם אני יכול להגיש בקשה להפחתת מזונות לפחות בתקופה בה היא אינה שוכרת דירה עבור ילדי ומתגוררת בבית אמא????? אשמח לשמוע הצעות ודעות בנושא

לא תחזיק מעמד בבית אימה

בקשה להפחתת מזונות אפשר להגיש תמיד. השאלה אם מדובר בנקודת זמן טובה. לגבי המקרה שלך, גרושתך, אם ילדך עברה להתגורר עם אימה. אתה יוצא מנקודת הנחה שאין לה יותר הוצאות מדור. אבל זו הנחה שלך. היא יכולה לטעון שיש לה הוצאות מדור, למשל, שהיא משלמת להוריה הוצאות שכירות: שכר דירה, חלק מארנונה, חלק מחשמל, חלק ממים. היא יכולה לטעון שהיא משלמת דברים אחרים במקום שכר דירה, כגון, קונה מזון עבור כל בני הבית, כולל הוריה. בכל מקרה, גם אם תעשה חשבון מדוקדק, הפער בין הוצאותיה לפני המעבר להוצאותיה אחרי המעבר לא יהיה כזה משמעותי שיכול להוות בעיני שופט הצדקה להפחתת מזונות. הפחתת מזונות עושים עם שינוי נסיבות מהותי, ולא משהו זניח, קטן ו/או ארעי. אני מציעה שתשוחח עימה שקשה לך עם כל ההוצאות. שאתה משלם מזונות וגם צריך לשכור דירה בשביל עצמך. תאמר לה שתעריך אם היא תפחית את המזונות נניח ב-500 ש"ח לחודש באופן סימלי מכיוון שהוציאותיה ירדו. תאמר לה שזה לא יהווה תקדים להמשך, ולא יהיה משהו רשמי, אלא הסכמה מעשית ובעל פה בינך ובינה. אני מקווה שהיא תבין. דבר נוסף, אם הילדים אינם מסוגלים לחיות באורח חיים דתי, לא נראה לי שהאם תחזיק מעמד הרבה זמן אצל אימה. הלחץ יבוא מכיוון הילדים. תאמר לה, שברגע שהיא תעבור לדירה משלה, המזונות יעלו לסכום הישן.

למעלה